با کسب نتایج درخشان کاروان ورزشی ایران در المپیک لندن، انتقادها از فوتبال زیاد شد. خیلیها میگویند چرا فوتبالیستها که حتی به المپیک هم نمیرسند، باید رقمهای نجومی بگیرند اما ورزشکاران سایر رشتهها با کمترین درآمد، افتخارآفرینی میکنند. مهدی مهدویکیا به عنوان کسی که سالها در فوتبال اروپا و تیم ملی حضور داشته، از این موضوع ناراحت است. او میگوید: «مگر فوتبالیستها گفتند که به سایر رشتهها پول ندهند؟ آیا مقصر آن فوتبالیستها هستند؟ کشتی فرنگی شاهکار کرده و در المپیک سه طلا گرفته. من به همه مربیان و کشتیگیرانش دست مریزاد و خسته نباشید میگویم. مسئولان بروند بیشتر هزینه کنند در کشتی فرنگی. بیشتر سرمایهگذاری کنند که این 3 طلا را بکنند 6 طلا. مگر فوتبالیستها معترض هستند که چند مدال آوردند؟ در وزنه برداری بروند هزینه کنند و مدالها را دو برابر کنند. در سایر رشتهها هم همینطور. مگر ما گفتیم به ورزشکاران این رشتهها پول ندهند؟ تازه من مطمئنم این مسائلی که مطرح میشود بیشتر یک جو است و یک ظلم بزرگ در حق المپیکیهای افتخارآفرین. شک ندارم چند ماه دیگر کسی به این افتخارآفرینان توجه نمیکند. من ناراحتم که با این مسائل، هم دارد با فوتبالیستها بد برخورد میشود و هم دارد به آنها ظلم میشود.»
مهدویکیا ادامه میدهد: «در مملکت ما وزارت ورزش و نمایندگان مجلس و سایر مسئولان هستند که تصمیم میگیرند در هر رشته چقدر سرمایهگذاری شود. مگر ما فوتبالیستها تصمیم میگیریم؟ حتی دوستان مطبوعاتی عزیز که برایشان احترام قائلم، دارند انتقاداتی مطرح میکنند. بیایید با همدیگر رک و روراست باشیم. مطبوعات یک ماه فوتبال را تحریم کنند. چه اتفاقی میافتد؟ تبعاتش چیست؟ آیا این کار را حاضرند انجام بدهند؟ مگر ما گفتیم رسانهها این حد به فوتبال بپردازند؟ مگر ما گفتیم تلویزیون صبح تا شب فوتبال پخش کند؟ صدا و سیما بیاید یک مدت بازیهای داخلی و خارجی را پخش نکند. آیا حاضرند این کار را بکنند که حالا آمدهاند این فوتبال را له میکنند؟ آیا قیاس فوتبال با سایر رشتهها درست است؟ بازی پرسپولیس که پخش میشود، قبل از بازی یک ربع آگهی پخش میکنند. بین نیمه و بعد از بازی هم آگهی پخش میکنند. وسط بازی آگهی بازرگانی زیرنویس میشود. درآمد اینها ثانیهای چقدر است؟ من شنیدهام ثانیهای 400 هزار تومان. برآورد کنید که درآمد صدا و سیما از محل پخش یک بازی استقلال یا پرسپولیس چقدر است. چه درآمد کلانی از این فوتبال نصیبشان میشود. خب پخش نکنند فوتبال را. حاضرند این کار را بکنند؟ این همه دارند از کنار فوتبال صاحب درآمد میشوند، بعد انتقاد میکنند. مگر ما گفتیم تکواندو و کشتی را پخش نکنید؟ خودتان میآیید به فوتبال میپردازید و بعد میگویید چرا به فوتبال زیاد اهمیت داده میشود؟»
مهدویکیا معتقد است درآمد فوتبالیستها آنقدرها هم که میگویند زیاد نیست: «فوتبالیست اگر 500 میلیون قرارداد میبندد، 300 تا میگیرد، 200 میلیون را هم باشگاه نمیدهد. آخر هم باید مالیات بدهد و مالیات آن 200 میلیونی که نگرفته را هم میدهد. چرا این حرفها را مطرح میکنند؟ صدا و سیما حاضر است برای پخش جام ملتهای اروپا و جام جهانی پول کلانی بپردازد. ولی از آن طرف آگهی میگیرد و جبرانش میکند. الان خیلیها سکوت کردهاند. ولی من حرفم را میزنم. شاید تبعات داشته باشد. اما یک نفر بگوید حرف من غیر منطقی است؟ وقتی شما به تکواندو هیچ بهایی نمیدهید و هیچ هزینهای نمیکنید، تقصیر فوتبالیستهاست؟ مگر فوتبالیستها گفتند این کار را نکنید؟ بروید برنامهریزی کنید. بروید بودجه بندی کنید. بیشتر هزینه کنید. با آن سرمایهگذاری که میکنید و با آن رفاهی که برای ورزشکاران سایر رشتهها درست میکنید، دل مردم شاد میشود و پرچم ایران بالا میرود. مگر ما ناراحت میشویم؟ واقعا این حرفهایی که مطرح میشود دردناک است. نه به فوتبال کمک میکند نه به سایر رشتهها. بلکه دارد به جفت آنها لطمه میزند.»
مهدویکیا در پایان میگوید: «در تمام دنیا دارند برای فوتبال هزینه میکنند. اگر برای سایر رشتهها هزینه نمیشود مسئولان مقصر هستند. متاسفانه الان یک موج ضد فوتبال دارد درست میشود. من از آن خبرنگارانی که همیشه کمک کردهاند به مملکت، خواهش میکنم این نیمه خالی لیوان را هم نگاه کنند. به این توجه کنند که مقصر فوتبالیستها هستند یا کسانی دیگر. و آیا اصلا مقایسه اینها درست هست یا نیست. این را هم بگویم که اگر برای فوتبال زیاد هزینه شده، خب آن را کم کنید. ولی درست نیست چنین بحثهایی مطرح شود.»