متن کامل خبر
شورای رقابت یار و یاور خودروسازان در گران کردن خودرو!
آرشیو
شورای رقابت در سال ۱۴۰۲ یار و یاور خودروسازان، واردکنندگان و مونتاژکنندگان در گران کردن خودرو بوده و ۱۲ بار مجوز افزایش قیمت خودرو را صادر کرده است.
با بررسی اخبار خودرو و آنچه در ماههای گذشته اتفاق افتاده، متوجه میشویم که شورای رقابت تقریبا در هر دو ماه، سه بار مجوز افزایش قیمت را برای خودروسازان داخلی صادر کرده است تا به این ترتیب یار و یاور شرکتهای خودروسازی برای گران خودرو خودرو باشد. بر اساس بررسیهای انجام شده و مرور ماههای گذشته، میبینیم که از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا اوایل آبانماه امسال، خودروسازان توانستند ۱۲ بار مجوز افزایش قیمت خودروهای داخلی و وارداتی را کسب کنند. به این ترتیب تقریبا در هر دو ماه، سه بار مجوز افزایش قیمت برای شرکتهای خودروسازی و مونتاژکنندگان و واردکنندگان صادر شده است.
شورای رقابت که ظاهرا روی کار آمده بود تا جلوی افزایش بیرویه قیمت خودرو در ایران را بگیرد، حالا به یار و یاور خودروسازان و مونتاژکنندگان تبدیل شده و خود، یکی از عوامل گرانی خودرو در بازار ایران لقب گرفته است. شرکتهای داخلی هر بار که اراده کنند میتوانند اجازه افزایش قیمت را از شورای رقابت و وزارت صمت کسب کنند و ظاهرا هیچ شخص و نهادی توانایی ایستادن در مقابل آنها را ندارد. در ماههای گذشته بارها دیدیم که شرکتهای مختلف، بهخصوص دو خودروساز اصلی ایران یعنی ایران خودرو و سایپا، هر بار به بهانههای گوناگونی مثل اضافه کردن آپشن یا رعایت کردن استانداردهای ۸۵گانه، درخواست افزایش قیمت میکنند و شورای رقابت و وزارت صمت نیز خیلی راحت با آنها راه میآید. حتی اخیرا شاهد انتشار اخباری از احتکار خودرو توسط خودروسازان با هدف گران کردن آنها بودیم. در مقابل این اقدامات خلاف قانون، نهتنها هیچ برخوردی با ایران خودرو و سایپا صورت نگرفت، بلکه شورای رقابت و وزارت صمت روی این احتکار سرپوش گذاشتند و اجازه گران کردن محصولات را نیز به خودروسازان صادر کردند.
جزئیات مجوزهای گران کردن خودرو توسط شورای رقابت
از ابتدای امسال تاکنون، شورای رقابت با مصوبههای شماره ۵۵۷، ۵۶۶، ۵۷۲، ۵۷۳، ۵۷۴، ۵۸۴، ۶۰۲، ۶۰۷، ۶۱۰، ۶۱۱، ۶۱۴ و ۶۱۵، مجوز گران شدن خودروها را صادر کرده است. به این ترتیب بهنظر میرسد این شورا هیچ کار و وظیفهی دیگری غیر از همکاری با خودروسازان و مونتاژکنندگان برای افزایش قیمت خودرو ندارد.
شورای رقابت در مصوبه ۵۵۷ جلسه ۱۵ فروردین ۱۴۰۲، قیمت خودروهای تولیدی ایران خودرو و سایپا را تعیین کرد و اولین افزایش قیمت در سال جاری، با این مصوبه اتفاق افتاد. پس از آن در اردیبهشت و خردادماه ۱۴۰۲ تصویب افزایش قیمت برای چهار بار بر اساس مصوبههای ۵۶۶، ۵۷۲، ۵۷۳ و ۵۷۴ انجام شد. این مصوبهها به تعیین قیمت خودروهای مونتاژی و تغییر قیمت محصولات ایران خودرو بهدلیل تغییرات اجباری و اختیاری اعمال شده، اختصاص داشتند.
در روزهای ۱۷ و ۲۱ تیرماه امسال نیز این شورا با مصوبههای ۵۸۴ و ۶۰۷، قیمت جدید خودروهای مونتاژی را بر اساس صورتهای مالی جدید اعلام کرد و مجوز افزایش قیمت پنج محصول سایپا که فاقد قیمت بودند را صادر کرد. در مهرماه نیز شاهد تصویب افزایش قیمت خودرو در سه مرحله بودیم که بر اساس آن، مصوبههای ۶۰۷، ۶۱۰ و ۶۱۱ برای خودروهای مونتاژی، خودروهای وارداتی و هشت محصول جدید ایران خودرو صادر شد.
در نهایت در ماه جاری، یعنی آبان ماه ۱۴۰۲ نیز این شورا در دو مرحله با افزایش قیمت خودروهای مونتاژی موافقت کرد. باید دید فاز بعدی گران شدن خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی در چه زمانی اتفاق میافتد؛ چرا که با این روندی که شاهد آن هستیم، قطعا تا پایان سال چندین بار دیگر با افزایش قیمت خودروها مواجه خواهیم شد.
به این خبر امتیاز بدهید :
هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است! اولین نفری باشید که نظری را ارسال می کند!