StatCounter در گزارش ماهانهی اخیر خود، جزئیات مربوط به درصد استفاده از سیستمعاملهای مختلف را روی انواع دستگاههای سرتاسر جهان ارائه داده است. طبق آمار این شرکت، آخرین نسخه ویندوز مایکروسافت میان کاربران محبوبیت زیادی ندارد و فقط ۱۵ درصد رایانههای شخصی ویندوزی آخرین سیستم عامل غول فناوری ردموندی را اجرا میکنند.
سهم ویندوز ۱۱ در ماه اکتبر با افزایش ۱٫۸۳ درصدی از ۱۳٫۶۱ درصد ماه گذشته به ۱۵٫۴۴ درصد رسیده است. جدیدترین نسل ویندوز درحالحاضر دومین نسخهی محبوب این سیستمعامل است و در جایگاهی بالاتر از ویندوز ۷ قرار دارد. سهم ویندوز ۷ نیز اکنون به ۹.۶۱ درصد رسیده و ازطرف دیگر، ویندوز ۱۰ با دراختیار داشتن ۷۱.۲۹ درصد بازار، همچنان پیشتاز است.
بهنوشتهی Neowin، ویندوز ۸، ویندوز ۸٫۱ و XP نیز درصد اندک باقیماندی سهم بازار را بهخود اختصاص دادهاند. StatCounter میگوید ویندوز ۸٫۱ و ۸ و XP درحالحاضر بهترتیب روی ۲٫۵۱ درصد و ۰٫۶۹ درصد و ۰٫۹ درصد رایانههای شخصی اجرا میشوند. بهطور کلی، ویندوز ۷۵٫۹۳ درصد از بازار جهانی سیستمعاملهای دسکتاپ را دراختیار دارد. macOS اپل ۱۵٫۷۴ درصد، لینوکس ۲٫۶ درصد و سیستمعامل کروم ۲٫۳۸ درصد از سهم این بازار را بهخود اختصاص دادهاند.
شایانذکر است دادههای StatCounter با جدیدترین آمار ارائهشده ازطرف AdDuplex که اوایل سپتامبر ۲۰۲۲ منتشر شد، تفاوت زیادی دارد، زیرا براساس اعلام پلتفرم تبلیغاتی، ویندوز ۱۱ اکنون سهمی ۲۳ درصدی میان نسخههای مختلف این سیستمعامل دارد که تقریباً ۱۲ درصد نسبت به آمار Statcounter بالاتر است. تفاوت میان این جزئيات بهدلیل روشهای مختلف جمعآوری دادهها است. AdDuplex آمار خود را از برنامههای موجود در فروشگاه مایکروسافت بهدست میآورد که از کیت توسعهی نرمافزاری (SDK) آن استفاده میکنند، درحالیکه StatCounter براساس اطلاعات جمعآوریشده از بیشاز ۱٫۵ میلیون وبسایت بهره میبرد. مایکروسافت نیز بهطور رسمی هیچ آمار دقیقی از درصد استفادهی کاربران از نسخههای مختلف ویندوز ارائه نمیدهد و نمیتوان با اطمینان کامل درمورد این اطلاعات نظر داد.
اگرچه مایکروسافت بهروزرسانیهای مهمی برای ویندوز ۱۱ منتشر کرده است، اما بعید بهنظر میرسد رشد این نسخه، بهزودی رکورد ویندوز ۱۰ را بشکند. استفاده از نسخههای مختلف ویندوز صرفاً به علاقهی شخصی کاربران مرتبط نیست زیرا طبق یک نظرسنجی، حدود نیمی از ورکاستیشنها، پیشنیاز سختافزاری موردنیاز ویندوز ۱۱ را برآورده نمیکنند و بنابراین امکان ارتقا به این نسخه از سیستمعامل دسکتاپ مایکروسافت را ندارند.
بهنظر میرسد اپل برای نسل جدید مک استودیو تا معرفی تراشههای سری M3 یا M4 صبر میکند.
OpenAI میخواهد با استخدام تعداد زیادی توسعهدهنده هوش مصنوعی را جایگزین برنامهنویسان سطح پایه کند و بهنظر میرسد این شغل در معرض خطر قرار دارد.
بر اساس شایعههای جدیدی از کرهی جنوبی، سامسونگ به دنبال احیای پردازندههای خانوادهی اگزینوس در گوشیهای سری گلکسی S24 است.
یک قاضی در کلمبیا اعتراف کرده که برای حکمدادن درباره پروندهای مربوط به هزینههای درمان یک کودک مبتلا به اوتیسم، از ChatGPT استفاده کرده است.
ایلان ماسک که تا چند ماه پیش منتقد جدی کارمزد ۳۰ درصدی اپ استور بود، اکنون قصد دارد تیک طلایی توییتر را مشروط به پرداخت ماهانه ۱٬۰۰۰ دلار کند.
توییتر از زمان ورود ایلان ماسک تغییرات زیادی داشته؛ چندین قابلیت جدید به این شبکه اجتماعی اضافه و چند قابلیت هم از آن حذف شده است. یکی از قابلیتهایی که ظاهراً موفق به ادامه حیات نبوده، CoTweets نام دارد که برای ارسال توییت مشترک توسط دو اکانت استفاده میشد.
ساعت هوشمند متا احتمالاً با ظاهری شبیه اولین نسخهی لغو شدهی این محصول عرضه خواهد شد و شاید بتوان از آن در متاورس نیز استفاده کرد.
یکی از کارمندان سابق متا ادعا کرده که اپلیکیشن فیسبوک بهطور تعمدی و با هدف تست کردن قابلیتهای مختلف، شارژ باتری کاربران را خالی میکند. به نظر میرسد حاشیهای دیگر در کمین مارک زاکربرگ و همکارانش است!
در گزارش جدیدی از فایننشال تایمز، گفته شده که توییتر درحال درخواست مجوزهای لازم برای تبدیلشدن به یک پلتفرم پرداخت است.
اینتل سخت در تلاش است تا کسبوکار خود را احیا کند، اما آینده برای این شرکت بسیار نگرانکننده بهنظر میرسد.