دانشمندان پیشتر میدانستند که میدانهای الکتریکی میتوانند موجب جنبش سلولهای پوست شوند. آنها حالا زیستتراشه خاصی را مهندسی کردهاند که برای ترمیم زخمها از جریان الکتریسیته استفاده میکند و میتواند سرعت انجام این فرایند را تا حدود سهبرابر حالت عادی افزایش دهد.
به گزارش ساینسالرت، پژوهشگران دانشگاه فرایبورگ آلمان میگویند جریان برق میتواند در درمان زخمهای مزمن مثلاً در افراد دیابتی یا کسانی که جریان خون خوبی ندارند، به کمک افراد بیاید. آنها برای ابداع این روش یک پلتفرم زیستالکترونیکی ساختند و از آن بهمنظور رشد پوست مصنوعی از سلولهای کراتینوسیت استفاده کردند. این سلولها مهمترین نوع سلولهای پوست هستند که در ترمیم زخمها نقش حیاتی ایفا میکنند.
محققان در این آزمایش دو دسته سلول طراحی کردند: کراتینوسیتهای سالم و کراتینوسیتهایی که شبیه سلولهای افراد بیمار ساخته شده بودند. نتیجه این بود که هر دو گروه سلولها با مداخله الکتریکی سریعتر ترمیم میشدند.
الکتریسیته میتواند به ترمیم زخمها سرعت ببخشد
«ماریا آسپلوند»، دانشمند زیستالکترونیک دانشگاه فرایبورگ میگوید: «دیدیم وقتی که دیابت را در سلولها شبیهسازی کردیم، زخمها روی تراشه خیلی آهستهتر ترمیم میشدند. اما با تحریک الکتریکی میتوانیم سرعت ترمیم را افزایش دهیم تا عملکرد سلولهای مبتلا به دیابت هم شبیه به سلولهای سالم پوست شود.»
محققان در مرحله بعدی پژوهشهای خود عملکرد این روش را بهجای سلولهای آزمایشگاهی، روی زخمهای واقعی در بدن انسان آزمایش خواهند کرد. توسعه ابزارهای مناسب برای استفاده از این روش به قابلیت تبدیل مواد ارزان و در دسترس از نمونههای آزمایشگاهی به موقعیتهای جهان واقعی بستگی خواهد داشت.
آسپلوند میگوید: «ما حالا درحال بررسی تعامل سلولهای پوستی مختلف حین فرایند تحریک هستیم تا یک گام به پیادهسازی این روش برای زخمهای واقعی نزدیکتر شویم. میخواهیم کانسپتی داشته باشیم تا بتوانیم زخمها را «اسکن» کنیم و فرایند ترمیم را براساس هر زخم تغییر دهیم.»
محققان باور دارند که این روش میتواند کلیدی برای ترمیم زخمهای مزمن در بیماران باشند. نتایج این پژوهش در مجله Lab on a Chip منتشر شده است.
Apptronik با همکاری با Jabil قصد دارد از رباتهای آپولوی خود برای ساختن خودشان بهره ببرد.
این روش در مقایسه با روشهای سنتی بسیار کارآمدتر و سالمتر است.
این دستاورد در توسعه کامپیوترهای کوانتومی و دستگاههای الکترونیکی و مغناطیسی پیشرفته کاربرد دارد.
سازمانهای مختلف برای مواجهه با خطرات احتمالی برخورد این سیارک آماده میشوند.
چتبات چینی دیپسیک در لحظه خود را سانسور میکند.
تدوینگر این فیلم میگوید برای اصلاح لهجه «آدرین برودی» به مجارستانی از هوش مصنوعی استفاده کرده است.
شرکت ULA قصد دارد راکت Vulcan Centaur را به یک رهگیر فضایی تبدیل کند تا از ماهوارهها در برابر تهدیدات فضایی دفاع کند.
محققان ارتباط مصرف داروی دیابت اوزمپیک که باعث کاهش وزن میشود را با یک بیماری نادر بینایی بررسی کردند.
به نظر میرسد که در نسخه آینده visionOS، هدست ویژن پرو از کنترلرهای VR شخص ثالث پشتیبانی خواهد کرد.
به نظر میرسد که در نسخه آینده visionOS، هدست ویژن پرو از کنترلرهای VR شخص ثالث پشتیبانی خواهد کرد.