یک حس عجیبی دارند. ابتدا اصلا قصدشان این نیست که تغییر دیانت بدهند، اما تنها پس از چند ماه حضور در ایران پای این حس عجیب را وسط می کشند. حرف مشترک بیشتر آنهایی هم که در ایران مسلمان شده اند این است: «فکر می کنم حالا کامل شده ام.» حس تکامل با مشرف شدن به دین اسلام. ورزش سرنوشت را طور دیگری برای آنها رقم زده است. اصلا اجباری در کار نبوده، آنها ابتدا تحقیق کرده اند، مطمئن شده اند و سپس زیر بیرق اسلام آمده اند. در برخی موارد هم دلیل دیگری جرقه را برای کشیده شدن به سمت اسلام زده است. آشنایی با یک مرد یا زن مسلمان و تشکیل یک زندگی مشترک. این یک قانون در دین مبین اسلام است که ازدواج با فردی غیرمسلمان مستلزم تشرف آن فرد و اقدامات لازم برای مسلمان شدن است. اما حالا ورزش رابطی شده است که بسیاری از ورزشکاران خارجی را با دین اسلام آشنا می کند. از ملیت و ادیان مختلف، هر از گاهی خبری به گوش می رسد که ورزشکاری در ایران مسلمان شده است.این اتفاق جدیدی نیست و بدون شک در آینده نیز اخباری اینچنین،به خصوص در دنیای ورزش شنیده خواهد شد.
****
دنی اولروم(عرفان)- دنی اولروم یکی از چهره های سرشناس ورزش ایران است که سالهاست به دین اسلام مشرف شده است.او ملیتی نیجریه ای دارد اما از روزی که در سفارت کشورش در ایران همسرش را دید تصمیم گرفت تا تغییرات ابتدایی را در زندگی اش شکل دهد.اولروم که پیش از روی آوردن به اسلام یک مسیحی کاتولیک بوده است پیش از آمدنش به ایران سودای مسلمان شدن در سر داشته است که ازدواج با همسر ایرانی این فرصت را به بهترین نحو برای او فراهم ساخت: «در نیجریه مسلمانان زیادی وجود دارند و شاید بتوان ادعا کرد که اکثر نیجریهایها مسلمان هستند. تحقیقات زیادی درباره اسلام انجام دادم و به این نتیجه رسیدم که تنها در اسلام میتوانم گمشده خود را پیدا کنم، مدتها بود که در دل مسلمان شده بودم اما ازدواج بهانهای شد تا به این تصمیم خود جامعه عمل بپوشانم.» همسر دنی اولروم که پس از مسلمان شدن نام عرفان را برای خودش انتخاب کرده است، کارمند رسمی سفارت نیجریه است.
اما صحبت های عرفان در مورد امام رضا(ع)که او در بارگاه ایشان مسلمان شده است: «امام رضا(ع) شخصیت بزرگ و بی نظیری است. ارادت خاصی به ایشان دارم و شاید یکی از اصلیترین دلایل موفقیتم در راه آقای گلی لطف ایشان بوده است؛ اما، متاسفانه امکان زیارت حرم امام رضا(ع) را ندارم چرا که مردم به سمتم هجوم میآورند و نمیتوانم به درستی و در آرامش آداب زیارت را به جای بیاورم.»
****
تسینا ایلوشنکو (لیلا رجبی) - نایبقهرمان پرتاب وزنه اروپا. اوحالا با نام لیلا رجبی و با پرچم ایران در رقابتهای بینالمللی شرکت میکند. ایلوشنکو بعد از ازدواج با پیمان رجبی (که او هم دونده است) و مشرفشدن به دین اسلام، حالا یکی از ورزشکاران ایران است که با حجاب اسلامی در رقابتهای بینالمللی شرکت میکند. او که در رقابتهای قهرمانی باشگاهی برای اولین بار طی مدت حضورش با دیگر پرتابگرهای ایران رقابت کرد و 2 متر رکورد ایران را شکست، حالا آرزوهای دیگری دارد. خودش میگوید: «من عاشق این هستم که با حجاب در مسابقات بزرگ رقابت کنم و مدال بگیرم. من عاشق اسلام هستم و میخواهم به مردم دنیا نشان بدهم که یک زن مسلمان هم میتواند پرتابگر خوبی باشد و مدال بگیرد.»
لیلا وهمسرش از طریق یکی از دوستان که در بلاروس زندگی میکند با هم آشنا شده اند. طبق گفته های پیمان، فاصله آشنایی آنها تا ازدواجشان 2 سال طول کشیده است تا در این 2 سال لیلا فرصت داشته باشد که درباره دین اسلام و کشور ایران تحقیق کند. اینترنت و کتابهایی درباره دین اسلام، خواندن قرآن به زبان روسی و در آخر موافقت خانواده ها باعث شد تا ورزشکاری دیگر به جمعیت مسلمانان اضافه شود. لیلا که اسمش را خودش از طریق یک سایت ایرانی پیدا کرده است در حضور امام جمعه بوشهر شهادتین را گفت.
*****
کلود مارکوس(احمد) - این بار مسلمان شدن در رشته بسکتبال. بازیکن فرانسوی تیم راه و ترابری قم که با حضور در بیت آیتالله علوی گرگانی مسلمان شد از نیم فصل دوم برای تیم راه و ترابری قم بازی میکند. کلود مارکوس ۳۰ ساله که بعد از گرایش به دین مبین اسلام نام خود را به احمد مارکوس تغییر داده است فقط ۴۵ روز است که وارد استان قم شده و این نشان از رواج اسلام در تمام نقاط جهان میدهد. این اتفاق در حالی افتاد که مراسم جشنی نیز به مناسبت مسلمان شدن احمد در سالن ۲ هزار نفری شهید حیدریان برگزار شد. احمد پس از مشرف شدن به دین مبین اسلام گفت: «برخورد و محبت مردم ایران باعث شد تا درباره دین اسلام تحقیق و مطالعه کرده و مسلمان شوم. از هنگامی که وارد ایران شدم و به تیم راه و ترابری پیوستم، برایم جالب بود تا در مورد دین اسلام و پیامبر اسلام بدانم. به همین دلیل از مسوولان خواستم کتاب هایی که در این باره به زبان فرانسوی ترجمه شده، برایم تهیه کنند و آنها نیز بسیار زود این کار را انجام دادند.»
بازیکن فرانسوی الاصل تیم بسکتبال راه و ترابری در پایان از چگونگی انتخاب اسمش حر ف می زند. او می گوید: «پیش از حضور در ایران تصور دیگری از این کشور داشتم، اما با حضور در ایران و شهر قم فهمیدم که تمامی آنها اشتباه بوده است. هنگامی که کتابهای دین اسلام را مطالعه کردم، نام احمد چندین بار در آنها ذکر شده بود. به همین دلیل تصمیم گرفتم تا این اسم را برای خود انتخاب کنم.»
****
دیوید جان رو(داوود) - فقط شش هفته از حضورش در ایران گذشته بود که تصمیم گرفت مسلمان شود. دیوید جان رو، مربی انگلیسی تیم ملی بیلیارد ایران که حالا دیگر سمتی ندارد خیلی زود تصمیم به این کار گرفت. او در مراسمی که با حضور علی سعیدلو، رئیس سازمان تربیت بدنی در شورای سیاست گذاری ائمه جمعه سراسر کشور برگزار شد توسط حجت الاسلام سیدرضا تقوی رئیس این شورا مسلمان شد. حجت الاسلام تقوی شهادتین را خواند و او تکرار کرد. در این مراسم یک قرآن به زبان انگلیسی و یک تابلو فرش که آیه قرآن در آن بافته شده بود به او اهدا شد. حجت الاسلام تقوی خطاب به او گفت: « نام دیوید شبیه نام داوود است و این اسم از اسامی قرآنی است و به همین دلیل من تو را داوود صدا می زنم.» اما چه اتفاقی افتاد که او تصمیم گرفت تا در این مدت کوتاه به اسلام رو بیاورد؟ خودش در این مورد توضیح می دهد: «با محمد شهاب قهرمان اماراتی بیلیارد آسیا در دوبی آشنا شدم. من رابطه نزدیکی با او شدم و او اسلام را به من معرفی کرد.»
روی مک لاو، یکی دیگر از دوستان مسلمان جان رو بوده است: «او سیاه پوست انگلیسی بود که مسلمان شده بود و در قطر زندگی می کرد. من درباره اسلام با او خیلی صحبت می کردم.» اما او در ایران تصمیم گرفت که مسلمان شود: «من به همه کشورها به جز آمریکا سفر کرده ام. مردم ایران با همه فرق می کنند. من از فرهنگ شما خوشم آمد. این که شما غذایی می خورید و به هم تعارف می کنید برای من جالب بود.» جان رو در حرم امام رضا(ع) تصمیم نهایی را برای تغییر مذهب گرفته بود: «من شش هفته است که به ایران آمده ام. مسابقه ای در مشهد برگزار شد. من خواستم به حرم امام رضا(ع) بروم. حس خوبی آنجا داشتم و همان جا بود که تصمیم گرفتم مسلمان شوم.» جان رو دوست دارد که یک بار دیگر به مشهد برود: «گفته ام که هر شهری که حرم دارد، من را آنجا ببرند. قم، شیراز ... دوست دارم یک بار دیگر مشهد را ببینم.»
****
ژوزف سرجیو سیلوا دوسانتوز(سجاد) - او مربی برزیلی بدنساز تیم صنعت نفت آبادان بود که در مراسمی روحانی، در حوزه علمیه آبادان با ادای شهادتین، مسلمان شد و به مومنین شیعه علیابنابیطالب پیوست. مربی برزیلی بدنساز تیم صنعت نفت که 48 سال سن دارد نام سجاد را نیز به جای ژوزف برای خودش انتخاب کرد: «آشنایی من با اسلام با ایرانیان مسلمان در برزیل آغاز شد و در ایران این فضا برایم بیشتر هموار شد تا با اسلام آشنا شوم.» او همچنین میگوید خانوادهاش نیز به اسلام علاقه دارند.
جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانیهای مرتبط با تشدید تنشها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
تغییرات مختلفی ازجمله در زمینه قابلیتهای سلامتی در watchOS 11 پیادهسازی شده است.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
ساعتها به روال همیشگی، مشغول انجام وظیفهی خودشان هستند. اما مطالعهی جدیدی میگوید وقتی ورزش میکنیم، زمان در تصورات ما کمی از ساعت واقعی جلوتر است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.
رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.