کرونا بزرگترین بحرانی کنونی بشر است و روزانه شمار بالایی به آن مبتلا میشوند یا جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست میدهند. کمپانیهای زیادی در حال توسعه واکسن این ویروس کشنده هستند و اخیرا نتایج اولیه فاز سوم آزمایش بالینی آنها منتشر شده. علاوه بر فایزر که از اثربخشی ۹۰ درصدی واکسن خود خبر داده، مدرنا نیز به اثربخشی ۹۴.۵ درصد واکسن خود اشاره کرده است.
درباره واکسن کرونا مدرنا اطلاعات زیادی وجود دارد و در ادامه ۵ نکته درباره این واکسن بیان میکنیم.
واکسن کرونا مدرنا راه طولانی در پیش دارد
واکسن کرونا این شرکت اثربخشی بالایی در فاز سوم آزمایشهای بالینی داشته و واکسنهای کمی میتوانند به چنین اثربخشی دست پیدا کنند که از قرار داشتن آن در مسیر درست حکایت دارد. با این حال باید گفت که این اثربخشی پس از بررسی ۹۵ شرکتکننده از ۳۰ هزار داوطلب بدست آمده است.
با توجه به این موضوع، پس از اعلام نتایج فاز سوم آزمایش بالینی افراد بیشتر، میزان اثربخشی احتمالا تغییر میکند، بنابراین واکسن مدرنا راه طولانی در پیش دارد و باید امیدوار باشیم که همه چیز طبق برنامه پیش برود.
مانند واکسن کرونا فایزر، افراد باید دو دوز از واکسن مدرنا هم دریافت کنند. ابتدا یک دوز واکسن به افراد تزریق میشود و سپس چندین هفته بعد، دومین دوز را دریافت خواهند کرد.
ایمنی آن باید ثابت شود
حتی اگر اثربخشی ۹۴.۵ درصدی واکسن کرونا مدرنا حفظ شود، باز هم یک نگرانی بزرگ درباره ایمنی آن وجود دارد. اگر یک واکسن از ابتلای افراد به بیماری جلوگیری کند اما عوارض جانبی شدیدی داشته باشد و برای مثال باعث ابتلا به سرطان شود، واکسن مناسبی محسوب نمیشود.
واکسن مدرنا در زمینه ایمنی تا به امروز عملکرد مناسبی از خود نشان داده و عوارض جانبی خاصی نداشته، با این حال سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا (FDA) میخواهد حداقل نیمی از ۳۰ هزار داوطلب برای مدت دو ماه برای بررسی عوارض جانبی تحت نظر قرار بگیرند که مدرنا اواخر ماه جاری میلادی به چنین هدفی دست پیدا میکند.
واکسن کرونا مدرنا به دمای معقولی نیاز دارد
یکی از مزایای بزرگ واکسن کرونا مدرنا، عدم نیاز به نگهداری در فریزرهای فوق سرد است که به توزیع آن کمک میکند. در حالی که واکسن کرونا فایزر به دمای منفی ۷۰ درجه سلسیوس برای نگهداری نیاز دارد، این دما برای محصول مدرنا به منفی ۲۰ درجه سلسیوس میرسد.
علاوه بر این موضوع، واکسن کرونا مدرنا پس از اینکه در اختیار مراکز توزیع قرار میگیرد، میتواند ذوب شود و حداکثر ۳۰ روز در یخچال با دمای ۲ تا ۸ نگهداری شود.
اولین دوزها اواخر ۲۰۲۰ از راه میرسند
اگر تا اواخر ماه جاری میلادی واکسن مدرنا اثربخشی بالای خود را حفظ کند و همچنین از نظر ایمنی با مشکلی مواجه نشود، FDA برای آن مجوز استفاده اضطراری صادر خواهد کرد و ۲۰ میلیون دوز از این محصول تا پایان سال جاری میلادی وارد بازار میشود که مناسب ۱۰ میلیون نفر خواهد بود و البته اکثر آنها برای کادر درمان مورد استفاده قرار میگیرند.
در نهایت باید به این موضوع اشاره کرد که اگر واکسن کرونا مدرنا و همچنین فایزر به همراه شرکتهای دیگر پایان امسال یا بطور گستردهتر اوایل سال آینده میلادی وارد بازار شوند، همچنان چندین ماه یا حتی بیش از یکسال تا بازگشت جهان به حالت عادی فاصله خواهیم داشت و همانطور که همبنیانگذار «BioNTech» اعلام کرده، شاید زمستان آینده بتوانیم دوباره زندگی عادی را تجربه کنیم.
Apptronik با همکاری با Jabil قصد دارد از رباتهای آپولوی خود برای ساختن خودشان بهره ببرد.
این روش در مقایسه با روشهای سنتی بسیار کارآمدتر و سالمتر است.
این دستاورد در توسعه کامپیوترهای کوانتومی و دستگاههای الکترونیکی و مغناطیسی پیشرفته کاربرد دارد.
سازمانهای مختلف برای مواجهه با خطرات احتمالی برخورد این سیارک آماده میشوند.
چتبات چینی دیپسیک در لحظه خود را سانسور میکند.
تدوینگر این فیلم میگوید برای اصلاح لهجه «آدرین برودی» به مجارستانی از هوش مصنوعی استفاده کرده است.
شرکت ULA قصد دارد راکت Vulcan Centaur را به یک رهگیر فضایی تبدیل کند تا از ماهوارهها در برابر تهدیدات فضایی دفاع کند.
محققان ارتباط مصرف داروی دیابت اوزمپیک که باعث کاهش وزن میشود را با یک بیماری نادر بینایی بررسی کردند.
محققان ارتباط مصرف داروی دیابت اوزمپیک که باعث کاهش وزن میشود را با یک بیماری نادر بینایی بررسی کردند.