فیسبوک قصد دارد حساسیت نسبت به موارد منتشر شده در شبکه اجتماعی را اندکی کاهش داده و در صورتی که پست های مربوطه دارای ارزش خبری و اهمیت زیادی باشند یا به منافع عمومی مرتبط گردند، وجود محتوای صریح (Explicit Content) (برهنگی، تصاویر دلخراش و …) در آنها را نادیده بگیرد.
در همین رابطه «جول کاپلان» معاون بخش سیاست عمومی فیسبوک و «جاستین اسوفسکی» معاون فعالیت های جهانی و رسانه ای این کمپانی اعلام کردند:
هدف ما این است که تصاویر و روایت های بیشتری در فضای اجتماعی به اشتراک گذاشته شوند، ضمن اینکه مخاطرات امنیتی و مشکلات احتمالی برای کاربران کم سن و سال یا افرادی که به تماشای محتوای صریح تمایلی ندارند نیز به حداقل برسد.
البته این نکته را هم باید مد نظر قرار داد که هنجارهای فرهنگی در جوامع مختلف با یکدیگر تفاوت دارند، ضمن اینکه تشخیص ارزش خبری و اهمیت محتوا نیز امری ذهنی و شخصی بوده و معیار مشخصی برای این عملیات وجود ندارد.
مقامات فیسبوک در این رابطه اعلام کردند:
احترام به هنجارهای محلی و حفظ رویکردی جهانی و سراسری، معمولاً به بروز تعارضاتی می انجامد. مردم در مورد استانداردهای فعال در چنین جوامعی هم عقیده نیستند، بنابراین به سختی می توان روشی را در پیش گرفت که هم به اندازه کافی باز و آزاد باشد، و هم امنیت همه کاربران در آن حفظ گردد.
گفتنی است طی چند وقت اخیر، فیسبوک به خاطر حذف ویدیوها و تصاویر مربوط به جوامع پزشکی یا صحنه های ناگوار جنگ ویتنام، مورد انتقاد شدید کاربران و کارشناسان قرار گرفته و مجبور به عذرخواهی رسمی شده است، ضمن اینکه به خاطر اعتراض نسبت به انتخاب مغرضانه اخبار مهم روز، تصمیم گرفته از نیروی انسانی برای ویراستاری محتوا بهره نگیرد.
به همین خاطر، این غول شبکه های اجتماعی جزئیات بیشتری را در مورد رویکرد مذکور منتشر نکرده، و صرفاً اعلام داشت که با کاربران و شرکا در مورد نحوه اجرای این فرایند از طریق ابزارها و فنون جدید، در حال مذاکره است.