ایلان ماسک در پاسخ به کاربری در توییتر که پرسیده بود آیا ارائه دادن سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران از لحاظ فنی ممکن است، جواب داد: «استارلینک در این خصوص خواستار معافیت از تحریمهای ایران خواهد شد.»
استارلینک پروژه شرکت اسپیس ایکس برای ساخت شبکه اینترنت پیوسته با استفاده از هزاران ماهواره است که اصطلاحا صورتفلکی ماهوارهای نامیده میشود.
اسپیس ایکس تاکنون ۱،۷۴۰ ماهواره استارلینک را در مدار قرار داده و این شبکه درحالحاضر در ۳۲ کشور در سراسر دنیا، ازجمله در اکثر بخشهای اروپا و آمریکای شمالی بههمراه بخشهایی از آمریکای جنوبی، استرالیا و نیوزیلند قابلدسترس است. ماسک میگوید تا سال ۲۰۲۳ بسیاری از نقاط دنیا تحت پوشش استارلینک خواهد بود.
استارلینک برای ارسال و دریافت داده هم در ماهواره، هم در دیش سمت کاربر، از آنتنهای خاصی بهنام آنتن آرایه فازی (Phased Array Antenna) استفاده میکند؛ بدین معنی که استفاده از خدمات استارلینک بدون تجهیزات خاص ممکن نیست. کیت پایهی استارلینک اکنون ۵۹۹ دلار قیمت دارد و کاربر باید ماهانه ۱۱۰ دلار برای دسترسی به سرویس اینترنت پرداخت کند.
زارعپور باز هم برای توجیه وضعیت ارتباطی کشور به آمارهای اسپید تست استناد کرد.
وزیر ارتباطات با اشاره به برخی کمکاریها از سوی شرکتهای خصوصی، از جمله شرکت مخابرات، خواستار ورود مرکز ملی فضای مجازی به موضوع حاکمیت شرکتی شد.
بنابر اعلام زارعپور، مردم برای دسترسی به فیبر نوری تنها هزینه مودم و اشتراک را پرداخت خواهند کرد.
ایران در سال ۲۰۲۲ مجموعا ۱۱ مورد محدودیت اینترنتی را تجربه کرده که شامل فیلترینگ دو شبکه اجتماعی، ۵ قطعی سراسری و ۴ قطعی منطقهای اینترنت بوده است.
به گفته زارعپور، تلاش شد تا قطع اینترنت فقط در محدودههای برگزاری کنکور باشد، اما در مناطق دورتر نیز این قطعی صورت پذیرفت.
آخرین گزارش اسپید تست نشان از سقوط رتبه ایران در میانگین سرعت اینترنت موبایل و ثابت دارد.
شورای رقابت بازار اینترنت ثابت را انحصاری تشخیص داده و مرکز ملی رقابت را به تنظیم دستورالعمل قیمت برای این بازار مکلف کرد.
بهتازگی آمار جدید و عجیبی از دیش های اینترنت ماهواره ای استارلینک فعال در ایران منتشر شده که با واکنشهای بسیاری در فضای مجازی همراه بوده است.
طبق اطلاعیه مرکز ثبت دامنه کشوری ایران از سال ۱۴۰۲ فقط با احراز هویت امکان ثبت، تمدید، انتقال و لغو دامنه ir. وجود خواهد داشت.
طرح مجازات ناشران اخبار دارای آثار سوء اجتماعی در مجلس مطرح شده؛ طرحی که یک پژوهشگر ارتباطات آن را نتیجه نگاه قضایی و انضباطی به فضای مجازی میداند.