طی یک همکاری بسیار منظم مابین تولید کنندگان تلویزیون،محتوا و ایجاد پلتفرم های سازگار با 4K،خرید آنها از روند بسیار سریعی برخوردار شد.تولید پورت های جدید مانند HDMI 2.0/A،DP 1.3،فرمت های جدید و کد گشایی هایی که ارسال و دریافت سیگنال های 4K را آسان می ساخت،از جمله زیرساخت هایی بود که در این روند موثر واقع شدند.همانطور که می دانید قیمت این تلویزیون ها در ماه های گذشته با یک کاهش هماهنگ در اکثر برندها خصوصا الجی و سامسونگ همراه بوده است.
یک راست به سراغ اصل مطلب می رویم.همانطور که می دانید تقریبا تمام تلویزیون هایی که از پنل های 4K برخوردار هستند،دارای سیستم عامل هوشمند هستند.کمپانی های تولید کننده تلویزیون اپلیکیشن و همچنین برنامه های مولتی مدیای متعددی را برای استفاده کاربران درون این تلویزیون ها آماده ساخته اند که هر روز نیز به تعداد آنها افزوده می شود.هر سیستم عامل بنا به کیفیت خود و با در نظر گرفتن سخت افزارهای تلویزیون ها،اقدام به تولید انواع محتواهای اختصاصی می کند.
از سوی دیگر ما شبکه های پخش آنلاین مانن نت فلیکس (NETFLIX) را داریم.حداقل 3 شبکه مطرح در جهان وجود دارد که محتواهای خود را با دقت 4K/UHD در اختیار کاربران قرار می دهد.اما استفاده از آنها لازمه ساخت حساب کاربری و پرداخت هزینه ماهانه است.متاسفانه امکان افتتاح حساب و پرداخت مورد نظر برای این شبکه ها،در ایران وجود ندارد.شاید در آینده این امکان برای ایرانیان نیز فراهم شود اما در حال حاضر بسیار بعید به نظر می رسد.از سوی دیگر با توجه به سرعت اینترنت در ایران،حتی در صورت فائق آمدن بر مشکل اول،نمی توان این تصاویر را دریافت کرد.تجسم کنید که محتوای 4K را به همراه تکنیک HDR و صدای دالبی دریافت می کنید.این حجم از بیت ریت نیازمند اینترنتی با سرعت بالا است.مشاهده شبکه ای مانند نت فلیکس نیازمند اینترنتی با حداقل سرعت 25Mbps است.تاکید می کنیم که این سرعت حداقل مقداری است که برای مشاهده محتوای UHD لازم است.در نتیجه در زمان خرید یک تلویزیون 4K به یاد داشته باشید که بر خلاف هیاهو و تبلیغات موجود،شما قادر به مشاهده محتواهای آنلاین در دقت 4K نیستید!
دومین قسمت محتوای سخت افزاری است.محتوای سخت افزاری شامل دستگاه های پخش کننده UHDBlu-Ray،دیسک های نسل جدید UHD Blu-Ray و مدیاهایی است که بر روی ذخیره سازهای اکسترنال مانند یک فلش و یا هارد دیسک داریم.در دو مورد اول که بدون شک باید گفت در حال حاضر منتظر ورود آنها به ایران نباشید.علاوه بر دستگاه پخش کننده مورد نظر،تجربه نشان داده است که دیسک های Blu-Ray هیچگاه به خوبی وارد بازار کشور ما نشده و نخواهند شد.بسیاری از دیسک های مورد نظر در نسل گذشته یعنی بلوری های معمولی در گذشته از طریق قاچاق وارد کشور شده و هیچ گاه به طور انبوه دیده نشدند.
یکی از دلایل کاهش پلیر این دیسک ها نیز همین مورد است.برای مرحله آخر هم کاربران مجبور به دانلود محتوای 4K و ارتباط آن با تلویزیون هستند که می تواند از طریق اینترفیس های USB و یا HDMI صورت گیرد.به این صورت که محتوا را در لپ تاپ و یا مینی PC اتاق نشیمن پخش کرده و از طریق تلویزیون تماشا نمایید.برای این منظور نیز نیازمند دانلود محتواهای یاد شده هستید که به هیچ وجه از حجم کمی برخوردار نیستند.
سومین بخش که مردم جهان تصاویر 4K را از آن دریافت می کنند،شبکه های سنتی تلویزیون و ماهواره است.همانطور که می دانید سیستم پخش ایران تنها از چند شبکه محدود با دقت HD و نه FHD برخوردار است.بسیاری از محتواهای این شبکه ها در رزولوشن SD پخش شده و مشکلات بیت ریت پایین نیز همواره با شطرنجی شدن تصاویر و تصاویر متحرک،مشهود است.در نتیجه امید به تماشای شبکه های داخلی ایران نیز کاملا واهی است.در بهترین حالت ممکن شبکه های پخش ایران در چند سال آینده HD خواهد شد.اما در کشورهای دیگر و خصوصا توسعه یافته،این محتوا در دقت های بالا پخش می گردد.هر چند تعداد شبکه هایی که تصاویری با دقت بالاتر از FHD را ارسال می کنند در حال حاضر زیاد نیست،اما با توجه به ایجاد زیرساخت های لازم این روند در آنها ادامه دارد.
به عنوان مثال برخی از تصاویر المپیک 2016 که در ریو برگزار می گردد،با دقت های 4K و 8K پخش خواهد شد که حتی در برخی از کشورها نیز تلویزیون های بزرگی در خیابان از سوی دولت نصب شده است که این تصاویر را به نمایش عموم در خواهد آورد.متاسفانه بسترهای لازم برای مشاهده چنین کیفیتی در ایران موجود نیست.
چندیست که دوستان اشاره ای به موتورهای ارتقاء در تلویزیون های 4K دارند.این تلویزیون ها به طور معمول در اکثر مدل ها دارای موتورهای ارتقاء تصویر هستند که در دو حالت سخت افزاری و نرم افزاری فعالیت می کند.الگوریتم کار آنها بسیار ساده است.بالا بردن کیفیت با توجه به دقت ورودی.به عنوان مثال این تلویزیون ها با تقویت تعداد پیکسل به یک فایل HD،آن را هر چه بیشتر به یک تصویر FHD نزدیک می کنند.اما تاثیر این موتورها به هیچ وجه در حد و اندازه ای نیست که بتوان به عنوان یک ارتقاء دهنده دائمی از آن استفاده کرد.در نتیجه به هیچ وجه این نظریه را فراموش کنید که این تلویزیون ها قادر به ارتقاء کامل تصاویر FHD به 4K هستند.این امکان تا به این حد وجود ندارد.این موتورها تنها قادر به یک ارتقاء ساده بر روی تعداد پیکسل ها هستند.
همانطور که مطالعه فرمودید،تقریبا تمامی شاه راه های اصلی محتوا برای ما ایرانیان مسدود است.موسسه IHS به تازگی گزارشی را منتشر ساخته است که در آن ارقام جالب توجهی وجود دارد. IHS در گزارش خود به افزایش آمار فروش تلویزیون های 4K/UHD در کشورهای در حال توسعه پرداخته و گفته است که تلویزیون ها مورد نظر تا سال 2019 به پیشرفت های عظیمی دست پیدا خواهند کرد.به عنوان مثال تا سال 2019 میلادی،بیش از 50% درصد از تمامی تلویزیون های موجود در ایالات متحده،اروپا و ژاپن 4K/UHD خواهد بود.IHS در ادامه به سامانه هوشمند اشاره کرده و گفت:از آنجایی که این تلویزیون ها برترین دسترسی های 4K را به صورت آنلاین فراهم می کنند،فروش این تلویزیون ها به نسبت دیگر محصولات بسیار بیشتر بوده و تقریبا تمامی آن 50% درصد را تلویزیون های هوشمند تشکیل خواهند داد. در ادامه گزارش های IHS اینطور گفته می شود که 53% درصد از تمامی تلویزیون هایی که تا سال 2019 وارد بازار ایالات متحده خواهند شد 4K/UHD هستند.
تلویزیون غولپیکر ۹۸ اینچی جدید هایسنس، وضوح 4K و نرخ نوسازی ۲۶۵ هرتز دارد.
روشنایی بیشتر در مقایسه با OLED و مقاومت بالا در برابر سوختگی، ازجمله مزیتهایی هستند که QDEL برای مشتریان خود به ارمغان میآورد.
هواوی از عینک اسپیکردار جدیدی با شارژدهی طولانی و طراحی جذاب رونمایی کرد.
اچپی در جریان برگزاری CES ۲۰۲۲ از مانیتور گیمینگ جدید خود موسوم به Omen 27u رونمایی کرد. این محصول از وضوح 4K و نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز بهره میبرد.
پژوهشگران با انجام نظرسنجی جدید پی بردند که یک فرد معمولی به طور میانگین ۴۴ سال از عمرش را صرف چشم دوختن به نمایشگر ابزارهای الکتریکی میکند.
تلویزیون شهاب شش دهه خاطرات بیاد ماندنی را در تاریخ رسانه ای ایران به جای گذاشته است. تلویزیون شهاب به این اعتبار مفتخر است، که ...
بر اساس گزارشات منتشر شده به وسیله برخی از منابع نزدیک به شرکت نوکیا، اعلام شده که این شرکت قصد دارد تلویزیون هوشمند تولید کند. این گزارش می افزاید تلویزیون های هوشمند نوکیا قرار است در بازار هند به فروش برسد.
شرکت چینی شیائومی از سری تلویزیون های بدون لبه خود رونمایی کرده که در سه سایز ۴۳،۵۵ و ۶۵ اینچی هستند. این تلویزیون های هوشمند لبه های بسیار نازکی دارند و از محتوای ۸Kپشتیبانی می کنند.
کمپانی کره ای اگر ذره ای صداقت اپل را داشت، شاید اندکی در دل تکنولوژیست های واقعی جای می گرفت.