دکتر "عبدالعزیز جمشید زهی" عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: «طرح پزشک خانواده متاسفانه به صورت موفقیت آمیز اجرا نشد و علی رغم تلاش معاونت نیروی انسانی وزارت بهداشت برای تامین پزشک در مناطق محروم، همچنان شاهد کمبود پزشک متخصص در این مناطق هستیم. این در حالی است که دانشگاههای علوم پزشکی شهرستانها، تعداد متخصصان مورد نیاز خود را اعلام کردهاند. »
وی ادامه داد: «در حال حاضر متاسفانه پزشکان متخصص تمایل دارند طرح خود را در مناطق محروم نگذرانند و ۲ سال از فعالیتهای خود عقب بمانند. گاهی نیز فقط تمایل دارند به مناطق مورد علاقه خود مراجعه کنند. به عنوان مثال پزشک متخصص باید به سیستان و بلوچستان برود و خدمت کند اما با یکبار رفتن، دیگر به آنجا مراجعه نمیکند. »
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه مردم نیاز دارند در مناطق محروم به پزشک متخصص مراجعه کنند و این حق آنهاست، افزود: «در چنین شرایطی برخی از پزشکان متخصص به صورت غیرقانونی با دوستان و استادان خود به صورت رابطهای بدون اینکه طرح خدمت خود را بگذرانند در بیمارستان خصوصی مشغول به کار میشوند. »
دکتر جمشید زهی با هشدار به بروز این موضوع در شهرهای بزرگ، تصریح کرد: « این پزشکان در مطب دوستان خود کار میکنند و به جای پزشک دارای مجوز درمان حتی به اتاق عمل رفته و جراحی میکنند. بیمار نیز بدون اینکه مطلع شود و بداند پزشک معالجش مجوز درمان ندارد، عمل میشود.»
وی گفت: «اگر به دنبال ساماندهی این اوضاع و توزیع مناسب پزشک متخصص هستیم باید نظارت وزارت بهداشت و بازرسان مربوطه بیشتر شود. هرچند وزارت بهداشت تلاشهایی کرده اما باید گفت که به زور نمیشود پزشک متخصص را به مناطق محروم فرستاد چراکه برای این دسته از پزشکان، محرومیت از طرح اهمیتی ندارد و در این میان بیماران بسیار آسیب میبینند. »
نماینده مردم سراوان در مجلس گفت: «تمامی مناطق محروم کشور به پزشک متخصص نیاز دارند و این پزشکان باید بدانند اگر طرح خود را در مناطق محروم نگذرانند نمیتوانند مطب دایر کرده و کار کنند.»
تحقیق جدیدی نشان میدهد دریافت ناکافی نور در طول روز و قرار گرفتن در معرض نور زیاد در شب با افزایش خطر مرگومیر ارتباط دارد.
جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانیهای مرتبط با تشدید تنشها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
به گفته محققان برخی از افراد مبتلا به اختلال ADHD در دورههای پراسترس، علائم کمتری از این اختلال را نشان میدهند.
دانشمندان رباتهای کوچکی ساختهاند که میتوانند به درمان آنوریسمهای مغزی کمک کنند.
تأمین اجتماعی در پیامکی اطلاعرسانی کرده است که از این بهبعد هزینهای بابت نسخ الکترونیک ارائهشدهی پلتفرمهای آنلاین پرداخت نمیکند.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
مرد آلمانی مبتلا به اچآیوی ملقب به «بیمار برلین بعدی»، پس از دریافت سلولهای بنیادی غیرمقاوم دربرابر اچآیوی، عاری از این ویروس شده است.
داروی جدید HIV در پیشگیری از گسترش ویروس موثر کاملا موثر است و برخلاف داروهای موجود که هر روز خورده میشوند، فقط دو بار در سال تزریق میشود.
کارشناسان درباره شیوع تب دنگی در ایران هشدار میدهند. بیماری تب دنگی که درمان خاصی برای آن وجود ندارد، در مواردی میتواند خطرناک باشد.