چندی پیش ، کسانی که از اتوبان های تهران عبور می کردند ، بیلبوردهای بزرگی را مشاهده کردند که مربوط به تبلیغ یکی از مارک های لوازم خانگی بود و تصویر یکی از خانم های مجری سیما نیز در آن دیده می شد که البته با حجاب کامل اسلامی این محصول را معرفی می کرد.
اما عمر این بیلبوردها کوتاه بود و «دفتر تبليغات و اطلاعرساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از جمعآوري تمامي بيلبوردهاي تبليغاتي كه در سطح شهر تهران اقدام به تبليغ يكي از ماركهاي لوازم خانگي با تصوير مجري زن صدا و سيما كرده است، خبر داد.»
در این باره چند نکته به نظر می رسد:
1 - سوء استفاده از زنان و جذابیت های جنسی آنان برای تبلیغ ، هرگز مطلوب جامعه ایرانی-اسلامی ما نیست و ما نیز بر این باوریم که حضور زنان در عرصه های اجتماعی و اقتصادی ، باید معطوف به شخصیت انسانی آنها باشد نه بر مبنای جنسیت و جذابیت های مرد پسندانه. لذا اصل وجود مقرراتی که مانع از این سوء استفاده ها شود ، مورد پذیرش است.
2 - با تأکید بر آنچه در بند یک آمد ، باید این نکته را متذکر شویم که حضور زنان در عرصه هایی مانند تبلیغات تجاری با حفظ پوشش اسلامی و شؤون فرهنگی جامعه ما به هیچ روی نباید با محدودیت همراه باشد.
به عنوان مثال ، در همین موردی که جنجال آفرین شد ، کجای حجاب این خانم دارای اشکال بود؟ اتفاقاً در این ایام که یکی از دغدغه های مسوولان ، برخورد با زنان و دخترانی است که حجاب کامل ندارند ، خود این بیلبوردها، نشان دهنده همراهی حجاب و آراستگی بود.
به نظر می رسد در این زمینه نیز همانند اکثر موارد ، با عارضه صعب العلاج اعمال سلیقه های فردی مواجهیم. حلال را حرام کردن و حرام را حلال نمودن ، هر دو به عنوان افراط و تفریط ، مذموم اند.
مسوولان محترم باور کنند که مردم بیمار نیستند که با دیدن تصویر یک بانوی محجبه ، دچار مشکل شوند!
3 - این که می گویند ایران سرزمین تناقض هاست ، حرف پر بیراهی نیست ، نمونه اش برخورد فوری با این بیلبوردهای تبلیغاتی به دلیل وجود عکس یک زن در آنها ، در حالی که در همین لحظه ، بر سر در سینماهای کشور ، تصاویر متعددی از زنان بازیگر وجود دارد ولی کسی متعرض آنها نیست.
اگر وجود تصویر زنان در معابر شهر ، مفسده آور است (که به گمان ما با حفظ حدود نیست) ، چرا با تصاویر زنان در تبلیغات سینمایی برخورد نمی شود و اگر مشکلی نیست چرا این یکی را جمع کردند؟
از تصویر هم که بگذریم در عالم واقع هم همین گونه است. با حضور مسوولان ، فلان جشن فرهنگی و هنری برگزار می شود و از فلان بازیگر خانم که طبق تعاریف خود آقایان مصداق بدحجابی و تبرج است ، تجلیل می کنند و به او جایزه می دهند و عکس یادگاری می گیرند و در همان حال ، در خیابان ، دختری را به دلیل این که موهایش از ریز روسری اش بیرون زده ، می گیرند و برایش پرونده تشکیل می دهند و ... !
یا همین الان در روزنامه های بعضاً دولتی ، تبلیغات تجاری با تصاویر خانم ها انجام می شود ولی همان تبلیغ را در بیلبورد منع می کنند!
درباره تصویر این خانم در بیلبورد تبلیغاتی مذکور نیز که به باور آقایان مسوول مشکل دار است نیز تناقض وجود دارد و آن این که همین خانم ، مجری تلویزیون است و پخش زنده تصاویر تلویزیونی وی مشکلی ندارد ، ولی عکسش در چند بیلبورد مساله دار است!
4 - اولویت ها هم جابجاست. در همین بحث تبلیغات ، آقایان مسوول با دیدن عکس یک خانم ( آن هم با حجاب کامل) در یک بیلبورد ، عملیات ویژه برای برچیدن بیلبوردها انجام دادند ولی در همین بیلبوردها ، سالیان سال است که انواع چیپس و غلات حجیم شور و نوشابه های صنعتی که به اعلام تمام متخصصان دنیا برای سلامتی زیانبار هستند تبلیغ می شود و در جامعه ایجاد نیاز می کند و کک کسی هم نمی گزد.
اگر بنای تصمیم ها ، سود و زیان جامعه باشد ، کدام بیلبورد زیانبار است؟ تبلیغ لوازم خانگی با حضور زنی محجبه یا تبلیغ خوراکی ها و آشامیدنی هایی که منشأ بسیاری از بیماری های بعدی هستند؟
برای والدین دارای فرزند نیز طرح جدیدی در نظر گرفته شده است.
جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانیهای مرتبط با تشدید تنشها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.
رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.
طبق مصوبه مجلس، ارائهدهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکوهای مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.