در سال 2011 خوشحالی طرفداران تیم فوتبال آمریکایی Seattle Seahawks باعث لرزش زمین شد. حالا بررسیها نشان داده است که تحرکات طرفداران «تیلور سوئیفت» در کنسرت اخیر او در سیاتل نیز باعث ایجاد لرزشی در زمین شده که معادل یک زلزله 2.3 ریشتری بوده است.
بهگزارش گیزمودو، «جکی کپلان-اورباک» از دانشگاه وسترن واشنگتن اطلاعات لرزهنگار نزدیک ورزشگاه لومن فیلد را که تیلور سوئیفت در روزهای 22 و 23 ژوئیه (31 تیر و 1 مرداد) در آنجا کنسرت داشته، بررسی کرده است. این دادهها نشان میدهد که فعالیتهای لرزهای در این دو روز دقیقاً در حوالی آغاز کنسرت در ساعت 06:30 بعدازظهر به وقت محلی آغاز میشده است.
کپلان-اورباک میگوید لرزش ناشی از تحرکات طرفداران تیلور سوئیفت در کنسرت سیاتل، در شدیدترین حالت خود معادل زمینلرزهای به بزرگی 2.3 ریشتر بوده است. این لرزش اگرچه به اندازه کافی بزرگ نیست که آسیبزننده باشد، اما در نوع خود شگفتآور تلقی میشود.
زمینلرزه ناشی از تحرکات طرفداران تیلور سوئیفت در کنسرت او
این محقق درباره تصویر بالا در پستی در صفحه فیسبوک خود نوشته است: «میتوانید ببینید که شکل امواج پس از [ساعت 6:30] خیلی خیلی شبیه یکدیگرند، هرچند که از نظر زمانی بین آنها اختلاف وجود دارد.» او میگوید این دادهها را با دادههای لرزهنگاری یک هفته قبل از کنسرت هم مقایسه کرده و شکل امواج بسیار متفاوت بوده است.
کپلان-اورباک در ادامه این «سوئیفت لرزه» را با نمونه مشابه آن از سال 2011 مقایسه کرده است که به «بیست لرزه» (Beast Quake) مشهور شده بود. آن لرزش در حین کسب امتیاز توسط یکی از بازیکنان تیم Seattle Seahawks در مسابقهای مقابل New Orleans Saints بهوجود آمده بود. نکته جالب اینجا بود که آن بازی هم دقیقاً در محل برگزاری کنسرت اخیر تیلور سوئیفت رخ داده بود.
پژوهشگر دانشگاه وسترن واشنگتن میگوید بیست لرزه حدوداً معادل 2.0 ریشتر بود، اما طرفداران تیلور سوئیف در طی کنسرت او لرزشهای بیشتری را ایجاد کردند. حداکثر ظرفیت ورزشگاه لومن فیلد حدود 70 هزار نفر است.
برادران رایت در 17 دسامبر سال 1903 چهار پرواز را انجام دادند و باعث تحول کامل صنعت هوانوردی شدند.
رویدادهای انفجاری در فضا این پتانسیل را دارند که لایه اوزون زمین را که سپر محافظ ما دربرابر تابشهای مضر خورشید است، بهطور موقت تخریب کنند.
دانشمندان با توپهای پینگ پونگ سطوح آکوستیک برای حذف نویز فرکانس پایین ساختهاند.
دوشنبه، ۱۲ تیرماه (۳ ژوئیه ۲۰۲۳)، بهعنوان گرمترین روز کره زمین در طول تاریخ برمبنای دمای جهانی گزارش شد.
دکتر فیروز نادری که از نزدیک به دو هفته پیش به علت حادثهای در بیمارستانی در آمریکا بستری بود، شب گذشته درگذشت.
باستانشناسان بهتازگی در جزیرهی آتشفشانی ایستر، یک مجسمه موآی جدید پیدا کردهاند که با خشکشدن دریاچه از زیر آب سر درآورده است.
محققان فسیل موجودی را پیدا کردهاند که حدود 120 میلیون سال پیش زندگی میکرده است و میتواند فرایند تحول پرندگان را به ما نشان میدهد.
جمعیت جهان در تاریخ 24 آبان به 8 میلیارد نفر میرسد و در 2023 هند پرجمعیتترین کشور دنیا میشود.
محققان میگویند فسیلی از استخوان فک یکی از اجداد انسانها که چند هفته پیش در شمال اسپانیا پیدا شده بود، احتمالا قدیمیترین فسیل تاریخ از انسانها در اروپاست.
بر اساس نظریهای به نام مجموعهی سببی ممکن است جهان هیچ آغازی نداشته باشد و بیگبنگ تنها یکی از مراحل تکامل جهان باشد.