فناوری تلویزیون در حال حاضر به دو دسته LCD و OLED تقسیم می شود که تلویزیون های ال سی دی به سبب ارزان قیمت تر بودن و ساخت و تولید راحت تر در این بازار متدوال تر هستند. تلویزیون های OLED در مقایسه با نسخه های LCD از کیفیت تصویر بهتری برخوردار هستند اما به طور حتم پول بیشتری باید برای خرید آن ها هزینه کرد.
پیش از ورود به موضوع تلویزیون هیبرید QD-OLED سامسونگ، در این بخش به بررسی و فناوری های تلویزیون های این شرکت کره ای در سال های گذشته پرداخته شده است.
تولید کننده های تلویزیون LCD به منظور افزایش کیفیت تصاویر این تلویزیون ها طی سال های اخیر از فناوری کوانتوم دات بهره برده اند. شرکت سامسونگ نیز به پیروی شرکت های دیگر و به لطف کوانتوم دات، کیفیت تصاویر محصولات خود را ارتقا داده و تحت برند QLED اقدام به فروش آن ها کرده است.
براساس آزمایش های متخصصان Cnet، کیفیت رنگ تلویزیون های QLED در مقایسه با نسخه های ال سی دی رایج بسیار بهتر شده است اما هنوز با کیفیت تلویزیون های اولد به دلیل عملکرد off-angle و کنتراست مطابقت کامل ندارد.
شرکت سامسونگ به همین دلیل دست به کار شده و با ادغام مزایای کوانتوم دات با نسبت های کنتراست پنل های اولد، فناوری تلویزیون هیبریدی را به وجود آورده که کیفیت تصاویر آن بهتر از تلویزیون های موجود در بازار است.
این غول فناوری جهان به تازگی از احداث یک کارخانه جدید به منظور تولید تلویزیون هیبرید QD-OLED سامسونگ خبر داده است.
شرکت سامسونگ دیسپلی قرار است که با سرمایه گذاری13.1 تریلیون ونی خط تولید خود را به منظور عرضه انبوه صفحه نمایشگر QD تا سال 2025 در آسان کمپس راه اندازی کند.
براساس برنامه ریزی های انجام شده، این خط تولید کار خود را در سال 2021 با 30 هزار صفحه و تولید نمایشگرهای غول پیکر 65 اینچی و بزرگتر آغاز می کند.
مدیر بخش سامسونگ دیسپلی با اشاره به رقیب دیرینه این شرکت، ال جی عنوان کرد: حفظ جایگاه نخست بازار صفحه نمایشگر با بازی تغییر فناوری اهمیت زیادی دارد. ال جی سه تریلیون ون برای تولید پنل های اولد اختصاص داده است که سرمایه گذاری سامسونگ نیز برنامه های آینده این شرکت را مشخص می کند.
شرکت سامسونگ اعلام کرده که تولیدات این محصولات خود را ازسال 2021 آغاز خواهد کرد و برای مشاهده پروتوتایپ این سری تلویزیون های سامسونگ باید تا نمایشگاه CES 2022 منتظر ماند.
نحوه عملکرد تلویزیون هیبرید QD-OLED سامسونگ چگونه است؟
در این بخش تلاش شده تا نحوه عملکرد تلویزیون هیبرید QD-OLED سامسونگ مورد بررسی قرار گیرد. ادغام کوانتوم دات و فناوری اولد منجر به استفاده از نقاط قوت این دو فناوری می شود. با این تصور که هر تلویزیونی نور قرمز، سبز و آبی ایجاد می کند، LED LCDs مجهز به کوانتوم دات همانند نسخه های کیولد سامسونگ از ال ای دی های آبی و لایه های کوانتوم دات به منظور تبدیل نور آبی به سبز و قرمز بهره برده اند. در تلویزیون های اولد امروزی، مواد اولد آبی و زرد به منظور ایجاد نور سفید استفاده می شود.
در هر دو مورد، فیلترهای رنگی فقط در مواقعی می توانند عبور کنند که آن رنگ برای ساب پیکسل خاص مورد نیاز باشد. فناوری تلویزیون هیبرید QD-OLED سامسونگ این روش را ساده تر کرده و از اولد به منظور ایجاد نور آبی استفاده کرده که سپس نور آبی توسط لایه کوانتوم دات به قرمز و زرد تبدیل می شود.
پس از بررسی نحوه عملکرد تلویزیون هیبرید QD-OLED سامسونگ در ذیل به مزیت های این تلویزیون های سامسونگ در مقایسه با نسخه های موجود در بازار پرداخته شده است.
مزیت فناوری تلویزیون هیبرید QD-OLED سامسونگ چیست؟
براساس این تئوری، این راهکار سامسونگ مزیت های زیادی نسبت به روش های موجود دارد. نخستین مزیت فناوری تلویزیون هیبرید QD-OLED سامسونگ در مقایسه با تلویزیون های رایج؛ استفاده از یک رنگ یا ماده اولد بوده که در نتیجه هزینه های ساخت آن کمتر و روند تولید و عرضه آسان تر می شود.
شرکت ال جی از دو ماده اولد، آبی و زرد برای هر پیکسل صفحه نمایشگر خود استفاده می کند. فیلترهای رنگ مسدودکننده نور منجر به ایجاد سبز و قرمز می شوند. QD نزدیک به 100 درصد کارایی داشته و عملکرد بهتری نسبت به فیلتر ها دارند. می توان نتیجه گرفت که تلویزیون هیبرید QD-OLED سامسونگ بسیار روشن تر بوده و حتی گستره رنگ های موجود نیز وسیع تر است.
علاوه براین، تلویزیون های هیبریدی سامسونگ به دلیل این که هر پیکسل می تواند خاموش شود، در مقایسه با اولد نسبت کنتراست بالاتری دارند.
با توجه به این که مواد اولد آبی زودتر از زرد و قرمز خاموش می شوند. استفاده از یک رنگ در تمام صفحه نمایشگر باعث می شود که با گذشت زمان تصاویر با کیفیت روز اول نمایش داده شود و در واقع تاری تصاویر با کندی صورت گیرد که این موضوع برای تولید کنندگان از اهمیت فوق العادی برخوردار است.
تمرکز شرکت سامسونگ در حال حاضر بر روی اندازه و بزرگ تر کردن صفحه نمایشگرهای تلویزیون است اما این فناوری می تواند بر روی اندازه صفحه نمایشگرهای گوشی هوشمند نیز تاثیر گذار باشد. به نظر می رسد که سامسونگ مشکلی با ساخت اولدهای کوچک بهتر نداشته باشد اما ظهور یک فناوری از سوی این شرکت کره ای دور از انتظار نیست.
صفحه نمایشگر OLED گوشی های سامسونگ از اولدهای آبی، سبز و قرمز بهره می برد در حالی که اولدهای ال جی از زرد-آبی استفاده می کند.
سامسونگ برای ساخت تلویزیون های اولد RGB تلاش کرد اما به مرحله سود دهی نرسید.
آینده صنعت تلویزیون
پیش بینی آینده صنعت تلویزیون با توجه به پیشرفت روز افزون شرکت های فعال در این حوزه بسیار دشوار است. احتمال کار کردن ال جی بر روی فناوری شبیه به تلویزیون هیبرید QD-OLED سامسونگ وجود دارد. به نظر می رسد که باز نشسته شدن صفحه نمایشگرهای کوانتوم دات در سال های آینده روی دهد. کوانتوم های الکترولومیسنت ویا ELQD تمام مزایای اولد و QD داشته و نگرانی ها را در خصوص مشکلات ال سی دی ویا طول عمر اولد را برطرف می کند. به نظر می رسد که این فناوری نوید روزهای خوش برای آینده صنعت تلویزیون باشد.
اما چرا سامسونگ از نام فناوری جدید QD-OLED استفاده کرده است؟ تلویزیون های موجود سامسونگ با برند QLED به بازار عرضه می شوند. با توجه به اینکه ال جی از عنوان اولد استفاده می کند، بهره بردن از عنوان هایی شبیه به آن توصیه نمی شود. بخش اول نام پنلها یعنی QD به فیلترهای کوانتوم دات تلویزیونهای QLED اشاره دارد و بخش دوم عبارت یعنی OLED از فناوری موجود در تلویزیونهای کنونی گرفته شده است.
ذکر این نکته ضروری است که بخش فروش تلویزیون های این گروه بزرگ، سامسونگ الکترونیک با بخش تولید کننده صفحه نمایشگرهای تلویزیون هیبرید QD-OLED سامسونگ یعنی سامسونگ دیسپلی تفاوت دارد.
تکنولوژی های دیگری در آینده صنعت تلویزیون نظیر MicroLED تاثیرگذار هستند که از سوی سامسونگ وسایر شرکت ها در حال توسعه هستند. این فناوری از برخی مزیت های تلویزیون هیبرید QD-OLED سامسونگ برخوردار است و در واقع در فاصله زمانی بین QD-OLED و کوانتوم دات مستقیم قرار دارد. فناوری MicroLED نیز از کوانتوم دات استفاده می کنندو کابردی فراتر از صفحه نمایشگرهای تلویزیون خواهند داشت.
ارزش سهام سامسونگ در پی افزایش نگرانی مبنیبر تعرفههای احتمالی دولت جدید آمریکا، افت کمسابقهای تجربه کرد.
اپل قصد دارد با سرمایهگذاری قابلتوجه ۱٫۵ میلیارد دلاری، ظرفیت خدمات ماهوارهای خود را افزایش دهد.
یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان قهوه است که بدون شک قهوه ی عربیکا در کل جهان بیشترین مصرف را دارد. قهوه عربیکا یکی از نژاد های اصلی قهوه در دنیا محسوب می شود، و تعداد زیادی از کسانی که از قهوه عربیکا استفاده می کنند ...
پس از انفجار پیجرها و هشدارهایی درباره واردات این ابزار، ورود وسایل ارتباطی بهغیر از تلفن همراه به هواپیماهای کشور ممنوع شد.
همچنین چند قابلیت هوش مصنوعی که در رویداد هفته گذشته نمایش داده شده بودند، به عینک اضافه شده است.
فرماندار کالیفرنیا لایحهی مهمی را در حوزهی هوش مصنوعی وتو کرد؛ آیا این تصمیم میتواند آیندهی هوش مصنوعی را تحتتأثیر قرار دهد؟
شیائومی مدل جدید مانیتور ردمی A27U را با درگاه USB C عرضه کرده است که البته درحالحاضر فقط در بازار چین بهفروش میرسد.
تصاویر جدیدی از طراحی گلکسی اس ۲۵ اولترا منتشر شده که نشان میدهد سامسونگ طراحی لبههای تیز را کنار گذاشته است.
پارتیشنهای شیشه ای دوجداره به عنوان یکی از راهکارهای مدرن و کارآمد برای تقسیمبندی و پارتیشن بندی فضاهای داخلی شناخته میشوند. این پارتیشنها به دلیل ظاهر زیبا، کارایی بالا و توانایی بهرهگیری از نور طبیعی، جایگزین مناسبی برای دیوارهای سنتی هستند...