در شرایطی که بازار خودرو بیشتر از همیشه در رکود فرورفته است، آمار عجیبی از احتکار خودرو در کشور به گوش میرسد. «حسین اخوان»، نایبرئیس انجمن قطعات و مجموعههای خودرو کشور، در جریان نشستی خبری، اعلام کرد حدود 700 هزار خودرو در کشور احتکار شده است. به گفته اخوان، مردم این خودروها را بهجای سرمایه در پارکینگهای خود احتکار کردهاند. به گفته او، ورود این خودروها به بازار میتواند منجر به کاهش قیمتها شود.
حسین اخوان در جریان نشست خبری اعضای هیئترئیسه انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو کشور، اعلام کرد دستور افزایش قیمت خودرو از 18 ماه پیش مصوب شده بود اما دولت چهاردهم بود که تصمیم گرفت این تصمیم را اجرا کند. اخوان ابراز امیدواری کرد که افزایش قیمت خودرو تولید را افزایش میدهد.
تولید خودرو در کوتاهمدت، حدود 6 درصد کاهش یافته است. خودروسازان پس از دریافت مجوز افزایش قیمت، مایل به افزایش تیراژ تولید خواهند شد و خودروهای بیشتری به بازار عرضه خواهند کرد؛ درنتیجه فاصله قیمتی بازار و کارخانه کاهش مییابد. البته اینها، نظر حسین اخوان است.
درحالحاضر چقدر احتمال اجرای ایده احتکار خودرو وجود دارد؟
اخوان در نشست خبری اعضای هیئترئیسه انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو کشور، اعلام کرد مردم 700 هزار خودرو را در پارکینگهای خود احتکار کردهاند. او به منبع این آمار اشارهای نکرد. احتکار 700 هزار دستگاه خودرو سواری در پارکینگها معادل کل ظرفیت تولید ایرانخودرو و سایپا در یک سال است؛ بهعبارتی نایبرئیس انجمن قطعات و مجموعههای خودرو کشور میگوید مردم ظرفیت تولید یک سال کشور را احتکار کردهاند.
در گذشته نهچندان دور، سال 1398 و پس از آن، چنین رخدادهایی در بازار خودرو ایران محتمل بودند. افراد مختلفی اقدام به خرید خودرو با قیمت کارخانه میکردند و پس از انبارکردن چندماهه خودروها، آنها را در بازار آزاد به قیمت مناسبی میفروختند اما در رکود فعلی بازار، بعید به نظر میرسد خردهسرمایهداران چنین سطحی از احتکار خودرو را انجام بدهند. بازار خودرو مدتهاست دیگر برای سرمایهگذاران جذابیتی ندارد.
عرضهی وانت برقی Ram برای بار دوم بهتعویق افتاد و تا سال ۲۰۲۶ خبری از این خودرو نیست.
فولکسواگن تصمیم گرفته است تا با همکاری ریویان، نسخهای جدید از فولکس واگن گلف برقی یا e-Golf را به تولید برساند.
استلانتیس اعلام کرد که بار دیگر تولید فیات 500 الکتریکی متوقف شده است. کاهش شدید تقاضا، علت این توقف اعلام شده است.
این باتری میتواند انقلابی در بازار خودروهای الکتریکی ایجاد کند.
ظاهراً مشکل برخی از خودروهای هیوندای فراتر از تصورات این شرکت بوده و فراخوان جدیدی برای بیش از ۱۴۵ هزار خودرو صادر شده است.
تمامی مشوقها از جمله رانندگی خودران تسلا، برای خریدارانی در نظر گرفته شدهاند که اتومبیل خود را قبل از سال 2025 تحویل میگیرند.
شرکت خودروسازی اوکراینی تورسوس (Torsus)، ادعا میکند سختکوشترین اتوبوس آفرودی جهان را تولید کرده است.
به گفته کاخ سفید، اطلاعات جمعآوری شده توسط سیستم خودران خودروهای چینی و روسی، میتواند برا مختل کردن زیرساختها مورد استفاده قرار گیرد.
سختگیریهای بیش از حد، قیمت بالای انرژی و کاهش فروش، باعث شده است تا صنعت خودروسازی اروپا در معرض نابودی قرار گیرد.
تسلا قصد دارد در سال ۲۰۲۵، نسخهی ششنفره از مدل Y خود را در چین تولید کند.