نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید دارد اثرات منفی قطعی اینترنت و فیلترینگ تنها محدود به کسبوکارهای کوچک نیست بلکه اکثر خطوط تولید مثل لبنیات، دارو، فولاد و… را دچار مشکل کرده است. سلاحورزی با بیان اینکه طبق گزارشها استفاده از VPN و فیلترشکن تا 30 برابر افزایش یافته است اعتقاد دارد این موضوع نشان میدهد مردم از کانالی برای ادامه ارتباطات استفاده میکنند اما فقط امنیت کاربران و اطلاعات کشور است که به خطر میافتد.
یک ماه از فیلتر اینستاگرام و واتس اپ و قطعیهای مکرر اینترنت گذشته است و اثرات منفی آن ادامه دارد. «حسین سلاحورزی»، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با ایلنا به محدودیت اینترنت و افزایش فیلترینگ در یک ماه گذشته و اثرگذاری آن بر روی تجارت و اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت:
«اینکه فکر کنیم قطع اینترنت و فیلتر طیف وسیعی از سایتها، برنامهها و پلتفرمها فقط به کسب و کارهای کوچک محدود میشود، ساده انگارانه است. در حال حاضر کسب و کارهای کوچک، آنلاین شاپها و کسبوکارهای مبتنی بر اینستاگرام دچار مشکل شدهاند و افرادی که جمعیت آنها هم کم نیست، کار خود را از دست دادهاند. علاوه بر این خطوط تولید از خط تولید لبنیات و دارو گرفته تا تولید فولاد و نساجی در این شرایط دچار مشکل شدهاند؛ چراکه خطوط تولید هم مبتنی بر اینترنت، هوش مصنوعی، تکنولوژی های IT و ITC هستند. همچنین خارج از کارخانه هم موضوعاتی مانند لجستیک، ثبت سفارش، بازاریابی و برنامههای مالی و ارزی بر پایه اینترنت هستند و با این شرایط شاهد کاهش فروش، کاهش سود و به دنبال آن اثرگذاری این روند بر روی اشتغال خواهیم بود.»
وی تاکید کرد محدود کردن اینترنت و فیلتر برخی از پلتفرمها در یک ماه گذشته، هم بر روی کاهش تولید، هم بر کاهش تقاضای موثر و هم تجارت اثرگذار بوده است.
سلاحورزی یکی از تأثیرات اقتصادی محدود کردن اینترنت را اثر از لحاظ اعتباری بر روی تجارت ایران دانست؛ به طوری که با توجه به محدودیتهای اینترنت، تماسهای تجاری که از طریق پیامرسانهای بینالمللی میان تجار ایرانی و خارجی انجام میشد، قطع شدند.
او با بیان اینکه طبق گزارشها استفاده از VPN و فیلترشکن تا 30 برابر افزایش یافته است، اظهار داشت این موضوع نشان میدهد مردم از کانالی برای ادامه ارتباطات استفاده میکنند اما در این شرایط هم امنیت کاربران و اطلاعات کشور به خطر میافتد.
گفتنی است اتاق تهران نیز هفته گذشته اعلام کرد قطعیهای اخیر اینترنت و فیلترینگ، 80هزار میلیارد تومان به کسبوکارها خسارت زده است.
Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
عینکهای هوشمند جدید تکنو در دو نسخهی استاندارد و پرو با ویژگیهای هوش مصنوعی پیشرفته از راه رسیدند.
مدلهای جدید مکبوک ایر با چیپ M4 مارس 2025 معرفی میشوند و قرار است ویژگیهای تازهای ارائه دهند.
«جک ما»، بنیانگذار علیبابا که در گذشته با برخورد تند دولت چین مواجه شده بود، ظاهراً دوباره برای فعالیت چراغ سبز دریافت کرده است.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
بر اساس قوانین و مقررات بانکی، تبلیغات و فعالیتهای مرتبط با خرید و فروش تسهیلات بانکی ممنوع است.
فرانسه تحقیقاتی درباره دستکاری الگوریتمهای ایکس آغاز کرده است تا احتمال سوگیری در ترویج محتوا را بررسی کند.
همزمان با اعلام تعرفههای دولت ترامپ، اپل نیز نرخهای مالیاتی اپ استور را در چند کشور افزایش داده است.
در این شکایت گفته شده که این چهار نوجوان هنگام تلاش برای انجام چالش به اصطلاح «بیهوشی» (blackout) جان خود را از دست دادهاند.
اپلیکیشن جدید Invites اپل، مدت کوتاهی پس از انتشار، آپدیت جدیدی دریافت کرد.