یک پژوهش جدید نشان داده است که برخی از افراد مبتلا به اختلال کمتوجهی-بیشفعالی (ADHD) در دورههای پراسترس، علائم کمتری از این اختلال را نشان میدهند.
براساس گزارش گاردین، «مگی سیبلی» (Maggie Sibley)، روانشناس بالینی و استاد روانپزشکی دانشگاه واشنگتن و نویسنده اصلی این پژوهش، در ابتدا تصمیم گرفته بود تا دریابد که آیا امکان بهبودی بزرگسالان مبتلا به ADHD وجود دارد یا خیر. سیبلی فکر میکرد که افراد درگیر با ADHD بیشترین تسکین را در دورههای کماسترس تجربه میکنند. بااینحال او به نتایج دیگری دست پیدا کرد.
کاهش علائم ADHD در شرایط پراسترس
مگی سیبلی در پژوهش قبلی خود که در سال 2022 منتشر شد، مجموعه دادههای مؤسسه ملی سلامت روان آمریکا را تجزیهوتحلیل کرد؛ این مجموعه دادهها مربوط به 600 فرد مبتلا به ADHD بود و در آن سوابق افراد طی 16 سال، از دوران کودکی، بررسی شده است.
اکنون سیبلی در پژوهش جدید خود دوباره به همان مجموعه دادهها بازگشت تا بفهمد چه شرایطی ممکن است منجر به تسکین علائم ADHD شود. در این مطالعه، او سه گروه مختلف از مبتلایان به ADHD را شناسایی کرد: کسانی که دورههای بهبودی کامل را تجربه کردند، کسانی که بهبودی نسبی داشتند و کسانی که علائم ADHD آنها در طول زمان ثابت ماند.
او متوجه شد افرادی که بهبودی موقتی را تجربه کردند، بیش از همه احتمال داشت که تسکینشان در زمانهای پراسترس بوده باشد. البته محققان بهطورکلی میگویند که اختلال ADHD در شرایط مختلف واکنشهای متفاوتی بروز میدهد.
بیش از نیمی از بزرگسالان مبتلا به ADHD نیز استرس را تجربه میکنند. اما پژوهش سیبلی نشان میدهد که این امر ممکن است همیشه چیز بدی نباشد. برای مثال او میگوید که کودکان مبتلا به ADHD و اضطراب نسبت به کودکانی که فقط ADHD دارند، بهتر به درمانهای رفتاری پاسخ میدهند. محقق دیگری نیز میگوید که گاهی اضطراب به افراد دارای ADHD کمک میکند تا تکانشگری (Impulsivity) را کنترل کنند.
سیبلی سازوکار ADHD و اضطراب را به گاز و ترمز یک ماشین تشبیه میکند؛ ADHD شاید گاز باشد و اضطراب نیز همانند ترمز عمل کند تا افراد علائم اختلال خود را مهار کنند. همچنین او میگوید که اضطراب و تکانشگری ممکن است در افراد مبتلا به ADHD شدیدتر باشد، اما آنها یکدیگر را به گونهای خنثی میکنند که هیچ یک از این اختلالها را به خودیخود مشکلساز نمیکند.
بهطورکلی محققان موافق هستند که افراد مبتلا به ADHD باید بهدنبال بهترین روش برای آرامش باشند و اضطراب خود را تا حد معقولی که مفید است حفظ کنند.
یافتههای این پژوهش در NIH منتشر شده است.
تحقیق جدیدی نشان میدهد دریافت ناکافی نور در طول روز و قرار گرفتن در معرض نور زیاد در شب با افزایش خطر مرگومیر ارتباط دارد.
دانشمندان رباتهای کوچکی ساختهاند که میتوانند به درمان آنوریسمهای مغزی کمک کنند.
تأمین اجتماعی در پیامکی اطلاعرسانی کرده است که از این بهبعد هزینهای بابت نسخ الکترونیک ارائهشدهی پلتفرمهای آنلاین پرداخت نمیکند.
مرد آلمانی مبتلا به اچآیوی ملقب به «بیمار برلین بعدی»، پس از دریافت سلولهای بنیادی غیرمقاوم دربرابر اچآیوی، عاری از این ویروس شده است.
داروی جدید HIV در پیشگیری از گسترش ویروس موثر کاملا موثر است و برخلاف داروهای موجود که هر روز خورده میشوند، فقط دو بار در سال تزریق میشود.
کارشناسان درباره شیوع تب دنگی در ایران هشدار میدهند. بیماری تب دنگی که درمان خاصی برای آن وجود ندارد، در مواردی میتواند خطرناک باشد.
این آزمایش خون اگرچه هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد، اما میتواند در آینده برای بیمارانی که سرطان داشتهاند، بسیار مهم باشد.
این بیمار حالا 33 ماه است که انسولین تزریق نکرده است.
این دارو Amtagvi نام دارد و بر پایه سلولهای سیستم ایمنی بیمار عمل میکند.
محققان با اسکن مغز دوندگان ماراتن دریافتند که بافت میلین اطراف عصبهای مغزی آنها پس از مسابقه نازک شده است.