خدمات سایت


متن کامل خبر

تلسکوپ فضایی جیمز وب می‌تواند در تنها ۲۰ ساعت شواهد حیات فرازمینی را پیدا کند

آرشیو
با پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب در ۲۷ آذر امسال، پنجره‌ای جدید رو به جهانمان باز می‌شود و مقامات ناسا و سایر سازمان‌های فضایی احتمال می‌دهند که...
1400/09/01 12:36:23 ب.ظ



با پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب در ۲۷ آذر امسال، پنجره‌ای جدید رو به جهانمان باز می‌شود و مقامات ناسا و سایر سازمان‌های فضایی احتمال می‌دهند که این تلسکوپ بتواند نشانه‌هایی از حیات را در سیاراتی فراتر از منظومه ما پیدا کند.

به نظر می‌رسد که نشانه‌هایی از حیات در برخی سیارات تنها با ۵ تا ۱۰ گذر مشخص شود و به این معنی است که وب می‌تواند با ۲۰ ساعت رصد احتمال وجود حیات در سیاره‌ای فراخورشیدی را به ما نشان دهد. البته ممکن است این احتمال در ۲۰ ساعت متوالی اتفاق نیفتد، با این حال این پروسه با سرعتی باورنکردنی پیش می‌رود.

برای تشخیص سیارات فرازمینی چندین روش وجود دارد و دیدن آن‌ها بسیار سخت‌تر از دیدن سیارات منظومه‌مان است. سیاراتی مثل زحل و مشتری – که به راحتی در این شب‌ها می‌توانید در سمت جنوب آسمان تشخیص دهید – با چشم غیرمسلح و تنها با نور خورشید قابل مشاهده‌اند. اما رصد مستقیم سیارات فرازمینی حتی برای رصدخانه‌های عظیم هم کار دشواری است.

یکی از روش‌هایی که منجمان این اجرام را رصد می‌کنند، مشاهده گذر این سیارات از مقابل ستاره‌شان است. این گذرها مثل یک خورشیدگرفتگی بسیار کوچک اتفاق می‌افتد و برای لحظاتی جلوی رسیدن نور ستاره به ما را می‌گیرد. مشاهده این گذرها برای رصدخانه‌ها زحمت زیادی ندارد و تاکنون هزاران سیاره فراخورشیدی با این روش رصد شده‌اند.

وب در کنار مشاهده این سیارات، می‌تواند ترکیبات شیمیایی اتمسفر آن‌ها را هم تشخیص دهد و احتمال وجود حیات را به ما بگوید. وب این کار را با ابزارهای اسپکتروسکوپی خود انجام می‌دهد. وقتی این گذرها اتفاق می‌افتد، بخشی از نور ستاره از اتمسفر سیاره رد می‌شود و به ما می‌رسد. این تلسکوپ می‌تواند با اسپکتروسکوپ خود، این نور را تحلیل کند و ترکیبات اتمسفر سیاره را نشان دهد.

محققان این بار مدت زمانی که طول می‌کشد تا تجهیزات وب چنین مطالعه‌ای را انجام دهد، محاسبه کردند. برای مثال، اخیرا سیاره‌ای به نام TRAPPIST-1e پیدا شد که به احتمال زیاد شرایط اتمسفری آن مانند دوران آرکئن و نخست‌زیستی روی زمین است. به همین دلیل، احتمال می‌رود حیات روی آن وجود داشته باشد و شامل مولکول متان و کربن دی‌اکسید باشد.

هنوز هیچ مطالعه‌ای روی ابر و غبار اتمسفری آن انجام نشده، اما وب می‌تواند با ابزار «نیراسپک» (NIRSpec) خود که اسپکتروسکوپی فروسرخ است، با رصد ۵ تا ۱۰ گذر این سیاره شواهد خوبی در اختیارمان قرار دهد. اما این اتفاق فقط زمانی ممکن است که اتمسفر این سیاره رقیق باشد و فشار ابر و غبار آن بین ۰.۱ تا ۰.۶ برابر اتمسفر زمین در سطح دریا باشد.

از طرفی، اگر فشار اتمسفری آن خیلی پایین و ۰.۰۱ اتمسفر یا ۱۰ میلی‌بار باشد، حدود ۵۰ گذر نیاز است تا بتوان ترکیبات شیمیایی آن را تشخیص داد. وب در چنین شرایطی به بیش از ۲۰۰ ساعت رصد نیاز دارد. با وجود اینکه ممکن است سال‌ها طول بکشد تا مطمئن شویم حیات دیگری در سیاره‌ای فراخورشیدی وجود دارد، با پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب می‌توان زودتر به پاسخ این سوال رسید.
منبع : دیجیاتو
به این خبر امتیاز بدهید :
برچسب های خبر:
کلمات کلیدی :
  • تلسکوپ,
  • تلسکوپ فضایی,
  • اخترشناسی,
هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است! اولین نفری باشید که نظری را ارسال می کند!
Captcha




OMODA & JAECOO از اولین ربات بیونیک و Gait-walking جهان رونمایی می‌کند image OMODA & JAECOO از اولین ربات بیونیک و Gait-walking جهان رونمایی می‌کند 1403/02/01

در ۲۵ آوریل و همزمان با نمایشگاه بین المللی خودرو پکن، از سبک جدیدی از هارمونی نوآوری در خانواده سریNew Energy رونمایی خواهد شد، محصولی که می تواند نُت جدیدی در سمفونی "محصول جدید + فن آوری نو+ اکوسیستم پویا" باشد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 32

چرا تانک تی ۹۰ روسیه در باتلاق اوکراین گیر کرده است؟ image چرا تانک تی ۹۰ روسیه در باتلاق اوکراین گیر کرده است؟ 1403/01/25

بسیاری انتظار داشتند که بهترین تانک روسیه یعنی T-14 آرماتا در اوکراین خودنمایی کند. هرچند اینگونه نشد و تانک تی 90 این کشور نیز حسابی در اوکراین با مشکل مواجه شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 42

ترسناک‌ترین هلیکوپتر چینی‌ ها برای اولین بار در آسمان شکار شد image ترسناک‌ترین هلیکوپتر چینی‌ ها برای اولین بار در آسمان شکار شد 1403/01/05

هلیکوپتر تهاجمی جدید چینی ها برای اولین بار در آسمان دیده شده و احتمالا توانایی‌های جذابی دارد. در ادامه با هلیکوپتر سنگین Z-21 آشنا شوید.

امتیاز:
تعداد بازدید: 62

استخراج طلا از قطعات کامپیوتر با پروتئین وی! image استخراج طلا از قطعات کامپیوتر با پروتئین وی! 1402/12/13

پروتئین مورد استفاده‌ی بدن‌سازان، هزینه‌ی استخراج طلا از زباله‌های الکترونیکی را تا ۵۰ برابر کاهش می‌دهد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 57

توسعه حسگرهای چهره‌ پوشیدنی که می‌توانند احساسات ما را درک کنند image توسعه حسگرهای چهره‌ پوشیدنی که می‌توانند احساسات ما را درک کنند 1402/12/07

تیمی در کره، سیستم قابل پوشش و کشش صورت ایجاد کرده‌اند که از بررسی اصطکاک و لرزش پوست برای ارزیابی احساسات انسان استفاده می‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 69

شرکت نورالینک ایلان ماسک قدرت ابرانسان‌ها را به این بیمار هدیه داد image شرکت نورالینک ایلان ماسک قدرت ابرانسان‌ها را به این بیمار هدیه داد 1402/12/02

ایلان ماسک از موفقیت اولین آزمایش انسانی نورالینک خبر داد و اعلام کرد به‌لطف تراشه این شرکت، بیمار نوعی توانایی ابرانسانی پیدا کرده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 97

سورپرایز فضانورد ایرانی در ایستگاه فضایی بین المللی: بفرمایید قورمه سبزی! image سورپرایز فضانورد ایرانی در ایستگاه فضایی بین المللی: بفرمایید قورمه سبزی! 1402/11/24

یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی‌تبار ناسا به همکارانش در ایستگاه فضایی بین‌المللی قورمه سبزی تعارف کرد و ظاهرا آن‌ها هم طرفدار این غذا شده‌اند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 101

ربات جنجالی پلیس نیویورک بازنشسته شد image ربات جنجالی پلیس نیویورک بازنشسته شد 1402/11/15

پلیس نیویورک سرانجام رباتی را که قرار بود به نظارت در مترو شهر بپردازد، بازنشسته کرد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 87

این دستگاه عجیب، از هوا آب می‌گیرد image این دستگاه عجیب، از هوا آب می‌گیرد 1402/10/19

کمپانی Genesis System در خلال رویداد CES 2024 از یک دستگاه عجیب رونمایی کرد که قادر است از رطوبت هوا آب تولید کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 189

در روزهای آلوده ایران، ۴۰ درصد از کل برق آمریکا بدون انتشار هرگونه آلاینده تأمین می‌شود image در روزهای آلوده ایران، ۴۰ درصد از کل برق آمریکا بدون انتشار هرگونه آلاینده تأمین می‌شود 1402/10/11

در روزهایی که ما شاهد آلودگی وحشتناک هوا در شهرهای مختلف کشورمان هستیم آمریکا اعلام کرد که ۴۰ درصد از کل برق خود را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 218