پرداخت عوارض به شهرداری
ریجستری گوشی تلفن همراه مسافری روند آسانی دارد و در زمان کوتاهی با پرداخت عوارض قابل انجام است. پیشتر در طرح ریجستری برای هر گوشی مسافری که وارد کشور می شد، حقوق ورودی سایر کالاها، مالیات بر ارزش افزوده، اختصاصی حقوق ورودی و عوارض هلال احمر دریافت میشد. اما در چند وقت اخیر، مبلغی نیز به عنوان عوارض شهرداری به این پرداختها اضافه شده که، دلیل آن مورد پرسش مسافران است.
طرح رجیستری تلفن همراه در سال ۹۶ آغاز شد. بر اساس این طرح، مسافران خارجی که قصد دارند بیشتر از ۳۰ روز از خدمات اپراتورهای داخلی برای تلفنهای همراه خود استفاده کنند یا تلفن همراهی را به عنوان سوغات آوردهاند، موظفند، دستگاه را در مبادی ورودی در لحظه ورود به کشور به صورت حضوری اظهار کند.
اظهار کردن به این معنی است که، اطلاعات مربوط به مسافر و دستگاه سیمکارتخور توسط گمرک ثبت و تایید میشود. این اطلاعات شامل شناسه یا شناسههای مربوطه به دستگاه سیمکارتخور، نام و نام خانوادگی مسافر، کد ملی مسافر ایرانی، شماره تماس مسافر و سایر اطلاعات مربوط به گوشی دستگاه سیمکارتخور است.
طبق گواه مسافران مرحله اظهار در طرح ریجستری بسیار کوتاه بوده و در کمتر از دقیقه ای انجام میشود.
در مرحله بعد مسافر یک ماه فرصت دارد به سایت گمرک مراجعه کند و نسبت به پرداخت عوارض گوشی خود یا گوشی که به سوغات آورده اقدام کند تا روند ریجستری کامل شود.
تا پیش از این عنوان میشد، هزینه گمرک برای هر دستگاه تلفن همراه برابر با ۱۶ درصد قیمت دستگاه است که این ۱۶ درصد شامل، ۴ درصد عوارض گمرک، ۹ درصد به مالیات بر ارزش افزوده، ۲ درصد حق بازرگانی و ۱ درصد عوارض هلال احمر میشد. اما، اخیرا با مراجعه به سامانه پرداخت عوارض گمرکی مشاهد میشود که، بر تمام این هزینه گزینه ای عوارض شهرداری نیز افزوده شده است.
البته مانند ردیفهای دیگر پرداخت، ردیف پرداخت عوارض شهرداری نیز نا مشخص است اما، آنچه مسلم است شهرداری نیز از گوشیهای ورودی به کشور سهم میبرد، سهمی که مشخص نیست بر چه مبنای تعیین شده و چرا باید توسط مسافران پرداخت شود.
به زودی در فاز دوم طرح ریجستری علاوه بر تلفنهای همراه، تمامی دستگاههای هوشمند سیمکارتخور مانند: ساعتهای هوشمند سیمکارتخور، تبلتها و مبدل تلفن ثابت به سیار ورودی به کشور باید رجیستری شوند و حداکثر از اواخر تیرماه این دستگاهها تنها با ثبت در سامانه همتا قابل استفاده خواهند بود.
سوال مطرح شده در ادامه اجرای طرح ریجستری این است که، قرار است دیگر چه عوارضی با نام چه ارگانی به طرح ریجستری افزوده شود و در نهایت چه میزان هزینه را برای مسافران که این دستگاها را همراه خود میآوردند به دنبال داشته باشد؟.
در ابتدای اجرای طرح ریجستری در سال ۹۶، این طرح هزینه زیادی به دنبال نداشت و قیمت تمام شده گوشیهای همراه را افزایش زیادی نمیداد اما، اکنون هزینه ریجستری تلفن همراه به میزانی افزایش یافته است که مبلغی تا چند میلیون تومان، به قیمت تلفن همراه اضافه میکند.
به طور مثال؛ امروز برای ورود مسافری یک گوشی گوشی موبایل اپل مدل iPhone ۱۳ A۲۶۳۴ دو سیم کارت ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۴ گیگابایت، باید مبلغی حدود ۴.۳۳۰.۰۰۰ تومان هزینه گمرک ریجستری پرداخت شود.
Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
این گوشی احتمالاً جمعوجور خواهد بود.
ممکن است اپل همزمان با جدیدترین مدل آیفون SE از مدلهای جدید آیپد و مکبوک نیز پردهبرداری کند.
اپلیکیشن جدید Invites اپل، مدت کوتاهی پس از انتشار، آپدیت جدیدی دریافت کرد.
فاصلهی کمی تا رونمایی هندزفری پاوربیتس پرو ۲ باقی مانده است. این دستگاه همان نسخهی ورزشی ایرپاد پرو اپل به شمار میرود.
به نظر میرسد مایکروسافت دیگر نمیخواهد کاربران پیشنیازهای نصب ویندوز 11 را دور بزنند.
پلتفرم «توییچ» بزرگترین پلتفرم استریم در جهان شناخته میشود ولی بیش از ۲ سال است این پلتفرم در ایران فیلتر شده است.
گوشی گلکسی S25 اسلیم احتمالاً در بازار ایالات متحده عرضه نمیشود.
این گوشی احتمالاً در بازارهای جهانی با نام وان پلاس اوپن 2 عرضه خواهد شد.