هفته گذشته بر اثر یك حمله سایبری، سامانه دبیرخانه الكترونیك وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هك و بیش از یكصد هزار سند دولتی این وزارتخانه مورد حمله قرار گرفته است. با این وجود تلاش عوامل این حمله برای اجرای فاز دوم این حمله خرابكارانه و از بین بردن كامل اطلاعات ناكام مانده است.
بر اساس این گزارش، هفته گذشته سامانه دبیرخانه الكترونیك وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به طور كامل از كار افتاده و صدور نامهها به شیوه سنتی و دستی انجام میشد.
* نامههای از بین رفته در وزارت علوم را میتوان با روشهایی برگرداند
در همین زمینه یكی از مسئولان شركت تولید كننده نرمافزار دبیرخانه الكترونیك وزارت علوم گفت: نامههای از بین رفته در وزارت علوم را میتوان با روشهایی برگرداند.
یكی از مسئولان شركت تولید كننده نرمافزار دبیرخانه الكترونیك وزارت علوم ضمن آنكه از بین رفتن نامههای دبیرخانه وزارت علوم را رد نكرد، درباره از بین رفتن بیش از 100 هزار نامه در وزارت علوم گفت: مشكلی كه در وزارت علوم به وجود آمده است، یك مشكل خاص است و تمام موارد و ابعاد این مسئله را شركت در قالب یك گزارش به مدیركل دفتر مدیریت سامانههای اطلاعاتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام كرده است.
این مسئول درباره امكان بازگشت نامههای از بین رفته گفت: دیتاها را میتوان با روشهایی برگرداند.
* اختلال داخلی بوده است
همچنین فرهنگی، مدیر دفتر رایانه وزارت علوم در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس درباره از بین رفتن بیش از 100 هزار نامه در سامانه دبیرخانه الكترونیك وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نامهها از بین نرفته است و فقط خللی در كار ایجاد شده است، بحث اصلی تغییر سیستم است.
وی گفت: شركت تولیدكننده سامانه نظر داده بود كه دیتاها باید ریكاوری شود و بكآپ(Backup) برای مدتی قبل است اما وزارت علوم این شركت را توجیه كرده است.
مدیر دفتر رایانه وزارت علوم ادامه داد: اختلالی نیز به وجود آمده است كه این اختلال داخلی بوده و یك فرد خاصی اختلال را به وجود آورده بود كه حل شد.
وی با بیان اینكه دیتاها در حال انتقال به سیستم جدید است، گفت: حجم دیتاها بسیار زیاد است و تا پایان تیرماه تمام آنها منتقل میشود.
فرهنگی درباره آمار بیش از 100 هزار نامه گفت: حجم اطلاعات بسیار بیشتر از این حرفهاست و این آمار غلط شایعه است.
Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
عینکهای هوشمند جدید تکنو در دو نسخهی استاندارد و پرو با ویژگیهای هوش مصنوعی پیشرفته از راه رسیدند.
مدلهای جدید مکبوک ایر با چیپ M4 مارس 2025 معرفی میشوند و قرار است ویژگیهای تازهای ارائه دهند.
«جک ما»، بنیانگذار علیبابا که در گذشته با برخورد تند دولت چین مواجه شده بود، ظاهراً دوباره برای فعالیت چراغ سبز دریافت کرده است.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
بر اساس قوانین و مقررات بانکی، تبلیغات و فعالیتهای مرتبط با خرید و فروش تسهیلات بانکی ممنوع است.
آلودگی هوا نهفقط به بدن آسیب میزند، بلکه تواناییهای شناختی را کاهش میدهد و در فعالیتهایی مانند خرید و تصمیمگیری مؤثر است.
فرانسه تحقیقاتی درباره دستکاری الگوریتمهای ایکس آغاز کرده است تا احتمال سوگیری در ترویج محتوا را بررسی کند.