خدمات سایت


متن کامل خبر

آیا تحریم آنطور که جهرمی می‌گوید فرصت طلایی برای استارتاپ‌هاست؟

آرشیو
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه ای که سرمایه گذاران جسور داشت، تحریم ها را فرصت طلایی برای توسعه کسب و کارهای نوپا عنوان کرد.
1397/05/10 04:32:12 ب.ظ


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه ای که سرمایه گذاران جسور داشت، تحریم ها را فرصت طلایی برای توسعه کسب و کارهای نوپا عنوان کرد. او همچنین اشاره کرد که راه نجات اقتصاد کشور توجه به تحول دیجیتال است و تاکید داشت که بزرگترین امید ها در استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا مبتنی بر خلاقیت وجود دارد که نظام آنها بر ارتقای بهره وری استوار است.

جهرمی باور دارد که تحول دیجیتال به ارتقای بهره‌وری در حوزه‌های مختلفی همچون کشاورزی، سلامت، انرژی، آب و برق کمک خواهد کرد و به لزوم حمایت از استارتاپ ها توسط دولت و حاکمیت تاکید کرد:

    « در این حوزه موانع گذشته پیش روی استارتاپ برداشته شده است و گامی به جلو رفته ایم و مقاومت هایی که در گذشته وجود داشت تا حد بسیاری از بین رفته و فرهنگ پذیرش استارتاپ ها ایجاد شده است. بهره وری در برنامه ششم توسعه، سند اقتصاد مقاومتی و نظام بودجه ریزی سالانه مورد تاکید است و بخش عمده‌ای از این ارتقای بهره وری با فعالیت کسب و کارهای نوپا به دست می آید.»


او اعتقاد دارد که دولت و وزارت ارتباطات درباره رفع موانع کسب‌وکارهای نوپا تاکنون اقداماتی را انجام داده‌اند و برخی از این اقدامات را چنین برشمرد:

« برای رفع موانع مالیاتی، بیمه و زیر ساخت های حقوقی استارتاپ ها، در قالب طرح نوآفرین در یک دوره ۳ تا ۵ ساله اقداماتی انجام خواهد شد و این طرح پس از رفع اشکالات آن در مسیر تصویب در دولت قرار دارد.»

جهرمی به لزوم حضور سرمایه‌گذاران جسور در تمامی نقاط کشور اشاره کرد و گفت که در بسیاری از شهرستان‌ها جوانان خلاقی هستند که نیاز به منابع مالی اندکی دارند و این سرمایه‌گذاران می‌توانند تامین مالی آنها را بر عده بگیرند.
با اینکه وزیر جوان تحریم‌ها را فرصت مناسبی برای کسب‌وکارهای نوپا و رشد آنها خوانده ولی «علی رادمهر» جوان و فعال استارتاپی است که به گفته خودش این حرف نسنجیده زده شده و می‌گوید که وزیر ارتباطات نتوانسته مشکلات معیشتی و اقتصادی افراد استارتاپی لمس کند:

    «دو ماه پیش من و یکی از دوستانم مشغول جمع کردن یک تیم شدیم تا بتوانیم کسب‌وکاری را راه بیندازیم و از شکست قبلی‌مان هم درس‌هایی گرفته بودیم و این بار سنجیده‌تر جلو رفتیم. بعد از دوماه که توانستیم استارت اولیه را بزنیم، تمام بیزینس پلن‌مان نقش بر آب شده بود و باید از اول همه چیز را می‌چیدیم.»

رادمهر همچنین می‌گوید که برای خرید قطعات مختلف و مورد نیاز تیم‌شان با مشکلات مالی شدیدی روبرو شده‌اند و هرچیزی که با وجود احتمالات نوسانات ارز را لیست بندی کرده بودند عملا منتفی شده است:

    «شروع یک استارتاپ در این دوران تحریم‌ها که کاری بس سخت و طاقت فرساست مگر با سرمایه‌گذاری‌های بسیار بالا و نه آنطور که جهرمی از آنها به عنوان منابع مالی اندک نام برد. استارتاپ‌های پیشینی هم که هم‌اکنون به یک رشد و توسعه رسیده‌اند هم با مشکلاتی روبرو هستند که اگر پای صحبت‌هایشان بنشینید، بسیاری از این مشکلات ریشه در تحریم‌ها دارد. نوسانات ارزی و بسیاری از اتفاقات دیگر حال حاضر همگی ناشی از تحریم‌ها هستند و نمی‌توان ترکش‌های آن را کتمان کرد.»

رادمهر باور دارد که تبدیل کردن تحریم‌ها به فرصت در شرایطی خاص قابل اجراست و این شرایط در برخی تولیدات فیزیکی محصول در کشور می‌تواند جوابگو باشد ولی در ارائه سرویس‌های بین‌المللی که کارکردشان به نوعی با تراکنش‌های مالی یا دریافت سرویس از پلتفرم‌های خارجی است، فرصت آنچنانی وجود ندارد. او با اشاره به موضوع پوکه بدنه کارت ملی مثال خودش را تشریح می‌کند:

    «گفته می‌شود که واردات جنس بدنه کارت ملی هوشمند به تحریم‌ها برخورد کرده و از همین رو ارائه آنها به تعویق افتاده است و همچنین گفته می‌شود که تولید محصول مشابه از آبان امسال در داخل خود کشور برقرار خواهد شد. سوال اصلی اینجاست که اگر این تکنولوژی از اول در دستمان بوده چرا از همان ابتدای امر به تولید ملی اکتفا نکردیم و آن را وارد می‌کردیم؟ آیا در آبان ماه امسال واقعا شاهد ساخته شدن این محصول در داخل خود کشور خواهیم بود یا از کشوری همسایه و با دور زدن تحریم‌ها، واردات را از سر می‌گیریم؟ اگر تحریم‌ها باعث شود که تازه یادمان بیفتد خودمان دست به کار شویم و محصولی را تولید کنیم، خوب است ولی مشکل اینجاست که تولیدکنندگان هم گاهی وارد کردن را به صرفه‌تر از تولید آن محصول می‌دانند و یا دست‌های پنهان در بخش‌های حاکمیتی از پتانسیل موجود در کشور استفاده نمی‌کند.

    مساله فوق در مبحث استارتاپ‌ها هم جور دیگری مطرح می‌شود. محصول بسیاری از استارتاپ‌ها یک کالای فیزیکی تولید نیست و خدماتی که آنها ارائه می‌کنند در حقیقت همان محصولشان است. این خدمات هم خواه ناخواه با سرویس‌های بین‌المللی در ارتباط هستند چرا که اینترنت و اجزای آن مال یک مکان و زمان نیست و حالا تحریم‌ها مانع برقراری این روابط یا ایجاد شرایط سخت در آنها شده است.»

سرمایه‌گذاران جسور در جلسه خود با جهرمی به فراریسک بودن سرمایه‌گذاری در شرایط فعلی اشاره کرده‌اند و مشکلات دیگری را نیز در این زمینه مطرح کرده‌اند که اکثرا با جمله وزیر همخوانی ندارد. نظر شما چیست؟ به نظر شما تحریم ها چه نوع فرصتی برای کسب‌وکارهای نوپاست، فرصتی طلایی یا خاکستری یا حتی شاید هم سیاه؟
منبع : دیجیاتو
به این خبر امتیاز بدهید :
برچسب های خبر:
کلمات کلیدی :
  • کسب و کار,
  • استارتاپ,
  • تحریم,
  • تحریم آمریکا علیه ایران,
هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است! اولین نفری باشید که نظری را ارسال می کند!
Captcha




سقف قیمت بیت‌کوین ۱۳۵ هزار دلار است؛ ادعای مدیرعامل کریپتوکوانت image سقف قیمت بیت‌کوین ۱۳۵ هزار دلار است؛ ادعای مدیرعامل کریپتوکوانت 1403/08/28

مدیرعامل کریپتوکوانت ضمن هشدار به سرمایه‌گذاران بیت کوین، هدف قیمتی ۱۳۵٬۰۰۰ دلاری را اعلام کرد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 29

صرافی رمزارز کوین‌بیس به‌زودی میزبان تغییراتی مهم می‌شود image صرافی رمزارز کوین‌بیس به‌زودی میزبان تغییراتی مهم می‌شود 1403/07/15

صرافی کوین‌بیس قصد دارد به‌زودی تغییر مهمی در پلتفرم معاملاتی خود اعمال کند که احتمالاً به‌ضرر ارائه‌دهندگان استیبل کوین ازجمله تتر خواهد بود.

امتیاز:
تعداد بازدید: 67

دلیل ریزش امروز قیمت بیت کوین چه بود؟  image دلیل ریزش امروز قیمت بیت کوین چه بود؟ 1403/07/09

قیمت بیت کوین با کاهشی ۳ درصدی به حدود ۶۳,۷۳۵ دلار رسید که بدترین افت روزانه آن در سه هفته اخیر است. این کاهش همزمان با حمله هوایی اسرائیل به بیروت و افزایش تنش‌ها در خاورمیانه رخ داده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 83

۱۳۴ کشور دنیا به‌دنبال تبدیل پول ملی‌شان به رمزارز هستند؛ چین در صدر image ۱۳۴ کشور دنیا به‌دنبال تبدیل پول ملی‌شان به رمزارز هستند؛ چین در صدر 1403/06/27

گزارش‌ها حاکی از آن است که ۱۳۴ کشور دنیا به‌دنبال تبدیل پول ملی خود به رمزارز هستند. در‌این‌بین، چین پیشرفت زیادی کرده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 101

سهام اینتل با سقوط 26 درصدی، بزرگ‌ترین افت 50 سال گذشته خود را تجربه کرد image سهام اینتل با سقوط 26 درصدی، بزرگ‌ترین افت 50 سال گذشته خود را تجربه کرد 1403/05/13

قیمت سهام اینتل در پایان معاملات روز جمعه (12 مردادماه) با 26 درصد کاهش به 21.48 دلار رسید.

امتیاز:
تعداد بازدید: 110

دونالد ترامپ در کنفرانس بیت‌کوین: آمریکا را به پایتخت کریپتو جهان تبدیل می‌کنم image دونالد ترامپ در کنفرانس بیت‌کوین: آمریکا را به پایتخت کریپتو جهان تبدیل می‌کنم 1403/05/07

او گفت در صورت پیروزی در انتخابات، آمریکا به ابرقدرتی در زمینه بیت کوین تبدیل خواهد شد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 166

اپل بالاتر از مایکروسافت دوباره باارزش‌ترین شرکت جهان شد image اپل بالاتر از مایکروسافت دوباره باارزش‌ترین شرکت جهان شد 1403/04/27

قیمت سهام اپل حالا به بالاترین حد تاریخ خود رسیده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 195

ایلان ماسک خواستار پیگرد قانونی عاملان تحریم خرید تبلیغات از ایکس شد image ایلان ماسک خواستار پیگرد قانونی عاملان تحریم خرید تبلیغات از ایکس شد 1403/04/24

ایلان ماسک می‌گوید ایکس چاره‌ای جز طرح شکایت علیه عاملان بایکوت خرید تبلیغات در این پلتفرم ندارد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 174

ترسیم آینده بازار سرمایه با تکیه بر تمام متغیرها/ بورس تهران چه مسیری را با دو رقیب ماراتن ریاست جمهوری تجربه خواهد کرد؟ image ترسیم آینده بازار سرمایه با تکیه بر تمام متغیرها/ بورس تهران چه مسیری را با دو رقیب ماراتن ریاست جمهوری تجربه خواهد کرد؟ 1403/04/11

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: فضای حاکم بر بازار سرمایه صرفا ترس از انتخاب کاندیدایی را مخابره می کند که به نظر می رسد به بنیان های اقتصادی ضربه خواهد زد، این در حالی است که انتخاب وی به عنوان رییس جمهور، سرخپوشی این بازار را پررنگ تر خواهد کرد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 162

آمریکا برای جلوگیری از فرار مالیاتی معامله‌گران کریپتو قانون جدیدی تصویب کرد image آمریکا برای جلوگیری از فرار مالیاتی معامله‌گران کریپتو قانون جدیدی تصویب کرد 1403/04/10

افرادی که ارز دیجیتال در اختیار دارند و می‌فروشند، مجبور بوده‌اند مالیات بر درآمد خود را پرداخت کنند. اکنون نیز وزارت خزانه‌داری ایالات متحده قانون جدیدی تصویب کرده است تا مطمئن شود آن‌ها مبلغ مناسبی ...

امتیاز:
تعداد بازدید: 147