در این مجموعه پس از آشنایی با ویژگی هایی در مورد تلویزیون های OLED، به بررسی و مقایسه آن با سایر تکنولوژی ها خواهیم پرداخت.
تلویزیونهای اولد (OLED) در سالهای اخیر بسیار مقرون بهصرفه شدهاند. در سال ۲۰۱۳، تلویزیونهای ۵۵ اینچ OLED حدود ۹ هزار دلار قیمت داشتند و این در حالی است که اکنون در اوایل سال ۲۰۱۷، با گذشت حدود تنها ۳ سال، قیمت تلویزیونهای OLED به ۱۸۰۰ دلار رسیده است. علاوه بر کاهش چشمگیر قیمت، تلویزیونهای OLED که ظرف یک سال گذشته معرفی شدهاند، از دو مزیت بزرگ دیگر نیز برخوردارند: تمامی آنها HDR و 4K هستند. (در ادامه بهتفصیل دربارهی HDR و 4K توضیح خواهیم داد.)
تا چندی پیش LG تنها تولیدکنندهی تلویزیونهای OLED در دنیا بود؛ اما در نمایشگاه CES 2017 این روند تغییر کرد. حالا دیگر سونی و پاناسونیک نیز به جمع تولیدکنندگان تلویزیونهای OLED پیوستهاند.
قبل از اینکه به معرفی تکنولوژی OLED و آشنایی با مزایا و معایب تلویزیونهای بهرهمند از این تکنولوژی بپردازیم، بهتر است ابتدا با رقبای این تکنولوژی آشنا شویم.
چرا نمیتوان مزایای تکنولوژی OLED را بهراحتی به تصویر کشید؟ (کلک تبلیغاتی!)
در دنیای فناوری، هرگاه تکنولوژی جدیدی از راه میرسد، رسانهها، سایتها و خبرگزاریها سعی میکنند در قالب تصویر و ویدئو، برتریهای فناوری جدید را به مخاطب نشان بدهند. طنز روزگار اینجا است که مزایا و برتریهای تکنولوژیهای مرتبط با «نمایشگر» را نمیتوان بهراحتی به «نمایش» گذاشت.
تصاویری مانند تصویر بالا، در واقع حقههای تبلیغاتی هستند. تفاوت HDR را نمیتوان از طریق بستر غیر HDR به نمایش گذاشت.
برای مثال، قابلیت HDR را در نظر بگیرید. به زبان ساده، استاندارد HDR با نمایش بیش از یک میلیارد رنگ (مقایسه کنید با ۱۶ میلیون رنگ نمایشگرها و تلویزیونهای معمولی)، طیف وسیعتری از جزئیات را روی نمایشگر نشان میدهد و به افزایش کنتراست نیز کمک میکند. اگر بعد از خواندن جملهی قبل به هیجان آمدهاید و سعی دارید با جستجوی تصاویر و ویدئوهای HDR در اینترنت، تفاوت ۹۰۰ میلیون رنگی را با چشمان خودتان ببینید، از همین حالا بدانید که تلاشتان بینتیجه است.
ایراد کار اینجا است که مزایای تکنولوژی HDR را نمیتوان از طریق بستر غیر HDR به نمایش گذاشت. نمایشگری که شما همین حالا در حال خواندن این متن در آن هستید، به احتمال بسیار زیاد HDR نیست و تنها توانایی نمایش ۱۶ میلیون رنگ دارد. برای همین نمیتوانید مزایای نمایشگرهای HDR را با استفاده از آن ببینید. درست مثل اینکه بخواهیم مزایای تلویزیون رنگی را از طریق تلویزیون سیاه و سفید به نمایش بگذاریم!
برای درک تأثیر تفاوتی که HDR ایجاد میکند، تنها یک راه وجود دارد: دیدن یک نمایشگر HDR از نزدیک!
اوضاع برای تکنولوژی OLED نیز به همین ترتیب است. هر چقدر که دربارهی آن نوشته یا نمودار و تصویر و ویدئو ساخته شود، باز هم نمیتوان ویژگیهای آن را از طریق «بستر غیر اولد» بهخوبی به مخاطب نشان داد. با این حال، در این مطلب با توضیح کامل ابعاد فنی و تشریح جزئیات این تکنولوژی، سعی میکنیم تصویر درستی از ویژگیهای تکنولوژی OLED در ذهن مخاطب ایجاد کنیم.
یک اشتباه رایج
شاید با مقایسهی کلمهی OLED و LED با خود بگویید این همه سر و صدا برای چیست؟ تنها برای یک حرف اضافهی O که آن هم مخفف Organic است؟ اصلاً LED ارگانیک به چه معنا است؟ آیا مانند میوه و سبزیجات ارگانیک آنها را بدون استفاده از کود و سم کِشت میکنند؟!
قبل از ادامه اشاره به یک نکتهی مهم ضروری است: چیزی به اسم تلویزیون LED وجود خارجی ندارد. عبارت تلویزیون LED تنها یک عبارت تبلیغاتی گمراهکننده است که توسط سازندگان بزرگ تلویزیون برای بازاریابی بهتر محصولاتشان استفاده میشود.
تمامی تلویزیونهای LED موجود در بازار (از جمله LED منزل خود شما) در واقع تلویزیونهای LCD هستند. عبارت LED جلوی نام تلویزیونها، به طرز فریبکارانهای مخفف عبارت طولانیتر «LED-backlit LCD» به معنای «LCD روشنشده توسط نور پسزمینهی LED» است.
(برای آشنایی با تلویزیونهای LCD با نور پسزمینهی LED و تفاوت آنها با تلویزیونهای LCD با نور زمینه CCFL (فلوئورسنت) و همچنین آشنایی با تکنیک تاریکی موضوعی (Local Dimming) این مطلب زومیت را مطالعه کنید.)تکنیک چرخش کریستالهای مایع مزایای بسیار زیادی با خود به همراه میآورد (از جمله قیمت پایین، ضخامت کم و استفاده از مواد سبک)، اما صفحات LCD نقاط ضعفی هم دارند که بزرگترین آنها عدم توانایی نمایش رنگ سیاه است. حتی وقتی که تمامی کریستالها برای جلوگیری از عبور نور میچرخند، باز هم مقداری از نور پسزمینه از آنها عبور میکند. جالب اینجا است که حتی پروژکتورها و تلویزیونهای قدیمی CRT هم چنین مشکلی - که به نشت نور (light bleed) معروف است - ندارند و این عیب تنها مختص تلویزیونهای LCD است.
اما در تلویزیونهای OLED چیزی به اسم نور پسزمینه وجود ندارد و هر پیکسل، خودش نور خود را تأمین میکند. این ویژگی باعث میشود که برای نمایش رنگ مشکی، پیکسل مورد نظر بتواند بهراحتی خاموش شود و سیاهترین رنگ ممکن را تولید کند. همین موضوع باعث میشود که کنتراست تلویزیونهای OLED اصلا قابل مقایسه با تلویزیونهای LCD نباشد.همچنین به دلیل ویژگیهای فنی، بهراحتی میتوان تلویزیونهای پلاسما را در ابعاد غولآسا تولید کرد. (تصویر بالا مربوط به تلویزیون پلاسمای ۱۵۲ اینچی TH-152UX1 پاناسونیک است.) مزایای تلویزیونهای پلاسما به همینجا ختم نمیشود. شاید برایتان عجیب باشد که بدانید بعضی خورههای فیلم و مسابقات ورزشی هنوز هم تلویزیون پلاسمای قدیمی خود را به تلویزیونهای LCD جدید ترجیح میدهند؛ اما دلیل این کار چیست؟
همچنین به دلیل ویژگیهای فنی، بهراحتی میتوان تلویزیونهای پلاسما را در ابعاد غولآسا تولید کرد. (تصویر بالا مربوط به تلویزیون پلاسمای ۱۵۲ اینچی TH-152UX1 پاناسونیک است.) مزایای تلویزیونهای پلاسما به همینجا ختم نمیشود. شاید برایتان عجیب باشد که بدانید بعضی خورههای فیلم و مسابقات ورزشی هنوز هم تلویزیون پلاسمای قدیمی خود را به تلویزیونهای LCD جدید ترجیح میدهند؛ اما دلیل این کار چیست؟
هرچه نرخ بهروزرسانی بیشتر باشد، اثر «Blur» یا تاری کمتری مشاهده خواهید کرد. این تاری ناشی از حرکت، خود را در فیلمهای اکشن یا مسابقات ورزشی بیشتر نشان میدهد. نرخ بهروزرسانی تلویزیونهای میانردهی LCD موجود در بازار حدود ۱۲۰ هرتز و تلویزیونهای بالارده ۲۰۰ هرتز است. بهتازگی ایسوس مانیتور مخصوص بازی ROG Swift PG258Q را معرفی کرده است که نرخ بهروزرسانی آن به ۲۴۰ هرتز میرسد. اما نرخ بهروزرسانی تلویزیونهای پلاسما چقدر است؟اما با توجه به این همه مزیت (روشنایی خیرهکننده، کنتراست بالا، نرخ بهروزرسانی باورنکردنی و توانایی تولید در ابعاد غولآسا)، چرا دیگر خبری از تلویزیونهای پلاسما در بازار نیست؟ حقیقت این است که تکنولوژی پلاسما معایب خود را نیز دارد. بزرگترین این معایب عبارتند از ضخامت زیاد، وزن بالا، مصرف زیاد انرژی، عدم پشتیبانی از رزولوشنهای بالاتر از 1080p و «اثر سوختگی».
به نظر نمیرسد چهار مورد اول از معایب تکنولوژی پلاسما، نیازی به توضیح داشته باشند، اما اثر سوختگی چیست؟این مطلب ادامه دارد....
استفاده از پارتیشن شیشه ای مطب به عنوان یک راهحل مدرن برای تفکیک فضا، روز به روز محبوبتر میشود. این پارتیشنها نه تنها به زیبایی و شیک بودن محیط کمک میکنند، بلکه با ویژگیهای متعددی که دارند به بهبود عملکرد و بهرهوری فضا نیز میانجامند.
جوراب مچی زنانه یکی از اجزای مهم پوشاک خانم ها است، جوراب های زنانه در گذشته فقط به عنوان پوششی برای محافظت از پا استفاده می شدند امروزه با پیشرفت علم و دستگاه های جوراب بافی در اندازه های مختلف و طرح ها و رنگ های مختلف تولید می شود و به شدت روی استایل افراد تاثیر گذار هستند.
فیلیپس (Philips) محصولات متنوعی در زمینه سرخ کن بدون روغن تولید کرده است. این محصولات با توجه به نیازها و مخاطبان مختلف، انواع و مدلهای مختلفی دارند. در زیر به برخی از مدلهای سرخ کن بدون روغن که توسط نمایندگی فیلیپس ارائه شدهاند، اشاره شده است
با سلام به شما مهربانان و همراهان ما،امروز هم طبق روال همیشه با شما همراهیم با معرفی 4 محصول از برند نام آشنا امگا که به تازگی در سایت زیرثانیه موجود شده اند. پس با ما همراه باشید برای معرفی این مدل های جذاب.
معمولاً با اصطلاحاتی مانند "هاست" و "سرور" روبرو میشویم، تفاوت هاست و سرور چیست؟ درک تفاوت بین آنها برای هر کسی که در قلمرو آنلاین حرکت میکند بسیار مهم است. در این مقاله، تفاوتهای بین هاستها و سرورها را بررسی میکنیم و نقش متمایز آنها را در چشمانداز دیجیتال روشن میکنیم.
صنایع شیشه ایمنی دماوند فعالیت خود را در سال ۱۳۷۴ با نوآوری و بهره گیری از ایده های جدید در تولید شیشه های ساختمانی و امنیتی و همچنین تولید شیشه ضد گلوله آغاز کرد.
اگر قصد خرید بهترین موس بی سیم ارزان را دارید، بهتر است ابتدا در میان برندهای بروز و شناخته شده، به دنبال محصول مورد نظرتان باشید. در میان تنوع بالای موسهای بدون سیم موجود در بازار، محصولات بسیاری با قیمت مناسب به چشم می خورند..
هنگامی که نوبت به انتخاب بهترین لحاف یا روتختی برای فصل مناسب می رسد، باید نکات مهمی را در نظر داشته باشید تا خرید درستی انجام دهید؛ در غیر اینصورت کارآیی لازم را برای شما نخواهد داشت.
یک سیستم صوتی با کیفیت و مناسب به شما کمک میکند تا با کیفیت بالاتری به تماشای فیلم بپردازید، بازی کنید و یا یک مهمانی عالی برگزار کنید...
برای خرید دوچرخه دخترانه باید قبل از ظاهر دوچرخه به ایمنی، استحکام بدنه، کیفیت ساخت، سایز مناسب و غیره توجه کنید.