باستانشناسان بهتازگی در جزیرهی آتشفشانی ایستر، یک مجسمه موآی جدید پیدا کردهاند که با خشکشدن دریاچه از زیر آب سر درآورده است.
محققان فسیل موجودی را پیدا کردهاند که حدود 120 میلیون سال پیش زندگی میکرده است و میتواند فرایند تحول پرندگان را به ما نشان میدهد.
جمعیت جهان در تاریخ 24 آبان به 8 میلیارد نفر میرسد و در 2023 هند پرجمعیتترین کشور دنیا میشود.
محققان میگویند فسیلی از استخوان فک یکی از اجداد انسانها که چند هفته پیش در شمال اسپانیا پیدا شده بود، احتمالا قدیمیترین فسیل تاریخ از انسانها در اروپاست.
بر اساس نظریهای به نام مجموعهی سببی ممکن است جهان هیچ آغازی نداشته باشد و بیگبنگ تنها یکی از مراحل تکامل جهان باشد.
ردپاهای کشفشده در نیومکزیکو تقریبا ۲۳ هزار سال عمر دارند و نشان میدهند که انسانها احتمالا مدتها پیش از ذوب یخچالهای عصر یخبندان پایشان را به آمریکا رسانده بود.
تکهای از یک لوح خشتی ۳۷۰۰ ساله، متعلق به دوره بابِل کهن، حاوی قدیمیترین شواهد استفاده از هندسه کاربردی تا به امروز است. این نمونه بیش از هزار سال قبل از تولد فیثاغورس نگاشته شده است.
پژوهشگران در مطالعهای تازه با استفاده از دادههای ماهوارهای، حرارت سطحی واقعی در کویر لوت را ۸۰ درجهی سانتیگراد برآورد کردهاند.
یکی از مأموریتهای مریخ نورد استقامت نمونهبرداری از خاک مریخ و آماده کردن آنها برای ارسال به زمین است. این ربات احتمالا برای همیشه میهمان سیاره سرخ خواهد بود و در آینده نزدیک نیز سفر انسان به این سیاره منتفی است. پس ناسا چگونه میخواهد خاک مریخ را به زمین بیاورد؟
محققان به منظور درک «تاریخچه گرمایی» عالم هستی، دمای آن را در طول ۱۰ میلیارد سال گذشته بررسی کردند. به گفته آنها دمای گیتی در طول زمان بیشتر شده است.