در حال حاضر تلویزیونهای مختلف با فناوریهای متفاوتی به فروش میرسند که شاید نام آنها خریداران را سردرگم کند.
خرید یک تلویزیون با کیفیت تا چند سال پیش کار بسیار آسانی بود، تا چندی پیش شاید تنها تفاوت موجود در بازار به نوع طرح و برند انواع تلویزیون ختم میشد، اما در حال حاضر اوضاع تغییر کرده است، حال علاوهبر اندازههای مختلف، وجود ویژگیهای هوشمند، قابلیت پخش فیلم سهبعدی، اتصال به اینترنت و پشتیبانی از دستورهای صوتی، کیفیت پنل تلویزیونها نیز متفاوت است و همین مورد باعث سردرگمی خریداران میشود. نامهایی مانند LED، LCD، OLED یا QLED از جمله پنلهای متفاوتی هستند که در حال حاضر در تلویزیونهای مخلف به کار رفته و هر چند وقت یکبار نیز شاهد ورود فناوری جدیدی به بازار هستیم. اما واقعا تفاوت این فناوریها و پنلها در چیست؟ قطعا مهمترین ویژگی یک تلویزیون، کیفیت بالا پخش تصاویر است. اما واقعا کیفیت خروجی در فناوریهای یاد شده با یکدیگر متفاوت است؟ چه فناوری بهترین کیفیت را ارائه میدهد؟ آیا در هنگام خرید، فروشندگان اطلاعات درستی به خریداران میدهند؟ آیا فناوریهای جدید ارزش پرداخت هزینه هنگفت خرید را دارند؟
در این گزارش قصد داریم به زبانی ساده و به صورت مختصر به انواع فناوری تصویر با پنل پخش تلویزیونهای مختلف پرداخته و ویژگیهای مثبت و منفی هرکدام را بررسی کنیم.
ما به دنبال خرید تلویزیون هستید و با نام فناوریهای مختلف، گیج شدهاید، این گزارش به شما کمک خواهد کرد، با ما همراه باشید:
در ابتدا ذکر چند نکته بسیار با اهمیت ضروری است، اول آن که فناوری تصویر ارتباطی با رزولوشن تصویر ندارد، به همین جهت تمامی این فناوریها قابلیت پشتیبانی از رزولوشن ۴K را دارند، اما بسته به بازه قیمتی و اندازه تلویزیون است که شرکت سازنده، رزولوشن ۴K را برای آن درنظر بگیرد یا خیر. همچنین فناوریهای تقویتکننده رنگ مانند HDR10 یا HDR+ نیز در تمامی پنلها قابل استفاده است و باز هم بسته به رده کیفی تلویزیون شاید در آن تعبیه شده باشد یا خیر.
انواع مختلف پنل تلویزیون تنها در نوع ایجاد و نمایش تصویر تفاوت ایجاد میکند و امکاناتی مانند رزولوشن بالا یا تقویت رنگ، در هر مدلی قابل اجرا است. حال بیایید نگاهی به نوع تصویرسازی پنلهای مختلف تلویزیون بپردازیم.
برخلاف دیگر فناوریهای موجود در بازار، دیودهای پنلهای اولد هر کدام به تنهایی روشن شده و رنگ را تولید میکنند، در این حال نیازی به نور پس زمینه نیست. پنل اولد میتواند به نازکی چند لایه مقوا باشد، در این فناوری به دلیل عدم وجود نور پسزمینه، کنتراست تصویر بسیار بالا است، یعنی در فیلمهایی که در محیطهای تاریک یا در شب فیلمبرداری شده، جزئیات تصویر به خوبی دیده میشود، این یک مزیت بزرگ است که در فناوری LED و LCD دیده نمیشود و در تصاویر تاریک، بخش زیادی از صفحه مشکی رنگ است.
دیودهای OLED انرژی مصرفی بسیار کمی دارند و با این وجود مصرف برق تلویزیونهای اولد بسیار پایین است. همچنین رنگها در این نوع تلویزیونها بسیار طبیعی و شفاف بوده و تاحد زیادی به واقعیت نزدیک هستند. پنلهای اولد کمتر به محیط زیست آسیب میزنند زیرا مانند پنلهای LCD گاز نیتروژن آزاد نمیکنند. قیمت تلویزیونهای اولد بسیار گران است و طول عمر آنها دقیقا مشخص نیست.
اگر از نظر هزینه محدودیت دارید و نمیتوانید تلویزیونهای باکیفیت اولد را خریداری کنید، تلوزیونهای LCD و LED همچنان در بازار هستند. البته مدلهای السیدی به ندرت یافت میشود و با توجه به کیفیت پایین آن بهتر است به سراغ تلویزیونهای الایدی بروید. LCDها از پیکسلهای مایع با نور پسزمینه تشکیل شدهاند، این مدلها کمترین کنتراست و رنگبندی طبیعی را در میان تلویزیونهای بازار دارند و خیلی پیشنهاد نمیشوند. اما تلوزیونهای الایدی از دیودهای نوری تشکیل شدهاند و به همین دلیل به جای ساطع شدن نور پسزمینه یک پارچه، با پیکسلهای الایدی هر نقطه از صفحه قابلیت رنگی خود را دارد، اما باز هم منبع نوز از پشت پنل یا از کنار قاب تامین میشود که مدل دوم بسیار متداولتر است.
در این نوع تلویزیونها ضخامت صفحه به کمتر از یک اینچ رسیده و رنگها وضعیت بهتری نسبت به LCD دارند، هرچند تصاویر خیلی شگفتانگیز نیستند. البته تلویزیونهای الایدی از نظر فناوری تنوع بیشتری دارند و هر شرکتی با بهکارگیری از فناوریهای نوین به دنبال بالاتر بردن کیفیت این مدلتلویزیونهای اقتصادی است.
نمایشگر نقطهای کوانتومی یا QLED توسط سامسونگ تجاری شد، این تلویزیونها مانند مدلهای اولد دارای دیودهای مجزا نیستند و تاحدودی مانند پنلهای LED با یک منبع نور روشن میشوند. وجه تمایز این فناوری وجود پیکسلهای کوانتومی است که از نظر نور، رنگبندی و وضوح با دیگر مدلهای بازار قابل مقایسه نیستند و کیفیتی بسیار بالاتر دارند.
اما همچنان به دلیل وجود نور پسزمینه مقدار کنتراست تصاویر QLED از مدلهای اولد ضعیفتر است، البته قیمت پایینتری نیز دارند. در پنل QLED بهجای نور پسزمینه سفید از نور آبی استفاده میشود و نور سبز و قرمز نیز با نقطههای کوانتومی به دست میآید. از نظر کیفیت QLED بهتر از LED و کمی ضعیفتر از OLEDها هستند.
از نظر کیفیت در مورد فناوریهای ذکر شده، مشخص شد که اولد بهترین تصویر را ارائه میدهد، این نوع پنل تنها توسط الجی تولید میشود و دیگر شرکتها نیز با خرید این پنلها و اضافهکردن برخی ویژگیها، تلویزیونهای خود را شخصیسازی میکنند. پنل QLED نیز تنها توسط سامسونگ تولید میشود. شرکت هایسنس در حال حاضر تنها برندی است که در محصولات خود هر دو تلویزیون QLED و OLED را به فروش میرساند.
اگر به دنبال کیفیت هستید و قیمت برایتان مطرح نیست، اولین انتخاب شما تلوزیونهای هوشمند اولد خواهد بود، اما اگر محدودیت پرداخت هزینه دارید، در حال حاضر بیشترین سهم بازار در اختیار تلویزیونهای LED است و میتوان از کیفیت مطلوب این نوع محصولات بهره برد. تلویزیونهای QLED نیز هنوز به مقدار کافی متداول نشدهاند اما اگر خواستید با بررسی دقیق کیفیت این مدلها با تلویزیونهای الایدی، یک مدل مناسب را انتخاب و خریداری کنید.رئیس مایکروسافت میگوید که چین در حال رسیدن به فناوری آمریکا و اروپا است و نباید آنها را دست کم گرفت.
کشف جدید دانشمندان درباره اثر لیزرها بر یکدیگر باعث بازنگری محققان در تعریف علم سایهها میشود.
کشف جدید دانشمندان درباره اثر لیزرها بر یکدیگر باعث بازنگری محققان در تعریف علم سایهها میشود.
ظاهرا OpenAI برای این کار هوش مصنوعی مستقلی با نام رمز «Operator» را در دست ساخت دارد.
همچنین در این تحقیقات راز خانوادگی بتهوون برملا شده است.
ارزش سهام سامسونگ در پی افزایش نگرانی مبنیبر تعرفههای احتمالی دولت جدید آمریکا، افت کمسابقهای تجربه کرد.
حقوق ورودی گوشیهای بیش از ۶۰۰ دلار ۱۵ درصد در رویه تجاری و 30 درصد در سایر رویههاست.
این افزونه جایگزین دستیار گوگل میشود و میتواند «موبایل اندرویدی و برنامههای شما را کنترل کند.»
مدل ۲۰۲۵ خودرو جیپ اونجور از چتبات هوش مصنوعی ChatGPT برای ارائهی قابلیتهای هوشمند ازجمله پیشنهاد مسیرهای فرعی بهره میبرد.
مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه میشیگان نشان میدهد که ترک سیگار حتی در سنین بالا در افزایش امید به زندگی اثرگذار است.