خدمات سایت


متن کامل خبر

13 خودرو مجوز گرانی گرفتند

آرشیو
این دومین بار در سال جاری است که به رغم وعده خودروسازان مبنی بر تثبیت قیمت، نرخ کارخانه‌اي خودروها افزایش مي‌یابد و مشتریان مجبورند در کنار رشد قیمت دیگر کالاها، شاهد گرانی «خودرو» نیز باشند.
1390/06/21 12:57:14 ق.ظ

دنیای اقتصاد: در شرایطی که رشد برق آسای قیمت سکه، به سوژه محافل اقتصادي کشور تبدیل شده و خیلی‌ها را برای خرید این «گرد خوش رنگ»روانه صرافی‌ها کرده است، در گوشه‌اي دیگر از این اقتصاد بیمار، «خودرو» نیز سر به گرانی گذاشته و قیمت آن هرچند وقت یکبار افزایش مي‌یابد.

آن طور که خبر مي‌رسد، کمیته قیمت‌گذاری خودرو با افزایش قیمت سه تا 10 درصدی 13 مدل از خودروهای داخلی موافقت ضمنی کرده، تا به اين وسیله عملا وعده خودروسازان مبنی بر تثبیت قیمت محقق نشود.

این کمیته هفته گذشته با حضور نمایندگان چهار شرکت ایران خودرو، سایپا، پارس خودرو و «گروه بهمن» تشکیل جلسه داده و درخواست آنها را بابت افزایش قیمت محصولاتشان مورد بررسی قرار داده است.

بنابر اخبار رسیده، ایران خودرو برای خانواده پژو 206، پژو 207 آی، تندر-90 و سوزوکی گرندویتارا درخواست افزایش قیمت کرده و سایپا و پارس خودرو نیز خواستار گران کردن تندر-90، تیبا، ریو، نیسان قشقایی، تینا، مگان، ماکسیما و حتی پراید شده اند. مزدا3 و مزدا2 نیز محصولاتی هستند که «گروه بهمن» درخواست افزایش قیمت آنها را داده است.

در این بین، برخی خودروها تا مرز سه درصد گران مي‌شوند و برخی دیگر نیز افزایش قیمت تا مرز 10 درصد را به خود خواهند دید. به عبارت بهتر، 13 خودرویی که کمیته قیمت‌گذاری با افزایش قیمت آنها موافقت کرده، بین 450 هزار تا 5/6 میلیون تومان گران مي‌شوند.

این دومین بار در سال جاری است که به رغم وعده خودروسازان مبنی بر تثبیت قیمت، نرخ کارخانه‌اي خودروها افزایش مي‌یابد و مشتریان مجبورند در کنار رشد قیمت دیگر کالاها، شاهد گرانی «خودرو» نیز باشند.

ظاهرا خودروسازان قصد دارند قیمت‌های جدید را از ابتدای مهرماه امسال در سیستم فروش خود لحاظ کنند. با این شرایط به نظر مي‌رسد اگر مشتریان در کنار «سکه»، «خودرو» نیز بخرند، کم سود نخواهند کرد، مخصوصا اینکه کمیته قیمت‌گذاری خودرو قصد دارد از این پس هر دو هفته یکبار تشکیل جلسه داده و درخواست گرانی خودروسازان را با سرعت بیشتری مورد بررسی قرار دهد.

با این حساب، احتمالا تا زمانی که رضایت خودروسازان به طور جامع و کامل جلب نشود، قیمت خودروها هر دو هفته یکبار افزایش خواهد یافت. هرچند سازمان «حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان» اعلام کرده که بر روند تصمیمات کمیته قیمت‌گذاری نظارت مي‌کند، اما به نظر مي‌رسد این «نظارت» تنها در حد دادن «مشاوره» و «توصیه» بوده، زیرا کمیته موردنظر در هر دو جلسه امسال خود به خودروسازان «نه» نگفته است. افزایش نرخ ارز، اصلی‌ترین دلیل خودروسازان برای رشد قیمت محصولاتشان به حساب مي‌آید.

این در شرایطی است که مشتریان رضایت چندانی از خودروهای داخلی ندارند و در کنار کیفیت نامطلوب، باید گرانی آنها را نیز تحمل کنند.

جزئیات افزایش قیمت‌ها

اما نگاهی به جزئیات افزایش قیمت‌ها بیندازیم و ببینیم 13 خودرویی که مجوز گرانی گرفته‌اند، تا چه اندازه افزایش قیمت خواهند داشت.

آن طور که خبر مي‌رسد، در بین محصولات ایران خودرو، خانواده پژو 206، پژو 207 آی و تندر-90 مجاز به افزایش قیمتی سه درصدی شده‌اند.

بر این اساس، قیمت پژو206 حداقل 450 و حداکثر 600 هزار تومان افزایش مي‌یابد. پژو 207 آی نیز در مدل دنده‌اي خود 520 هزار و در نوع اتومات نیز حدود 600 هزار تومان گران مي‌شود.

همچنین سوزوکی گرند ویتارا که هم اکنون به نوعی نقش «سکه» را در بازار خودرو ایفا مي‌کند، با افزایش هشت درصدی، حداکثر سه میلیون و 500 هزار تومان افزایش قیمت را تجربه خواهد کرد.

ظاهرا ایران خودرویی‌ها قصد دارند با گرانی ویتارا، شکاف 14 میلیونی میان قیمت بازار و کارخانه این شاسی بلند را کم کم پر کنند، تا سود حاصل از این شکاف به جای دلال‌ها، نصیب خودشان شود.

اما از ایران خودرو بگذریم و به سراغ سایپایی‌ها برویم.بنا به گفته مدیر فروش این شرکت، گروه سایپا در جلسه هفته گذشته کمیته قیمت‌گذاری، درخواست افزایش قیمت سه تا 10 درصدی محصولات خود را داده است.

فرامرز طاهری با تاکید بر اینکه همه محصولات گروه سایپا (حتی پراید) ضررده هستند، به خبرنگار ما مي‌گوید: تا آخر هفته قیمت‌های جدید محصولات سایپا مشخص خواهد شد.

وی مي‌افزاید: سایپا ذاتا علاقه‌اي به افزایش قیمت ندارد، اما رشد هزینه‌های تولید و ضررده بودن محصولات، چاره‌اي را برای این شرکت باقی نگذاشته است.

گفته‌های طاهری در شرایطی است که با توجه به درخواست افزایش قیمت سه تا 10 درصدی این شرکت، پراید، ماکسیما، مگان، تینا، قشقایی، ریو، تیبا و تندر-90 حداقل 220 هزار تومان گران مي‌شوند.

حداقل افزایش قیمت البته برای پراید خواهد بود و سایر محصولات با گرانی بیشتری روبه‌رو خواهند بود. در این بین، با توجه به موافقت کمیته قیمت‌گذاری با افزایش سه درصدی قیمت تندر-90، این محصول در پارس خودرو حدود 450 هزار تومان گران مي‌شود.

همچنین با توجه به شرایط خاص تولید قشقایی و تینا، احتمالا افزایش 10 درصدي قیمت شامل آنها خواهد شد که در این صورت، تینا و قشقایی به ترتیب حدود 5/6 و پنج میلیون تومان گران مي‌شوند.

این موضوع در شرایطی است که به گفته مدیرفروش سایپا، این شرکت ممکن است برخی از افزایش قیمت‌ها را لحاظ نکند، زیرا این احتمال وجود دارد که از حجم فروش و تعداد مشتریان آن کاسته شود.

رشد شش درصدی مزدا3 و مزدا2

اما «گروه بهمن» نیز به عنوان بزرگترین خودروساز خصوصی کشور، در جلسه هفته گذشته کمیته قیمت‌گذاری حضور یافته و درخواست افزایش شش درصدی قیمت مزدا3 و مزدا2 را داده است.

به گفته عضو هیات مدیره این شرکت، تغییرات نرخ ارز (ین ژاپن)، طی یک سال گذشته به ازای هر خودرو، حدود چهار میلیون تومان به هزینه تولید این شرکت افزوده است. با توجه به درخواست «گروه بهمن» مبنی بر افزایش شش درصدی قیمت دو محصول این شرکت، مزدا3 حدود 3و مزدا2 نزدیک به 8/1 میلیون تومان گران خواهند شد.

منبع : عصر ایران
به این خبر امتیاز بدهید :
برچسب های خبر:
هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است! اولین نفری باشید که نظری را ارسال می کند!
Captcha




مدیران سابق شیائومی برند جدید Lumio را معرفی کردند image مدیران سابق شیائومی برند جدید Lumio را معرفی کردند 1403/12/10

Lumio با حمایت مدیران پیشین شیائومی و فلیپکارت وارد هند شد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 287

مایکروسافت پشتیبانی از پردازنده‌های نسل ۱۰ اینتل را در ویندوز Windows 11 24H2 کنار گذاشت؛ پایانی بر عصر کامت‌لیک image مایکروسافت پشتیبانی از پردازنده‌های نسل ۱۰ اینتل را در ویندوز Windows 11 24H2 کنار گذاشت؛ پایانی بر عصر کامت‌لیک 1403/11/28

مایکروسافت به‌منظور تمرکز بر مسائل امنیتی و پایداری، پشتیبانی از پردازنده‌های نسل‌های ۸، ۹ و ۱۰ اینتل را در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۱ متوقف کرد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 378

نرم‌افزار Invites اپل اولین آپدیتش را دریافت کرد image نرم‌افزار Invites اپل اولین آپدیتش را دریافت کرد 1403/11/18

اپلیکیشن جدید Invites اپل، مدت کوتاهی پس از انتشار، آپدیت جدیدی دریافت کرد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 122

ایربادهای ورزشی پاوربیتس پرو ۲ اپل یک هفته دیگر با این قابلیت‌ها رونمایی می‌شوند image ایربادهای ورزشی پاوربیتس پرو ۲ اپل یک هفته دیگر با این قابلیت‌ها رونمایی می‌شوند 1403/11/14

فاصله‌ی کمی تا رونمایی هندزفری‌ پاوربیتس پرو ۲ باقی مانده است. این دستگاه همان نسخه‌ی ورزشی ایرپاد پرو اپل به شمار می‌رود.

امتیاز:
تعداد بازدید: 129

مایکروسافت راهنمای دورزدن پیش‌نیازهای نصب ویندوز 11 را از سایت خود حذف کرد image مایکروسافت راهنمای دورزدن پیش‌نیازهای نصب ویندوز 11 را از سایت خود حذف کرد 1403/11/14

به‌ نظر می‌رسد مایکروسافت دیگر نمی‌خواهد کاربران پیش‌نیازهای نصب ویندوز 11 را دور بزنند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 130

قیمت ۱۰ دلاری در انتظار رمزارز ریپل؟ image قیمت ۱۰ دلاری در انتظار رمزارز ریپل؟ 1403/11/13

یکی از فعالان جامعه‌ی کریپتوکارنسی ادعا کرد که پس‌از حل‌وفصل مشکلات پیش‌ روی ریپل، انتظار می‌رود قیمت این ارز دیجیتال به ۱۰ دلار برسد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 93

اعتراض جامعه گیمینگ: فیلتر توییچ برداشته شود image اعتراض جامعه گیمینگ: فیلتر توییچ برداشته شود 1403/11/06

پلتفرم «توییچ» بزرگ‌ترین پلتفرم استریم در جهان شناخته می‌شود ولی بیش از ۲ سال است این پلتفرم در ایران فیلتر شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 136

میم‌کوین ترامپ به ارزش بازار ۱۱ میلیارد دلار رسید image میم‌کوین ترامپ به ارزش بازار ۱۱ میلیارد دلار رسید 1403/11/01

طرفداران کریپتو استقبال بسیار چشمگیری از میم‌کوین ترامپ داشتند و ارزش بازار این توکن از مرز ۱۱ میلیارد دلار هم عبور کرد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 169

تراشه دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس مدیاتک احتمالاً از هسته اورکلاک‌شده و قدرتمند Cortex-X925 استفاده می‌کند image تراشه دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس مدیاتک احتمالاً از هسته اورکلاک‌شده و قدرتمند Cortex-X925 استفاده می‌کند 1403/11/01

شرکت مدیاتک احتمالاً در اسفند و فروردین پیش رو تراشه‌ی قدرتمند دیمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس را رونمایی می‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 284

حمله اپل به متا به دلیل ارائه درخواست‌های غیرمنطقی برای تغییر عملکرد iOS در اتحادیه اروپا image حمله اپل به متا به دلیل ارائه درخواست‌های غیرمنطقی برای تغییر عملکرد iOS در اتحادیه اروپا 1403/09/29

همچنین کمیسیون اروپا بخشی از تحقیقات ضدانحصار خود علیه اپل را منتشر کرده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 426