تکنولوژی OLED
در تلویزیونها به روشهای مختلفی تولید نور انجام میشود. اما تمام این روشها را میتوان به دو دسته کلی تقسیمبندی کرد. با واسطه و بیواسطه. تلویزیونهای مدل قدیمی همگی از نوع با واسطه بودند. درLCD ها نور را به وسیله کریستال مایع تولید میکنند، در تلویزیونهای پلاسما نیز از طریق تابیده شدن اشعه ماورا بنفش به فسفر، انواع نورهای رنگی ایجاد میشوند. اما تلویزیونهای OLED از نوع بیواسطه هستند. در تلویزیونهای دارای این تکنولوژی، از طریق عبور الکتریسیته از مواد تولیدکننده نورهای رنگی ایجاد میشود.
در این تلویزیونهای OLED، نیازی به واسطه برای ایجاد نور پس زمینه ندارند و این به معنی کم شدن ضخامت در حد 4 تا 9 میلیمتر است.
دقیقاOLED ها چه ویژگیهایی دارند؟
در حال حاضر فقط ال جی و سونی با این تکنولوژی محصولات خود را تولید میکنند. تلویزیونهای مجهز به تکنولوژی OLED، به صورت کلی عملکرد بهتری نسبت به دیگر تکنولوژیهای معرفی شده ارائه میدهند. تلویزیونهایOLED، بسیار نازکتر از سایر مدلها هستند و این مزیت منجر به کاهش چشمگیر در وزن تلویزیونهای OLED میشود. مهمترین ویژگی این تکنولوژی در آن است که هر پیکسل به صورت مجزا و به تنهایی نور تولید میکند، اما این امکان در تکنولوژیهای دیگر وجود ندارد. همچنین این تلویزیونها قابلیت ایجاد تاریکی مطلق را دارند که باعث جذاب شدن و وضوح بالای تصاویر میشود.
اگر به صورت تخصصی فیلم سینمایی تماشا میکنید، حتما OLED رضایت شما را جلب میکند. تلویزیونهایOLED، قابلیت پاسخ سریع را دارند و دیگر مشکلات تلویزیونهای قدیمی مثل مات و تیرهشدن تصویر را ندارند و برای دیدن فیلمهای اکشن و مسابقات عالی هستند. همچنینOLED ها زاویه دید وسیعی داشته و در عین حال مصرف برق آنها حدود 20 درصد کمتر از تلویزیونهای LCD است.
تکنولوژیQLED
این فناوری توسط سامسونگ معرفی شد و تبلیغات زیادی روی نوآوری این فناوری انجام شد اما واقعیت چندان با آنچه درباره این فناوری گفته میشود، تطابق ندارد. QLED برخلاف آنچه گفته میشود یک فناوری جدید نیست و در واقع نسل جدید تکنولوژی LED است که در آن از کوانتوم دات یا نقاط کوانتومی استفاده شده. این فناوری نیاز به نور پس زمینه برای ایجاد نورهای رنگی دارد و لایه کوانتوم دات بین نور پس زمینه و پنل LED قرار گرفته و این به معنی افزایش ضخامت این نوع از تلویزیونها نسبت به OLED است.
کدام بهتر است؟
مهمترین تفاوت در این دو فناوری، روشنایی تصویری است که هر کدام ارائه میدهند. تلویزیونهایQLED نیاز به واسطهای برای تولید نور پس زمینه دارند، اماOLED ها به این واسطه نیازی ندارند و هر پیکسل به صورت جداگانه نوردهی میشود که این ایده باعث افزایش وضوح تصویر، کاهش ضخامت و امکان ایجاد نور سیاه مطلق میشود. در OLED وقتی پیکسلی از تصویر سیاه میشود، آن پیکسل به صورت مستقل خاموش میشود. اما در تلویزیونهای LED از آنجایی که هر مجموعهی LED مسئول پخش نور منطقهی خاصی از پنل است، هیچ وقت نمیتوان پیکسل را خاموش کرد و مشکی مطلق را خروجی دادLumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.
مایکروسافت بهمنظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازندههای نسلهای ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.
در این شکایت گفته شده که این چهار نوجوان هنگام تلاش برای انجام چالش به اصطلاح «بیهوشی» (blackout) جان خود را از دست دادهاند.
اپلیکیشن جدید Invites اپل، مدت کوتاهی پس از انتشار، آپدیت جدیدی دریافت کرد.
فاصلهی کمی تا رونمایی هندزفری پاوربیتس پرو ۲ باقی مانده است. این دستگاه همان نسخهی ورزشی ایرپاد پرو اپل به شمار میرود.
به نظر میرسد مایکروسافت دیگر نمیخواهد کاربران پیشنیازهای نصب ویندوز 11 را دور بزنند.
پلتفرم «توییچ» بزرگترین پلتفرم استریم در جهان شناخته میشود ولی بیش از ۲ سال است این پلتفرم در ایران فیلتر شده است.
شرکت مدیاتک احتمالاً در اسفند و فروردین پیش رو تراشهی قدرتمند دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس را رونمایی میکند.
اطلاعات بهدستآمده از کرنل لینوکس، برخی ویژگیهای معماری نسلهای بعدی پردازندهی اینتل یعنی سری Nova Lake و Razer Lake را فاش میکند.
همچنین کمیسیون اروپا بخشی از تحقیقات ضدانحصار خود علیه اپل را منتشر کرده است.