تکرار داستان خاموشیها در تابستان 90 این روزها به کابوسی در مناطق گرمسیر و عادی تبدیل شده است؛ کابوسی که وزارت نیرو عامل بوجود آوردن آن را قطعی گاز نیروگاهها و افت شدید فشار میداند و وزارت نفت مدعی است که گاز نیروگاهها را به موقع تامین کرده است.
به گزارش مهر، این روزها زمزمه بروز خاموشیها در شبکه برق کشور بحثی است که با توجه به گرمای هوای امسال، به موضوعی پرحاشیه تبدیل شده و خبرها حاکی از آن است که حتی کار به ارسال نامه از سوی وزیر نیرو به رئیسجمهور نیز بابت این اقدام وزارت نفت رسیده است.
در این میان خبرها و مستندات حاکی از آن است که امسال شرکت ملی گاز ایران به خاطر مسائل مالی که با توانیر داشته، تصمیم به این گرفته که گاز نیروگاهها را به دلیل عدم پرداخت این بدهی قطع کند. البته این قطعی گاز مربوط به امسال نیست و مشکلات مربوط به قطعی گاز در اواخر سال گذشته نیز گریبانگیر برخی نیروگاهها شده بود و حتی این قطعی گاز در مورد برخی نیروگاهها از جمله سبلان اردبیل و کاشان نیز همچنان ادامه دارد و هماکنون گاز این دو نیروگاه قطع است.
این درحالی است که وزارت نیرو با ساخت مخازنی در کنار نیروگاهها برای ذخیرهسازی سوخت مایع، تلاش داشته تا شرایطی را فراهم کند که در شرایط اضطرار بتواند به سرعت سوخت مایع را جایگزین گاز نیروگاهها کند که البته این شرایط به صورت عمومی در زمستان رخ میدهد چرا که اولویت گازرسانی با مشترکان خانگی است.
مستندات آماری نشانگر این است که البته روند قطعی گاز ابتدا از سوی شرکت ملی گاز ایران با کم کردن میزان تحویلی به نیروگاهها آغاز شده؛ به نحوی که آمارهای توانیر که برای عموم در دسترس است، نشانگر این است که در دوم فروردین ماه 90، میزان گاز تحویلی به نیروگاهها نسبت به مدت مشابه سال 89، به میزان 4 درصد کاهش داشته است؛ ضمن اینکه در بیستم فروردین ماه نیز میزان گاز تحویلی حدود 45 درصد کمتر از پارسال و در ششم خردادماه جاری نیز میزان گاز تحویلی 32 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش را به ثبت رسانده است.
لازم به توضیح است که گزارش روزانه میزان سوخت تحویلی به نیروگاهها در سایت توانیر موجود است.
به این ترتیب وزارت نفت سوخت تحویلی گاز به نیروگاهها را کم کرده و با عنوان کردن مشکلات تعمیرات پالایشگاهی از ارایه گاز به نیروگاهها خودداری کرده است، البته شنیدهها حاکی از این است که مکاتباتی نیز از سوی وزیر نیرو و مقامات ارشد این وزارتخانه با وزارت نفت صورت گرفته و بارها و بارها خواستار رفع این مشکل شده است.
مروری بر پرونده سوخترسانی به نیروگاهها در هفتههای گذشته نشانگر این است که روز 28 خردادماه، وزارت نفت گاز کل نیروگاه قم را در ساعت 11 صبح به مدت 2 ساعت قطع کرده و به این ترتیب، 700 مگاوات از تولید نیروگاه قم تقلیل یافته است که همین امر، سبب خاموشی 60 مگاواتی در قم شده و مردم را در نگرانی فرو بوده است.
همچنین تماسها با نیروگاه عسلویه نیز حکایت از آن دارد که ساعت 2 بعدازظهر 28 خرداد، فشار گاز عسلویه به اندازهای تقلیل یافته که 5 واحد نیروگاهی این نیروگاه از مدار خارج شده که البته شبکه برق کشور توانسته با ظرفیت تولید سایر نیروگاهها، جلوی بروز خاموشی در این منطقه را بگیرد.
البته آمار و اطلاعات سایت توانیر نیز نشانگر این است که میزان گازرسانی به نیروگاهها در هفته گذشته به 90 میلیون مترمکعب رسیده؛ این درحالی است که در شرایط عادی، میزان گاز تحویلی به نیروگاهها 200 میلیون مترمکعب است که این میزان در زمستان تقلیل مییابد. بر همین اساس، تمامی نیروگاههای بخاری و گازی کشور هفته گذشته را با سوخت مایع مازوت و گازوئیل به پایان رساندند.
این درحالی است که وزارت نیرو در فصل تابستان باید از سوخت گاز برای نیروگاهها بهره گیرد و مخازن سوخت را برای شرایط سخت زمستان که گاه با قطعی گاز به دلیل اولویت تامین گاز خانگی مواجه میشود، پر کند. بنابراین به نظر میرسد دولت باید هرچه سریعتر اختلاف این دو وزارتخانه را حل کرده و گاز نیروگاهها را در شرایط فعلی به میزان عادی تامین کند تا علاوه بر جلوگیری از بروز خاموشی در تابستان 90، از بروز خاموشی در زمستان 90 هم جلوگیری کند، چراکه در صورت ادامه روند فعلی، مخازن سوخت نیروگاهی خالی از سوخت برای زمستان امسال خواهند بود.
ارزش این رمزارزها طی یک سال سهبرابر شده است.
جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانیهای مرتبط با تشدید تنشها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
مدیرعامل کریپتوکوانت ضمن هشدار به سرمایهگذاران بیت کوین، هدف قیمتی ۱۳۵٬۰۰۰ دلاری را اعلام کرد.
صرافی کوینبیس قصد دارد بهزودی تغییر مهمی در پلتفرم معاملاتی خود اعمال کند که احتمالاً بهضرر ارائهدهندگان استیبل کوین ازجمله تتر خواهد بود.
قیمت بیت کوین با کاهشی ۳ درصدی به حدود ۶۳,۷۳۵ دلار رسید که بدترین افت روزانه آن در سه هفته اخیر است. این کاهش همزمان با حمله هوایی اسرائیل به بیروت و افزایش تنشها در خاورمیانه رخ داده است.
گزارشها حاکی از آن است که ۱۳۴ کشور دنیا بهدنبال تبدیل پول ملی خود به رمزارز هستند. دراینبین، چین پیشرفت زیادی کرده است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
قیمت سهام اینتل در پایان معاملات روز جمعه (12 مردادماه) با 26 درصد کاهش به 21.48 دلار رسید.
او گفت در صورت پیروزی در انتخابات، آمریکا به ابرقدرتی در زمینه بیت کوین تبدیل خواهد شد.