روابطعمومی پارسخودرو از آغاز تولید ال 90 ایرانیزه با کد P90 خبر داد. این خودرو ابتدا با نام کادیلا معرفی شده بود و نسخه ایرانیزه از رنو تندر 90 یا نسل اول رنو لوگان است که در گذشته پارسخودرو آن را تولید میکرد. ال 90 ایرانیزه برخلاف نسخه اصلی موتور K4M ندارد و بهجای آن از پیشرانه جدید سایپا با کد ME16 استفاده میکند. این خودرو در واقع نسخه دندهای شاهین پلاس به حساب میآید؛ چراکه از گیربکس دندهای برای انتقال قدرت در آن استفاده شده است.
پیشرانه ME16 یکی از موتورهای جدید سایپا است که در شاهین پلاس اتوماتیک نصب شده است. این پیشرانه در واقع نسخه سایپایی موتور EC5 پژوسیتروئن به حساب میآید. سایپا ادعا میکند در جریان توسعه پیشرانه ME16، الگوبرداری دقیقتری از موتور EC5 پژوسیتروئن انجام شده است. به همین دلیل راندمان این پیشرانه از نسخه ایرانخودرویی، TU5 پلاس، بیشتر است. حداکثر راندمان موتور ME16 در شاهین پلاس اتوماتیک 111 اسببخار قدرت و 150 نیوتنمتر گشتاور است؛ بنابراین اعدادی مشابه همین راندمان را در ال 90 ایرانیزه خواهیم دید.
تفاوت اصلی سدان P90 پارسخودرو با شاهین پلاس اتوماتیک در گیربکس آنهاست. سدان P90 از گیربکس پنجسرعته دستی بهره میبرد، درحالیکه شاهین پلاس گیربکس ششسرعته اتوماتیک دارد. سیستم تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک، سیستم ترمز ABS ،EBD و BAS، سیستم ترمز اضطراری، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، چراغ روشنایی روز، چراغ خودکار، غربیلک فرمان D تایپ همراه کلیدهای کنترلی، نشانگر فشار باد تایرها، نشانگر تعویض دنده و مولتیمدیا و دوربین دندهعقب از تجهیزات ال 90 ایرانیزه پارسخودرو برشمرده شدهاند.
سایپا مدتی است در تولید و عرضه هر 2 تیپ دندهای و اتوماتیک شاهین روند کندی دارد. ممکن است این شرکت بخواهد شاهین پلاس و سدان P90 پارسخودرو را کامل با محصولات قبلی خانواده شاهین جایگزین کند. این شرکت تعهدات بسیاری برای تحویل شاهین در زمستان 1403 دارد؛ بنابراین اگر مدیران سایپا چنین تصمیمی داشته باشند، طی هفتههای آینده شاهد بخشنامه تبدیل تعهدات شاهین دندهای به P90 دندهای خواهیم بود.
عرضهی وانت برقی Ram برای بار دوم بهتعویق افتاد و تا سال ۲۰۲۶ خبری از این خودرو نیست.
در شرایطی که بازار خودرو از هر زمان دیگری بیشتر در رکود فرورفته است، آمار عجیبی از احتکار خودرو در کشور ارائه میشود.
فولکسواگن تصمیم گرفته است تا با همکاری ریویان، نسخهای جدید از فولکس واگن گلف برقی یا e-Golf را به تولید برساند.
استلانتیس اعلام کرد که بار دیگر تولید فیات 500 الکتریکی متوقف شده است. کاهش شدید تقاضا، علت این توقف اعلام شده است.
این باتری میتواند انقلابی در بازار خودروهای الکتریکی ایجاد کند.
ظاهراً مشکل برخی از خودروهای هیوندای فراتر از تصورات این شرکت بوده و فراخوان جدیدی برای بیش از ۱۴۵ هزار خودرو صادر شده است.
تمامی مشوقها از جمله رانندگی خودران تسلا، برای خریدارانی در نظر گرفته شدهاند که اتومبیل خود را قبل از سال 2025 تحویل میگیرند.
شرکت خودروسازی اوکراینی تورسوس (Torsus)، ادعا میکند سختکوشترین اتوبوس آفرودی جهان را تولید کرده است.
به گفته کاخ سفید، اطلاعات جمعآوری شده توسط سیستم خودران خودروهای چینی و روسی، میتواند برا مختل کردن زیرساختها مورد استفاده قرار گیرد.
سختگیریهای بیش از حد، قیمت بالای انرژی و کاهش فروش، باعث شده است تا صنعت خودروسازی اروپا در معرض نابودی قرار گیرد.