آیا انجام دادن چند کار به طور همزمان به همان اندازه که فکر میکنیم مفید و درست است؟
انجام دادن چند کار به طور همزمان یا چند وظیفگی به شرایطی گفته میشود که یک فرد به ظاهر به صورت همزمان در حال انجام چندین وظیفه است. این مفهوم برگرفته از چند وظیفگی در رایانهها است. نمونهای از چند وظیفگی تایپ کردن در گوشی موبایلتان در حین راه رفتن است. برخی باور دارند که چند وظیفگی میتواند به سبب تعویض زمینه کاری به صورت مکرر، منجر به اتلاف وقت گردد و بر اثر عدم توجه کافی بروز خطا را افزایش دهد.
واژه چند وظیفگی (Multitasking) را اولین بار شرکت IBM در سال ۱۹۶۵ در توصیف توانایی کامپیوترهایش در پردازش چندین وظیفه به صورت همزمان استفاده کرد و بعدها این واژه در فرآیندهای انسانی هم به کار رفت.
باید بررسی شود که اصولا چه کاری چندوظیفهای بودن محسوب میشود. فهم این موضوع کلید بهره بردن از چند وظیفهای بودن است. بهترین کار برای تکمیل یک وظیفه تمرکز روی آن است، این کار از اتلاف وقت برای رفتن سراغ کار دیگر جلوگیری میکند، اگرچه این یک قانون کلی نیست و عوامل زیادی مانند عادات و اخلاقیات کاری و طبیعت آن کار و... نیز دخیل هستند.
در سال ۱۹۶۰ طبیعت و محدودیتهای انسانی مورد تحقیق قرار گرفتند و محققین دریافتند در دوره زمانی که مغز به فعالیت دوم جواب میدهد بسیار آهسته عمل میکند زیرا فعالیت اول در جریان پردازش است.
در تحقیق دیگری از افراد خواسته شد که دو واکنش جدا به محرک هایی که تقریبا همزمان اتفاق افتادهاند پاسخی نشان دهند و نتایج نشان داد به طور کلی واکنش به محرک دوم آهسته تر است.
یک نمودار دایرهای را در نظر بگیرید، زمانی که یک کار را انجام میدهید، تقریبا بخش بزرگی از این دایره را پر میکنید و فضای زیاد دیگری برای انجام کار دیگر باقی نمیماند.
نظریهای دربارهی تفاوت جنسیتی در زمینهی عملکرد چندوظیفه ای وجود دارد که میگوید زنان در انجام فعالیتهای چندوظیفهای موفقتر هستند و این به طبیعت آنها باز میگردد. باید دقت کنیم که این یک قانون کلی نیست و بیشتر به فعالیتهای اجتماعی و خصوصا کارهای گروهی که زنان انجام میدهند مربوط میشود. به طور متوسط مردان در آموختن و انجام یک کار واحد و زنان در فعالیتهای اجتماعی و کارگروهی موفقتر هستند.
انجام چند کار به صورت همزمان آنقدر که ما فکر میکنیم مفید نیست و حتی میتواند برای سلامتی مضر باشد. از مضرات این کار میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
با همهی این صحبتها در حوزه کسب و کار کارمندان چند وظیفهای برای سازمان مفید هستند زیرا آنها هزینهی استخدام افراد جدید برای کارهای گوناگون را کاهش میدهند، بهرهوری سازمان را بالا میبرند و در محل کار زمانی برای انجام کارهای شخصیشان ندارند و تمام این موارد به نفع سازمان است.
در هر حال اگر معایب چند وظیفهای بودن شما را قانع نکرده تا از این کار دست بکشید یا در شرایط و شغلی قرار دارید که مجبور به چندوظیفهای بودن هستید، باید بدانید چند وظیفهای بودن نیاز به تمرین دارد. برای شروع بهتر است ابتدا توان مغزی خودتان را با انجام وظایف ساده به طور هم زمان افزایش دهید، از زمانهای انتظار خود به درستی استفاده کنید، اجازه ندهید چندوظیفهای بودن شما را حواس پرت کند، محدودیتهایی در چند وظیفهای بودن برای خود تعیین کنید و در نهایت خودتان را با چند وظیفهای بودن در معرض خطر قرار ندهید.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
اولین باستان شناس تاریخ، یکی از پادشاهان بزرگ بابلی به نام نابونیدوس بوده که علاقه زیاد او به کاوش منجربه اولین حفاریها و تحقیقات شده است.
باستانشناسان با گزارش یک مرد محلی و خیلی اتفاقی، یک تمدن ٧ هزار ساله را در نقاط دور افتاده صربستان متعلق به عصر نوسنگی کشف کردند.
در حالی که چند روز تا ایجاد محدودیتهای جدید برای سوختگیری در پمپ بنزینها زمان داریم، ثبت درخواست کارت سوخت با اختلال مواجه شده است.
اپل و نتفلیکس بودجهی سنگینی به فیلمهای جدیدشان اختصاص دادند اما در مراسم اسکار ۲۰۲۴ عملکرد ناامیدکنندهای داشتند.
رییس پلیس فتا تهران: بر اساس قانون خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.
طبق مصوبه مجلس، ارائهدهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکوهای مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.
با تصویب مجلس، احراز هویت اشخاصی که امضای آنها برای دریافت تمامی خدمات ثبتی لازم است، منوط به اخذ گواهی امضای الکترونیکی میشود.
معاون مرکز ملی فضای مجازی میگوید این مرکز طرحی برای ضابطهمند کردن حضور و فعالیت مسئولان و دستگاههای اجرایی در رسانههای اجتماعی تدوین کرده است.