سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نوع جدیدی از درمان سرطان را برای مقابله با انواع تهاجمی سرطان پوست ملانوما تأیید کرد. این دارو Amtagvi نام دارد و بر پایه سلولهای سیستم ایمنی بیمار عمل میکند. این داروی جدید برای بیمارانی درنظر گرفته شده است که ملانومای آنها با جراحی قابل برداشتن نیست یا به سایر نقاط بدن گسترش یافته است.
شرکت آمریکایی Iovance Biotherapeutics توانست تأییدیه داروی Amtagvi را برای درمان سرطان ملانوما دریافت کند. این دارو نوعی درمان TIL یا لنفوسیتهای نفوذی به تومور است و باعث افزایش تعداد سلولهای ایمنی در داخل تومورها میشود.
این اولینبار است که FDA یک روش سلولدرمانی را برای درمان تومورهای سخت تأیید میکند. براساس نتایج کارآزمایی بالینی فاز 2 بود که این دارو تأییدیه دریافت کرد. این شرکت درحال انجام یک آزمایش فاز 3 با مقیاس بزرگتر برای تأیید مزایای این دارو است. درحالحاضر قیمت این نوع درمان 515 هزار دلار (بدون احتساب بیمه) برای هر بیمار است.
داروی Amtagvi و درمان سرطان ملانوما
به گفته انجمن سرطان آمریکا، ملانوما زمانی ایجاد میشود که سلولهای پوستی که رنگدانه تولید میکنند، شروع به رشد غیرقابل کنترل کنند. یکی از عواملی که باعث این سرطان میشود، قرارگرفتن در معرض نور فرابنفش خورشید است. درمان این تومور با تشخیص زودهنگام آسان است. اما اگر بهموقع تشخیص داده نشده و درمان نشود، ملانوما میتواند بهسرعت به سایر قسمتهای بدن سرایت کند.
داروی Amtagvi برای مبارزه با اشکال پیشرفته ملانوما و با استخراج و تکثیر سلولهای T در تومور بیمار طراحی شده است. سلولهای T بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند. درحالیکه آنها معمولاً میتوانند به مبارزه با سرطان کمک کنند، اما در تومورها ناکارآمد میشوند.
اگرچه به Amtagvi چراغ سبز داده شد، اما شرکت Iovance Biotherapeutics گفته که درحال انجام یک آزمایش اضافی برای تأیید اثربخشی این درمان است.
ملانوما تنها یک درصد از کل موارد سرطان پوست را تشکیل میدهد، اما طبق گفته FDA، نرخ مرگومیر ناشی از این سرطان بالاست. انجمن سرطان آمریکا تخمین میزند که در سال 2024، حدود 100 هزار مورد جدید ملانوما تشخیص داده میشود که حدود 8000 نفر آنها بر اثر این سرطان جان خود را از دست میدهند.
تحقیق جدیدی نشان میدهد دریافت ناکافی نور در طول روز و قرار گرفتن در معرض نور زیاد در شب با افزایش خطر مرگومیر ارتباط دارد.
به گفته محققان برخی از افراد مبتلا به اختلال ADHD در دورههای پراسترس، علائم کمتری از این اختلال را نشان میدهند.
دانشمندان رباتهای کوچکی ساختهاند که میتوانند به درمان آنوریسمهای مغزی کمک کنند.
تأمین اجتماعی در پیامکی اطلاعرسانی کرده است که از این بهبعد هزینهای بابت نسخ الکترونیک ارائهشدهی پلتفرمهای آنلاین پرداخت نمیکند.
مرد آلمانی مبتلا به اچآیوی ملقب به «بیمار برلین بعدی»، پس از دریافت سلولهای بنیادی غیرمقاوم دربرابر اچآیوی، عاری از این ویروس شده است.
داروی جدید HIV در پیشگیری از گسترش ویروس موثر کاملا موثر است و برخلاف داروهای موجود که هر روز خورده میشوند، فقط دو بار در سال تزریق میشود.
کارشناسان درباره شیوع تب دنگی در ایران هشدار میدهند. بیماری تب دنگی که درمان خاصی برای آن وجود ندارد، در مواردی میتواند خطرناک باشد.
این آزمایش خون اگرچه هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد، اما میتواند در آینده برای بیمارانی که سرطان داشتهاند، بسیار مهم باشد.
این بیمار حالا 33 ماه است که انسولین تزریق نکرده است.
محققان با اسکن مغز دوندگان ماراتن دریافتند که بافت میلین اطراف عصبهای مغزی آنها پس از مسابقه نازک شده است.