دکتر سیدمحمدحسن شیخالاسلامی بیش از آنکه به عنوان استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز شناخته شده باشد، به واسطه 190 بار اهدای خون در طول زندگی 77 ساله خود شهره است. میگوید تمام پایگاههای انتقال خون او را میشناسند چون در طول 50 سالی که بیوقفه خون اهدا کرده، در گذر از شهرهای ایران، به هر پایگاهی سر کشیده و آخرین بار هم روز 23 خردادماه امسال، کارمندان پایگاه انتقال خون شیراز از او خون گرفتند. در چهره پیرمرد، سلامت موج میزند. استوار است و گشادهرو.
میگوید لقب «سلطان خون ایران و جهان» را به واسطه دفعات اهدای خون و میزان خون اهدا شده از آن خود ساخته اما هیچ غرور و تکبری هنگام بر زبان آوردن این لقب بر چهرهاش خدشه نمیاندازد. برعکس، سلامت جسمانی خود را مرهون دعای خیر آنهایی میداند که یک «خدا عمرش بدهد» در ازای دریافت هدیه باارزشی که گمنام و ناشناس، در اختیارشان قرار گرفته، بدرقه راهش کردهاند.
وی درباره خودش می گوید:لقب من سلطان خون جهان است و سه رکورد جهانی دارم. از سن 27 سالگی تا به حال 190 بار و هر بار 500سیسی خون اهدا کردهام. در سراسر دنیا، سن اهدای خون 16 تا 65 سالگی است. من 77 سال دارم اما روز 23 خرداد امسال هم خون اهدا کردم. رکورد سوم من هم مربوط به سالهای دفاع مقدس است که به مدت 16 ماه، بیوقفه و هر ماه یکبار، 500 سیسی خون اهدا کردم.
سلطان خون درباره اولین اهدای خونش می گوید:50 سال قبل من دانشجوی سال آخر پزشکی در دانشگاه اهواز بودم و یک روز به همراه استادم در بیمارستان بودیم که هیاهویی در بخش شنیدم و همراهان یک زن باردار عرب که در حین زایمان خونریزی کرده بود، درخواست میکردند داوطلبی پیدا شود و با اهدای خون، مادر و جنین را از مرگ حتمی نجات دهد. از استادم اجازه گرفتم و برای نخستین بار خون اهدا کردم که با این اقدام، آن زن و فرزندش نجات پیدا کردند. روز بعد، بدون آنکه خودم را معرفی کنم به دیدن آن زن رفتم. آن زن نمیدانست که من اهداکننده خون بودهام اما نگاه او نگاه تشکر و سپاس بود. همان شب در زمزمهام با خدا، به این فکر کردم که اگر نجات یک انسان به این سادگی باشد چرا ادامه ندهم؟
هر انسان سالم و معمولی، پنج لیتر خون در بدن دارد. من در طول 190 بار اهدای خون، 95 لیتر خون اهدا کردم که در واقع به اندازه خون بدن 19 نفر است. 500 سیسی خون، حداقل سه نفر را از مرگ نجات میدهد. یعنی با 190 بار اهدای خون، حدود 580 نفر را از مرگ حتمی نجات دادهام.
سرویس اینترنت ماهواره به موبایل شرکت استارلینک، تأییدیه اولیه کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده را دریافت کرد.
ایلان ماسک میگوید برخی احمقها هنوز جتهای جنگنده سرنشینداری مانند F-35 میسازند.
سیدحسینی میگوید با به نتیجه رسیدن شکایت تپسی از اسنپفود مانع بزرگ موجود در حوزه سفارش آنلاین غذا از بین میرود و مسیر برای سایر پلتفرمها بازمیشود.
جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانیهای مرتبط با تشدید تنشها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.
این فناوری پیشرفته میتواند به ارتش آمریکا کمک کند تا نیازی به حمل سوخت و باتریهای سنگین نداشته باشند.
راندمان ستارهزایی در این کهکشانها از کهکشانهای امروزی بیشتر است که نشان از حاکمبودن شرایطی متفاوت در کیهان اولیه دارد.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
رئیس مایکروسافت میگوید که چین در حال رسیدن به فناوری آمریکا و اروپا است و نباید آنها را دست کم گرفت.
کشف جدید دانشمندان درباره اثر لیزرها بر یکدیگر باعث بازنگری محققان در تعریف علم سایهها میشود.
کشف جدید دانشمندان درباره اثر لیزرها بر یکدیگر باعث بازنگری محققان در تعریف علم سایهها میشود.