این در حالی است که در شرایط فعلی هر لیتر بنزین به نرخ 700 تومان عرضه می شود اما مسوولان همچنان تاکید دارند رقم فوق بسیار پایین تر از قیمت تمام شده این فرآورده در کشور است و دولت همچنان باری از هزینه های تولید بنزین را به دوش می کشد.
تایید این ادعا را می توان در اظهارات اخیر وزیر اقتصاد جستجو کرد. حسینی در اظهارنظری تاکید کرده است قیمت تعیین شده برای خرید هرلیتر بنزین پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها هنوز با قیمت جهانی این فرآورده بسیار فاصله دارد.
این اظهارنظر در شرایطی عنوان شد که هر لیتر بنزین در بازارهای جهانی در حدود 700 تومان خرید وفروش شده است.در همین راستا نیز شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی با انتشار جداولی در سایت این شرکت و محاسبه نرخ انتقال ،توزیع و مالیات برارزش افزوده سعی داشت تا رقم جهانی بنزین را بیش از رقم 700 تومان محاسبه کند به نحوی که در محاسبات این شرکت دیده می شد که بنزین 600 تومانی بیش از 900 تومان با محاسبه رقم های فوق اعلام می شد. در این بین در حالی نرخ انتقال ،نگهداشت و توزیع در سایت شرکت ملی پخش و پالایش و پخش فراورده های نفتی متغیر اعلام شده و در هر دوره بیش از 140 تومان به این بخش اختصاص می یابد که هزینه تمام شده نگهداری، انتقال و توزیع هر تن متریک فرآورده نفتی از مبادی جنوبی در سطح کشور حداکثر 60 دلار است که این قیمت برای هر لیتر با احتساب دلار 1000 تومانی رقمی حدود 45 تومان است.
در این راستا شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با انتشار توضیحی تنها به مصوبه شورای اقتصاد اشاره می کند که به این شرکت اجازه داده تا هزینه انتقال،توزیع و نگهداشت و مالیات برارزش افزوده را به قیمت فوب خلیج فارس اضافه کند.اما در این توضیح که به صورت مکتوب برروی سایت شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی نیز منتشر شده بود هیچگونه اشاره ای به دلایل شناور بودن نرخ هزینه انتقال نگهدشت و توزیع نشده است، همان ابهامی که همچنان وجود دارد.
نکته حائز اهمیت آنکه در آنزمان پیگیری های خبرنگار خبرآنلاین نیز برای پیگیری علت شناور بودن این قیمت نیز با سکوت خبری مسوولان مواجه شد و درنهایت نیز روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی پس از پیگیری های مستمر خبرنگار ما به توضیحات موجود برروی سایت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اشاره کردند و همین توضیحات را برای رفع ابهام های موجود کافی دانستند چرا که به اذعان کارشناس روابط عمومی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی کارشناسان امور بین الملل این شرکت حاضر به پاسخگویی بیشتر نیستند. بر این اساس تلاش مسوولان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی برای بزرگنمایی قیمت تمام شده بنزین با تبدیل شدن این موضوع به یک سوژه مطبوعاتی با بن بست مواجه شد و از آن پس تا کنون این جداول به روز نشده و ظاهرا مسوولان این شرکت از انتشار این آمارها منصرف شده اند.
اگرچه ابهام در آمارهای مسوولان نفتی در خصوص قیمت بنزین تنها به این دو نکته معطوف نمی شود. چرا که پیش از این نیز ضیغمی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی تاکید کرده بود ایران در میان 174 کشور مورد بررسی از حدود 92 درصد کشورها بنزین ارزانتری در اختیار مردم قرار میدهد. از این آمار هم که بارها مورد تاکید مسوولان نفتی قرار گرفته است هیچ گونه جدول و تحلیل علمی و دقیقی منتشر نشده تا جاییکه خبرنگار خبرآنلاین در بررسی قیمت بنزین و قدرت خرید مردم کشورهای مختلف در گزارشی تاکید کرد ایران 37 بنزین گران دنیا را در میان 80 کشور دنیا دارد. در این میان در شرایطی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی در این توضیح تاکید دارد:عربستان و کشورهای عربی دیگر چون امارات بنزین گران تری نسبت به ایران دارند اما محاسبه قدرت خرید مردم در این کشورها نشان می دهد کشورهای عربی چون عربستان بنزین ارزان تری را نسبت به ایران داراست.
براین اساس در شرایطی که مسوولان نفتی تاکنون در خصوص قیمت تمام شده بنزین شفاف سازی درستی را در پیش نگرفته اند، وزیر نفت در آخرین نشست مطبوعاتی خود بر هزینه تمام شده قیمت هر لیتر بنزین در حدود 900 تومان در کشور تاکید کرد. این در حالی است که یکماه پیش ازا ین اظهار نظر میرکاظمی مدیرعامل پالایشگاه تهران در جمع خبرنگاران هزینه تمام شده هر لیتر بنزین برای کشور را 700 تومان اعلام کرده بود. در این شرایط به نظر می رسد دولت در تلاش است تا قیمت بنزین را بیش از رقم های مصوب فعلی برای خرید هر لیتر بنزین مورد تاکید قراردهد.
در این بین برخی از کارشناسان علت این امر را تلاش دولت برای درآمد زایی از فروش بنزین می دانند. مساله ای که بارها از سوی مسوولان دولتی تکذیب شده است اما با این حال به دلیل آنکه دولت تا کنون اقدام به شفاف سازی در این خصوص نکرده است به نظر می رسد نظر این دست کارشناسان نزدیک به واقعیت باشد. اگرچه در این میان باید اشاره ای به اظهارات نمایندگان کمیسیون انرژی نیز داشت چرا که بهارستانی ها نیز بارها تاکید کرده اند وزارت نفت از شفاف سازی فاصله گرفته است و باید وزیر این وزارتخانه با شفاف سازی بیشتر جوابگوی نمایندگان مردم باشد.
به هر حال تا کنون این ضدونقیض ها در اظهارات مسوولان نفتی دیده شده است. شاید بتوان نمونه ای دیگر ازاین ابهامات را در آمارهای ارائه شده توسط مدیرعامل شرکت ملی نفت در خصوص میزان تولید و ظرفیت تولید روزانه نفت کشور جستحو کرد. رقم هایی که با واقعیت کمی فاصله دارد. براین اساس کارشناسان تاکید می کنند: به نظر می رسد وزارت نفت در تلاش است تا با ارائه آمارهایی نادرست ذهن جامعه را نسبت به عملکرد این وزارتخانه منحرف کند که این خود حکایت از رواج سیاست عدم شفاف سازی در این وزارتخانه دارد. لذا به نظر می رسد مسوولان وزارت نفت باید هر چه زودتر جوابگوی ابهامات موجود باشند چرا که نمایندگان مجلس نیز خواستار همین شفاف سازی در بدنه این وزارتخانه شده اند.
ارزش این رمزارزها طی یک سال سهبرابر شده است.
مدیرعامل کریپتوکوانت ضمن هشدار به سرمایهگذاران بیت کوین، هدف قیمتی ۱۳۵٬۰۰۰ دلاری را اعلام کرد.
صرافی کوینبیس قصد دارد بهزودی تغییر مهمی در پلتفرم معاملاتی خود اعمال کند که احتمالاً بهضرر ارائهدهندگان استیبل کوین ازجمله تتر خواهد بود.
قیمت بیت کوین با کاهشی ۳ درصدی به حدود ۶۳,۷۳۵ دلار رسید که بدترین افت روزانه آن در سه هفته اخیر است. این کاهش همزمان با حمله هوایی اسرائیل به بیروت و افزایش تنشها در خاورمیانه رخ داده است.
گزارشها حاکی از آن است که ۱۳۴ کشور دنیا بهدنبال تبدیل پول ملی خود به رمزارز هستند. دراینبین، چین پیشرفت زیادی کرده است.
قیمت سهام اینتل در پایان معاملات روز جمعه (12 مردادماه) با 26 درصد کاهش به 21.48 دلار رسید.
او گفت در صورت پیروزی در انتخابات، آمریکا به ابرقدرتی در زمینه بیت کوین تبدیل خواهد شد.
قیمت سهام اپل حالا به بالاترین حد تاریخ خود رسیده است.
ایلان ماسک میگوید ایکس چارهای جز طرح شکایت علیه عاملان بایکوت خرید تبلیغات در این پلتفرم ندارد.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: فضای حاکم بر بازار سرمایه صرفا ترس از انتخاب کاندیدایی را مخابره می کند که به نظر می رسد به بنیان های اقتصادی ضربه خواهد زد، این در حالی است که انتخاب وی به عنوان رییس جمهور، سرخپوشی این بازار را پررنگ تر خواهد کرد.