یونسکو سهشنبه هفتهی گذشته با برگزاری مراسمی در محل کمیسیون ملی یونسکو، باشگاه نوآوری و فناوری کشور را افتتاح کرد. پیمان سرحدی، رئیس این باشگاه، با اشاره به خلأ زیرساختی شامل ارتباطات بینالملل و همکاری با سازمانهای بینالمللی، قرارگرفتن استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان ایرانی در شبکههای بینالمللی یونسکو را از جمله خدمات باشگاه فناوری و نوآوری یونسکو خوانده است.
سرحدی در این رابطه میگوید:
در سالهای اخیر که فعالیت پژوهشی داشتیم، متوجه شدیم که متأسفانه استفاده کافی از ظرفیت های نوآوری کشور نشده است. ما از طریق یونسکو و ایجاد زیرساختهای بینالمللی خواستیم در پی رفع این نقصها برآییم؛ از همین رو با کمک یونسکو باشگاه نوآوری و فناوری را ایجاد کردیم. در این باشگاه نخبگانی هستند که سعی کردیم با آنها همفکری کنیم تا از ظرفیت نخبگان در داخل و خارج ایران استفاده کنیم. ما در پی این هستیم که تجربیات خودمان را در اینجا پیاده و شبکهای بین نخبگان ایرانی و خارجی ایجاد کنیم.
رسول شاهسونی، عضو هیأت رئیسه باشگاه نوآوری و فناوری، با بیان اینکه باشگاه چند هدف مهم در حوزه تجاریسازی و بسترسازی برای نوآوری دارد و برای رسیدن به آن تلاش میکند، گفت:
ما نقص های بزرگی در این حوزه میدیدیم؛ برای مثال در اینکه بخواهیم از مسیر نوآوری به محصول برسیم دچار مشکل هستیم. در کشورهای دیگر یک پژوهشگر و صاحب ایده، صرفا ایده خود را تولید میکند؛ حتی دست نوشتههای خود را ارائه میدهد و دیگر خودش پیگیر ثبت آنها نمیشود. در آنجا افراد حقوقی هستند که اختراعات آنها را تشریح میکنند؛ پس ما هم باید به سمت این سیستم روی بیاوریم، اجازه بدهیم یک پژوهشگر مسیر علمی خود را طی کند و ما در کنارش باشیم؛ یعنی پژوهش و ایده او را به تولید برسانیم. از همین رو ما در اینجا برای اینکه فرایند تولید طی شود متخصصانی داریم که صاحب علم هستند و در کنارشان افرادی داریم که صنعتگر هستند.
شاهسونی به تلاش در حوزهی تجاری اشاره کرد تا بتوان تعاملات بینالمللی را از طریق این باشگاه شکل داد. وی با اشاره به فعالیت شرکتهای مختلف از آلمان و آمریکا، گفت باید تلاش کرد تا این روابط برای متخصصان داخلی هم ایجاد شود.
Apptronik با همکاری با Jabil قصد دارد از رباتهای آپولوی خود برای ساختن خودشان بهره ببرد.
این روش در مقایسه با روشهای سنتی بسیار کارآمدتر و سالمتر است.
این دستاورد در توسعه کامپیوترهای کوانتومی و دستگاههای الکترونیکی و مغناطیسی پیشرفته کاربرد دارد.
سازمانهای مختلف برای مواجهه با خطرات احتمالی برخورد این سیارک آماده میشوند.
چتبات چینی دیپسیک در لحظه خود را سانسور میکند.
تدوینگر این فیلم میگوید برای اصلاح لهجه «آدرین برودی» به مجارستانی از هوش مصنوعی استفاده کرده است.
شرکت ULA قصد دارد راکت Vulcan Centaur را به یک رهگیر فضایی تبدیل کند تا از ماهوارهها در برابر تهدیدات فضایی دفاع کند.
محققان ارتباط مصرف داروی دیابت اوزمپیک که باعث کاهش وزن میشود را با یک بیماری نادر بینایی بررسی کردند.
به نظر میرسد که در نسخه آینده visionOS، هدست ویژن پرو از کنترلرهای VR شخص ثالث پشتیبانی خواهد کرد.
به نظر میرسد که در نسخه آینده visionOS، هدست ویژن پرو از کنترلرهای VR شخص ثالث پشتیبانی خواهد کرد.