مهر نوشت: در گزارش مرکز آمار ایران از شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری آمده است: شاخص قیمتها و نرخ تورم از جمله مهمترین متغیرهای اقتصادی هستند که مورد توجه برنامه ریزان و تصمیم گیران هم در حوزه بخش عمومی و هم در حوزه بخش خصوصی است. لذا دقت در اندازه گیری و به روزرسانی نحوه محاسبه آن از اهمیت زیادی برخوردار است در همین خصوص یکی از اقدامات اساسی که باید انجام شود، تغییر سال پایه در اندازه گیری شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی است.
با گذشت زمان و با تغییراتی که در شرایط زندگی اقتصادی و اجتماعی افراد جامعه از جمله تغییر در الگوی مصرف (ترکیب سبد مصرفی) خانوارها، تغییرات درآمدی (قدرت خرید افراد)، نیازهای جدید و تولید و عرضه کالاهای جدید، لازم است که در دورههای زمانی معینی، سال پایه شاخص مذکور نیز بهنگام شود.
به همین منظور در مرکز آمار ایران که به استناد ماده 54 قانون برنامه پنجم به عنوان مرجع اصلی آمار رسمی کشور از جمله نرخ تورم شناخته شده است، این موضوع مورد توجه بوده و با مطالعات و بررسیهایی که از سوی کارشناسان مرکز در یک فرایند زمانی حدوداً چهار ساله انجام شده است. سال پایه شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارها (مبنای محاسبه نرخ تورم کشور) مورد تجدیدنظر قرار گرفت و از سال پایه 1381 به سال پایه 1390 تغییر یافت. گزارش پیوست نتایج حاصل از محاسبات شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در فروردین ماه سال 1392 و سال 1391 براساس سال پایه جدید (سال 1390) می باشد که برخی از نتایج حاصله به شرح ذیل است:
1- شاخص کل (بر مبنای 100=1390) در فروردین ماه سال 1392 عدد 155.1 را نسان میدهد که نسبت به ماه قبل 3.2 درصد افزایش داشته است. افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 38.7 درصد می باشد. درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم شهری) در دوازده ماه منتهی به فروردین ماه سال 92 نسبت به دوره مشابه سال قبل 29.8 درصد است که نسبت به تورم دوازده ماهه منتهی به اسفند 91 (28.6) افزایش یافته است.
2- شاخص گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» در این ماه به رقم 194.5 رسید که نسبت به ماه قبل 7.1 درصد افزاتیش نشان میدهد. شاخص گروه اصلی «خوراکیها» در ماه مورد بررسی به عدد 193.0 رسید که نسبت به ماه قبل 7.4 درصد افزایش نشان میدهد. شاخص گروه اصلی «خوراکیها» نسبت به ماه مشابه سال قبل 59.0 درصد افزایش نشان میدهد و نرخ تورم دوازده ماهه این گروه 46.8 درصد است. شاخص گروه در دوازده ماه منتهی به فروردین ماه 92 نسبت به دوره مشابه سال قبل 47.8 درصد است که نسبت به تورم دوازده ماهه منتهی به اسفند 91 (45.8) افزایش یافته است.
3- شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» در فروردین ماه 92 به رقم 141.5 رسید که 1.5 درصد نسبت به ماه قبل افزایش نشان میدهد. میزان افزایش شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» نسبت به ماه مشابه سال قبل 30.4 درصد بوده است و نرخ تورم دوازده ماه منتهی به فروردین ماه سال 1392 نسبت به دوره مشابه سال قبل این گروه 23.5 درصد است که نسبت به تورم دوازده ماهه منتهی به اسفند 91 (22.6) افزایش یافته است.
4- شاخص کل (بر مبنای 100=1390) در سال 1391 عدد 128.6 را نشان میدهد که نسبت به سال قبل (تورم سالانه) 28.6 درصد افزایش داشته است.
5- شاخص گروه عمده «خوراکی، آشامیدنیها و دخانیات» در سال 91 به رقم 145.8 رسید که نسبت به سال قبل (تورم سالانه) 28.6 درصد افزایش داشته است.
5- شاخص گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» در سال 91 به رقم 145.8 رسید که نسبت به سال قبل (تورم سالانه) 45.8 درصد افزایش نشان میدهد. شاخص گروه اصلی «خوراکیها» در سال مورد بررسی به عدد 145.0 رسید که نسبت به سال قبل 45.0 درصد افزایش نشان میدهد.
6- شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» در سال 91 به رقم 122.6 رسید که 22.6 درصد نسبت به سال قبل افزایش نشان میدهد.
این باتری میتواند انقلابی در بازار خودروهای الکتریکی ایجاد کند.
گلکسی AI شاید بهزودی برخی قابلیتهای جدید مبتنی بر ChatGPT را دریافت کند.
پیشبینی زمان رونمایی از محبوبترین گوشی میانردهی سامسونگ و عدم فروش آن در بازار آمریکا مطرح شده است.
ظاهراً مشکل برخی از خودروهای هیوندای فراتر از تصورات این شرکت بوده و فراخوان جدیدی برای بیش از ۱۴۵ هزار خودرو صادر شده است.
تمامی مشوقها از جمله رانندگی خودران تسلا، برای خریدارانی در نظر گرفته شدهاند که اتومبیل خود را قبل از سال 2025 تحویل میگیرند.
شرکت خودروسازی اوکراینی تورسوس (Torsus)، ادعا میکند سختکوشترین اتوبوس آفرودی جهان را تولید کرده است.
در گزارشهایی گفته شده که که تیم انتقال رئیس جمهور منتخب در حال بررسی کاندیداهای این پست هستند.
جدیدترین آمارها از فروش مدلهای مختلف آیفون نشان میدهد مدلهای پایهی گوشیهای هوشمند اپل همچنان محبوبیت زیادی دارند.
تأسیس دانشکدهی هوش مصنوعی انویدیا در اندونزی، در جریان سفر هفتهی گذشتهی مدیرعامل تیم سبز به این کشور مطرح شده است.
سازندهی اولین گوشی تاشدنی دنیا که نوآوریهای زیادی انجام داده بود، اعلام ورشکستگی کرد.