تاکنون اطلاعات دقیق و موثقی درباره چگونگی عملکرد سیستم رتبهبندی نتایج گوگل وجود نداشت. اما حالا این شرکت ظاهراً به اشتباه سندی 2500 صفحهای را منتشر کرده است که شیوه عملکرد الگوریتم این موتور جستجو را توضیح میدهد. گوگل هنوز به این سند واکنشی نشان نداده است.
«رند فیشکین»، همبنیانگذار وبسایت SparkToro ظاهراً به سند مربوط به الگوریتم موتور جستجوی گوگل دسترسی پیدا کرده و مطلبی دراینباره نوشته است. او میگوید مقصود شخصی که این منبع را در اختیارش قرار داده، این است که با انتشار این اطلاعات، دروغهایی که کارمندان گوگل در طول این سالها درباره عملکرد الگوریتم جستجو مطرح کردهاند، برملا شود.
چه اطلاعاتی در سند مربوط به موتور جستجوی گوگل وجود دارد؟
اطلاعاتی که فیشکین بهاشتراک گذاشته عمیق و فنی هستند و بیشتر برای متخصصان حوزه SEO و توسعهدهندگان قابلفهم و جذاب خواهد بود. این سند نشان میدهد که گوگل چه اطلاعاتی را در صفحات وب، سایتها و سرچرها گردآوری میکند و به متخصصان میگوید که چه مؤلفههایی برای موتور جستجوی این شرکت اهمیت دارند.
برای مثال، این سند اشاره میکند که گوگل برای موضوعات حساسی مثل انتخابات از چه سایتهایی داده میگیرد و چگونه با وبسایتهای کوچک برخورد میکند. فیشکین میگوید برخی از اطلاعات موجود در این سند با اظهارات نمایندگان گوگل تناقض دارد. یکی از نمونههای این مسئله به این سؤال برمیگردد که آیا از دادههای گوگل کروم در رتبهبندی صفحات استفاده میشود یا خیر. نمایندگان گوگل قبلاً گفته بودند که از این دادهها برای چنین منظوری استفاده نمیکنند، اما این سند به کروم در زمینه نمایش سایتها در نتایج جستجو اشاره میکند.
در بخشی از این سند به مؤلفههای تأثیرگذار در کاهش رتبه سایتها نیز اشاره شده است. برای مثال، استفاده از لینکی که با سایت مقصد مطابقت ندارد یا سیگنالهای SERP که نشاندهنده عدم رضایت کاربر باشد، میتواند رتبه سایت را کاهش دهد.
این سند ظاهراً به اشتباه در تاریخ 27 مارس در گیتهاب در دسترس قرار گرفته و در تاریخ 7 مه از این وبسایت حذف شده است. بااینحال، برخی منابع موفق به ذخیرهسازی نسخهای از آن شدند. گوگل هنوز به درخواست رسانهها برای اظهارنظر پیرامون این سند واکنشی نشان نداده است.
شبکهی اجتماعی ایکس در برزیل مسدود شد و هرکسی که با VPN به آن دسترسی پیدا کند، روزانه جریمه خواهد شد.
آسیبپذیری که بهتازگی کشف شده، امکان دستکاری کنترلر چراغهای راهنمایی از اینترنت را بدون ورود به سیستم فراهم میکند.
هزاران دستگاه ویندوزی در سراسر جهان، امروز هنگام راهاندازی با مشکل صفحه آبی مرگ (BSOD) ویندوز مواجه شدهاند.
با تغییر جدید در ایکس (توییتر سابق)، پستهایی که هر کاربر لایک میکند از دید سایر کاربران مخفی خواهد ماند.
شورای رقابت ترکیه از جریمهی گوگل به دلیل پیروی نکردن این شرکت از قوانین مربوط به جستوجوی هتلها خبر داد.
برخی از کاربران یوتیوب به مشکل پخش نشدن ویدیو برخوردهاند. به نظر میرسد استفاده از برنامه ها و افزونه هایی مشخص این مشکل را برای YouTube به وجود آورده است.
برخی از این بدافزارها در ابتدا امن بهنظر میرسند، اما کدهای مخرب خود را با آپدیتهایی به گوشی کاربر تزریق میکنند.
خانوادههای قربانیان تیراندازی در یکی از دبستانهای آمریکا، اکتیویژن و متا را به دامنزدن به خشونت متهم کردند.
از پیشنهاد ریختن چسب روی پیتزا تا خوردن روزانه یک تکه سنگ، هوش مصنوعی AI Overviews گوگل در روزهای گذشته بسیار خبرساز بوده است.
شبکه بیت کوین بالاخره پس از 15 سال، آستانه یک میلیارد تراکنش را پشتسر گذاشت.