شرکت امنیت ابری Zscaler اعلام کرد که محققان آن بیش از 90 بدافزار اندرویدی را در ماههای اخیر در گوگل پلی شناسایی و تجزیهوتحلیل کردند. تاکنون، این اپلیکیشنهای مخرب بیش از 5.5 میلیون بار نصب شدهاند.
براساس تحقیقات Zscaler، برخی از این بدافزارها در ابتدا کاملاً امن و حتی کاربردی به نظر میرسند، اما پس از دریافت بهروزرسانی کدهای مخرب به دستگاه کاربر تزریق میشوند. یکی از این بدافزارها Anatsa نام دارد که یک تروجان بانکی محسوب میشود و بیش از 650 اپلیکیشن مؤسسات مالی در اروپا، ایالاتمتحده، بریتانیا و آسیا را هدف قرار میدهد. این بدافزار میتواند اطلاعات بانکی کاربر را به سرقت ببرد.
وقتی کاربر برای اولینبار این بدافزار را نصب میکند، بیضرر بهنظر میرسد، اما بعداً بهصورت آپدیت، کدهای مخرب دانلود میکند. این امر به بدافزار اجازه میدهد تا از شناسایی در گوگل پلی محفوظ بماند.
بیش از 90 بدافزار اندرویدی پردانلود در گوگل پلی
دو برنامه مخرب دیگر که درابتدا امن بهنظر میرسند، «PDF Reader & File Manager» و «QR Reader & File Manager» هستند که بلافاصله گوشی شما را آلوده نمیکنند. این اپها پس از القای احساس امنیت کاذب، با دریافت آپدیت از اطلاعات شما سوءاستفاده میکنند.
هنگامی که این بدافزارها با موفقیت دستگاه کاربر را آلوده کردند، با سرور خود ارتباط میگیرند و با اسکن دستگاه، هرگونه اپ بانکی نصبشده را شناسایی میکنند. اگر موردی یافتند، یک صفحه ورود جعلی برای برنامههای بانکی ایجاد و ارسال میشود. اگر کاربر اطلاعات خود را وارد این صفحه جعلی کند، هکرها میتوانند از آن برای ورود به برنامههای بانکی استفاده کنند.
باتوجه به تحقیقات Zscaler، این دو اپلیکیشن 70 هزار بار نصب شدهاند. یکی از مواردی که به این اپلیکیشنها کمک میکند تا از شناسایی فرار کنند، مکانیسم دانلود چندمرحلهای آنهاست.
بیشتر برنامههای مخرب شناساییشده مربوط به اپهای شخصیسازی، ابزارهای عکاسی، سلامت و تناسب اندام هستند. محققان توصیه میکنند که هنگام نصب اپلیکیشنهای جدید در گوگل پلی، مجوزهای درخواست آن اپ را با دقت بخوانید و با احتیاط اجازه دسترسی به بخشهای مهمی مانند پیامک و فهرست مخاطبین را بدهید.
شبکهی اجتماعی ایکس در برزیل مسدود شد و هرکسی که با VPN به آن دسترسی پیدا کند، روزانه جریمه خواهد شد.
آسیبپذیری که بهتازگی کشف شده، امکان دستکاری کنترلر چراغهای راهنمایی از اینترنت را بدون ورود به سیستم فراهم میکند.
هزاران دستگاه ویندوزی در سراسر جهان، امروز هنگام راهاندازی با مشکل صفحه آبی مرگ (BSOD) ویندوز مواجه شدهاند.
با تغییر جدید در ایکس (توییتر سابق)، پستهایی که هر کاربر لایک میکند از دید سایر کاربران مخفی خواهد ماند.
شورای رقابت ترکیه از جریمهی گوگل به دلیل پیروی نکردن این شرکت از قوانین مربوط به جستوجوی هتلها خبر داد.
برخی از کاربران یوتیوب به مشکل پخش نشدن ویدیو برخوردهاند. به نظر میرسد استفاده از برنامه ها و افزونه هایی مشخص این مشکل را برای YouTube به وجود آورده است.
سندی که ظاهراً به اشتباه توسط خود گوگل منتشر شده بود، نشان میدهد که الگوریتم موتور جستجوی این شرکت چگونه کار میکند.
خانوادههای قربانیان تیراندازی در یکی از دبستانهای آمریکا، اکتیویژن و متا را به دامنزدن به خشونت متهم کردند.
از پیشنهاد ریختن چسب روی پیتزا تا خوردن روزانه یک تکه سنگ، هوش مصنوعی AI Overviews گوگل در روزهای گذشته بسیار خبرساز بوده است.
شبکه بیت کوین بالاخره پس از 15 سال، آستانه یک میلیارد تراکنش را پشتسر گذاشت.