محققان آزمایشگاه ملی شتاب دهنده اسلک (SLAC) که توسط دانشگاه استنفورد اداره میشود، با استفاده از سنسورهایی که قرار است در بزرگ ترین دوربین دیجیتال دنیا به کار روند، تصاویری با رزولوشن ۳۲۰۰ مگاپیکسل ثبت کردند. این دوربین در تلسکوپی به نام LSST که در شیلی واقع شده و متعلق به دانشگاه استنفورد است نصب خواهد شد تا انرژی و ماده تاریک را مطالعه کرده و «بزرگ ترین فیلم نجومی تاریخ» را بسازد.
تصاویر گرفته شده آنقدر بزرگ هستند که برای نمایش دادن یکی از آنها در اندازه واقعی به ۳۷۸ تلویزیون 4K نیاز است. این دوربین میتواند سوژههای بسیار کوچک و تاریکی را ثبت کند که دوربینهای معمولی توانایی ثبت آنها را ندارند. رزولوشن تصاویر نیز آنقدر بالاست که بیننده میتواند جسمی به اندازه یک توپ گلف را از فاصله تقریباً ۲۴ کیلومتری ببیند. سنسورهای این دوربین میتوانند اجسامی که ۱۰۰ میلیون برابر کمنورتر از اجسامی هستند که توسط چشم دیده میشوند را ثبت کنند. به گفته محققان با این حساسیت بالا میتوان یک شمع را از فاصله چند هزار کیلومتری دید.
دوربین مورد بحث به لطف بهره مندی از ۱۸۹ سنسور موسوم به دستگاه بازجفتشده (CCD) که هر کدام ۱۶ مگاپیکسل هستند، به چنین عملکرد خیره کنندهای دست پیدا میکند. سنسورها درون واحدهایی به نام Raft قرار گرفتهاند که صفحه فوکال (Focal Plane) دوربین را تشکیل میدهند. این دوربین در مجموع از ۲۱ واحد Raft و چهار واحد مخصوص دیگر برخوردار است که برای تصویربرداری استفاده نمیشوند. صفحه فوکال در مجموع شامل ۳.۲ میلیارد پیکسل است. هر کدام از واحدهای Raft ارزشی معادل ۳ میلیون دلار دارند که محققان با صرف ماهها زمان آنها را با دقت درون صفحه فوکال قرار دادند.
گرفتن عکسهای ۳۲۰۰ مگاپیکسلی یکی از آزمایشهای مهمی بود که این دوربین موفق به انجام آن شد. با اینکه این دوربین آزمایشهای مختلفی را با موفقیت پشت سر گذاشته، برای تکمیل آن هنوز چالشهایی وجود دارند که باید از سر راه برداشته شوند. آزمایشهای نهایی این دوربین اواسط سال ۲۰۲۱ انجام خواهد شد.
دیجیآی از جدیدترین دوربین سینمایی خود با نام Ronin 4D برای افراد حرفهای رونمایی کرده است که با گیمبال داخلی و پشتیبانی اسکنر لایدار عرضه میشود و میتواند تا رزولوشن 8K را نیز فیلمبرداری کند.
فوجیفیلم از جدیدترین دوربین مدیومفرمت بدون آینه GFX رونمایی کرد؛ دوربین ۵۱٫۴ مگاپیکسلی GFX50S II. با قیمت ۳۹۹۹ دلار، این اقتصادیترین دوربین دیجیتال مدیومفرمتی است که تابهحال ساخته شده.
با افزایش روزبهروز کیفیت دوربین گوشیهای هوشمند، نسبت قابل توجهی از عکاسان حرفهای برای خلق تایم لپس یا کاور مجلهها از موبایل خود استفاده میکنند.
پتنت جدید کانن نشان میدهد که این شرکت به فکر تغییر یکی از قسمتهای نمادین دوربینهای حرفهای است.
نیکون در اقدامی مشابه آنچه در دوران آغاز دنیاگیری ویروس کرونا انجام داده بود، تا روز یازدهم دیماه امسال تمامی کلاسهای آموزشی آنلاین خود را بهرایگان برگزار میکند.
بر اساس شایعهای جدید، نیکون Z7S و Z6S قرار است دارای همان حسگر بهکاررفته در Z7 و Z6 باشند و بهدلیل داشتن قابلیتهای اضافه، با قیمت بیشتری نسبتبه این دو دوربین به بازار عرضه شوند.
تحلیلگران شیوع بیماری کرونا را مقصر اصلی افت فروش دوربینهای عکاسی بدون آینه در ماههای گذشته میدانند.
فوجی فیلم یکی از مطرحترین سازندگان دوربینهای حرفهای در دنیاست. این کمپانی اخیرا از جدیدترین دوربین میرورلس خود رونمایی کرده و با بروزرسانیهایی که در این دوربین شاهد هستیم، آن را به یک دوربین همهکاره تبدیل میکند
فوجی فیلم در مراسمی در لندن از دوربین X100V رونمایی کرد. این دوربین از حسگر 26.1 مگاپیکسلی نسل چهارم X-Trans CMOS و پردازنده سیگنال تصویر X-Processor 4 بهره برده و به گفته سازنده برای عکاسان خیابانی تولید شده است.
سونی از دسته لرزشگیر بیسیم خود با نام GP-VPT2BT رونمایی کرد. این دسته که برای ولاگرها و افراد همیشه در مسافرت ساخته شده، با بیشتر دوربین های بدون آینه سونی سازگار بوده و تغییر حالت بین عکسبرداری و فیلمبرداری را آسان می کند.