هفته گذشته شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران میانگین میزان رضایت مشتریان از خودروهای مختلف در حال تردد در شش ماهه اول سال را 638 از 1000 یعنی حدود 64 درصد خواند. عددی بسیار ضعیف که نشان از نارضایتی جدی مشتریان است. با تعمقی بیشتر در این عدد متاسفانه نتایج ضعیفتری نیز بدست میآید. گروه خودروهای زیر 10 میلیون تومان (گروه A) شامل MVM، خانواده پراید و روآ در صورت محاسبه میانگین درصد وزنی (دخیل کردن تیراژ تولید در محاسبه میانگین)، عدد ضعیف 596 از هزار را به ما میدهد. این گروه به تنهایی 46.7 درصد از بازار ایران را به خود اختصاص داده یعنی در تقریبا نصف بازار ایران رضایت مشتری حتی به 60 درصد نیز نرسیده است.
از سویی در رنج خودروهای 10 تا 20 میلیون تومانی (گروه B) شامل خانواده 206، خانواده سمند، ورنا، لیفان، چری، 405 و ریو، میانگین وزنی میزان رضایت مشتریان 665 است. این گروه نیز به تنهایی 48.7 درصد از بازار ایران را به خود اختصاص دادهاند.
نگاهی به همین دو گروه نشان میدهد بیشتر مشتریان خودرو در ایران یعنی چیزی نزدیک به 95 درصد در اینجاست و البته کمترین رضایت نیز در همین دو گروه است یعنی رقمی کمی بیش از 60 درصد. قطعا از نگاه خودروساز هر کس پول کمتری دهد باید آش کمتری بخورد و خریداران خودروهای زیر 20 میلیون و مخصوصا زیر 10 میلیون تومان باید بدلیل پرداخت کمتر، رضایت کمتری نیز نصیبشان شود. اما این سکه یک روی دیگر هم دارد و آن اینکه گرچه پول کمتر آش کمتری دارد اما آش کم دلیلی بر آش بیکیفیت یا کم کیفیت نیست. واقعیت این است که در دو گروه قیمتیA و B، نه تنها خودروها کیفیت بسیار پایینی دارند بلکه خودروهایی با کیفیت بالاتر نیز تیراژ کمتری از آن خود کردهاند. در زیر 10 میلیونی ها MVM بالاترین رضایت مشتری را دارد اما نسبت به پراید و روآ کمترین تیراژ را هم دارد. در 10 تا 20 میلیونیها نیز بالاترین میزان رضایت به 206 صندوقدار، ورنا و تندر تعلق دارد اما تیراژ سمند و 405 که در قعر جدول هستند بسیار بیشتر است. در واقع خریداران خودرو در کشور نه تنها در این دو گروه از کیفیت رضایت ندارند بلکه مجبورند از کمکیفیتترینهای این دو گروه نیز خرید کنند. ریسکی که گاه در حد یک آش فاسد است.
در زیر جدول رضایت مشتریان شامل گروههای A تا F را مشاهده میکنید. گروه A شامل زیر 10 میلیونی هاست و هر گروه 10 میلیون افزایش دارد. گروه F نیز به خودروهای بالای 50 میلیون تومان تعلق دارد.
شرکت خودروسازی اوکراینی تورسوس (Torsus)، ادعا میکند سختکوشترین اتوبوس آفرودی جهان را تولید کرده است.
رئیس مایکروسافت میگوید که چین در حال رسیدن به فناوری آمریکا و اروپا است و نباید آنها را دست کم گرفت.
کشف جدید دانشمندان درباره اثر لیزرها بر یکدیگر باعث بازنگری محققان در تعریف علم سایهها میشود.
کشف جدید دانشمندان درباره اثر لیزرها بر یکدیگر باعث بازنگری محققان در تعریف علم سایهها میشود.
ظاهرا OpenAI برای این کار هوش مصنوعی مستقلی با نام رمز «Operator» را در دست ساخت دارد.
همچنین در این تحقیقات راز خانوادگی بتهوون برملا شده است.
ارزش سهام سامسونگ در پی افزایش نگرانی مبنیبر تعرفههای احتمالی دولت جدید آمریکا، افت کمسابقهای تجربه کرد.
حقوق ورودی گوشیهای بیش از ۶۰۰ دلار ۱۵ درصد در رویه تجاری و 30 درصد در سایر رویههاست.
این افزونه جایگزین دستیار گوگل میشود و میتواند «موبایل اندرویدی و برنامههای شما را کنترل کند.»
مدل ۲۰۲۵ خودرو جیپ اونجور از چتبات هوش مصنوعی ChatGPT برای ارائهی قابلیتهای هوشمند ازجمله پیشنهاد مسیرهای فرعی بهره میبرد.