اگر در بین خودروهای سنگین، "هوو" مسوولیت قتل عام ایرانی های بی گناه را دارد، در میان خودروهای سواری، این پراید است که کشتار دائمی رانندگان و سرنشینان و عابران را عهده دار است!
آمار دقیقی درباره تعداد کسانی که توسط خودروی بی کیفیتی به نام پراید در طول بیش از یک دهه گذشته راهی گورستان ها شده اند در دست نیست اما همین اندازه مسلم است که پراید کوچک، بالاترین میزان تصادفات را در کشور به خود اختصاص داده است و با توجه به بدنه ضعیف و سیستم های نامطمئن ترمزش، در قتل و کشتار با هووی بزرگ رقابت می کند!
پراید خودرویی است متعلق به 25 سال پیش که خط تولید آن از سال 2000 در کره جنوبی نیز متوقف شده و هم اکنون افتخار تولید این خودروی خارج از رده در دنیا با شرکت ایرانی سایپاست.
پراید، برای سایپا، نقش چاه نفت را دارد، خودرویی ست با هزینه تمام شده پایین، قیمت رقابتی و مشتریانی که از سر ناچاری، مجبور به خریدش هستند!
از این رو، اگر مسایل انسانی و موضوعات پر اهمیتی مانند حفظ شأن شهروندان ایرانی را با کمال جسارت به کناری بگذاریم می توانیم به شرکت سایپا حق دهیم که چاه نفت خود را همچنان زنده نگه دارد و به تولید این خودروی پر سود و پر تیراژ ادامه دهد و به بالا رفتن ارزش سهامش در بورس دل خوش کند.
اگر در ادامه تولید خودروی نامتوازنی به نام پراید، شرکت سایپا به منافع کلان مادی اش می اندیشد و از این بابت بر او حرجی نباشد، باید به طور جدی و بی هیچ تعارفی به موسسه استاندارد خرده گرفت که چرا سالهای سال پراید را به عنوان خودرویی استاندارد به رسمیت شناخته و مجوز شماره گذاری به آن داده است؟!
آیا منافع مالی یک شرکت بر کل این همه خسارت های جانی و مالی که پراید به ملت ایران تحمیل کرده است می چربد که موسسه استاندارد زیر مجوز پراید را همواره مهر و امضا کرده است؟
اخیرا هم خبر رسیده که این موسسه چند نوع پراید از جمله 141 و صبا را غیراستاندارد تشخیص داده و در همان حال ، به چند مدل دیگر پراید ،به عنوان خودروهای استاندارد همچنان اجازه استمرار تولید داده است!
این واقعا شاهکار است که خودرویی که اساس اش زیر سوال است با چند تغییر ، نامش از پراید 141 به سایپا 111 تغییر یابد و استاندارد تلقی شود!
اگر واقعا پراید با هر نام و عنوانی استاندارد است، آنگاه باید موسسه استاندارد و معیارهای آن را به طور جدی زیر سؤال برد کرد! اگر این خودرو استاندارد بود که کره ای هاه آن را همچنان تولید می کردند و به سایپا منتقل اش نمی کردند؛ آنها که از پول بدشان نمی آید!
موسسه استاندارد باید توضیح دهد که چرا با چند تغییر در خودرویی که در دنیا خارج از رده محسوب می شود، آن را در شمار خودروهای استاندارد تلقی می کند و اجازه می دهد یک شرکت خودروساز از رهگذر این مجوز و از جیب و کیسه مردم و به بهای جان و مال ایرانیان، به سودهای کلان برسد؟!
آیا موسسه استاندارد، حد و شان مردم ایران را در همین حد تعریف می کند و برای آنها استاندارد بالاتری قائل نیست؟
اگر این خودرو استاندارد است آیا کشورهایی مثل کره جنوبی و ژاپن و حتی چین حاضرند آن را تولید کنند و به مردم شان بدهند؟ معلوم است که پاسخ منفی است! پس این چه استانداردی است که فقط در ایران جواب می دهد؟ تا کی باید با استاندارد دانستن این خودروهای بی کیفیت به مردم ایران بی احترامی کرد و مال آنها را ستاند و با جان شان بازی نمود؟
خبر موسسه استاندارد مبنی بر استاندارد دانستن تعدادی از انواع پراید (!)، خبر تلخی بود که نشان داد استاندارد احترام به شهروندان، هنوز در درجات پایینی قرار دارد!
ارزش سهام سامسونگ در پی افزایش نگرانی مبنیبر تعرفههای احتمالی دولت جدید آمریکا، افت کمسابقهای تجربه کرد.
اپل قصد دارد با سرمایهگذاری قابلتوجه ۱٫۵ میلیارد دلاری، ظرفیت خدمات ماهوارهای خود را افزایش دهد.
یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان قهوه است که بدون شک قهوه ی عربیکا در کل جهان بیشترین مصرف را دارد. قهوه عربیکا یکی از نژاد های اصلی قهوه در دنیا محسوب می شود، و تعداد زیادی از کسانی که از قهوه عربیکا استفاده می کنند ...
پس از انفجار پیجرها و هشدارهایی درباره واردات این ابزار، ورود وسایل ارتباطی بهغیر از تلفن همراه به هواپیماهای کشور ممنوع شد.
فرماندار کالیفرنیا لایحهی مهمی را در حوزهی هوش مصنوعی وتو کرد؛ آیا این تصمیم میتواند آیندهی هوش مصنوعی را تحتتأثیر قرار دهد؟
به گفته کاخ سفید، اطلاعات جمعآوری شده توسط سیستم خودران خودروهای چینی و روسی، میتواند برا مختل کردن زیرساختها مورد استفاده قرار گیرد.
سختگیریهای بیش از حد، قیمت بالای انرژی و کاهش فروش، باعث شده است تا صنعت خودروسازی اروپا در معرض نابودی قرار گیرد.
تسلا قصد دارد در سال ۲۰۲۵، نسخهی ششنفره از مدل Y خود را در چین تولید کند.
روابط عمومی پارسخودرو از آغاز تولید ال 90 ایرانیزه با کد P90 در این شرکت خبر داد. این خودرو که در ابتدا با نام کادیلا معرفی شده بود، نسخه ایرانیزه از رنو تندر 90 یا ...
فروش خودروهای برقی در جهان ۲۱ درصد افزایش یافته است که یکی از دلایل مهم این امر، جهش فروش خودروهای برقی در کشور چین است.