امروز (26 آذرماه)، صدوبیستمین سالگرد اولین پرواز انسان است که توسط اُرویل (Orville) و ویلبر (Wilbur) رایت (برادران رایت) انجام شد. پرواز 12 ثانیهای آنها با هواپیمایی نیرومند و سنگینتر از هوا که به پرنده رایت (Wright Flyer) معروف است، دوره جدیدی از هوانوردی و اکتشافات را آغاز کرد که باعث تحول جهان شد. حالا ناسا 120 سالگی این پرواز را جشن میگیرد.
هرچند برادران رایت اولین کسانی نبودند که ماشینهای پرنده را آزمایش کردند، اما آنها اولین کسانی بودند که موفق به ساخت یک هواپیمای قابل کنترل و پایدار شدند که بتواند با قدرت خود بلند شود، پرواز کند و فرود بیاید. آنها این کار را با اختراع یک سیستم کنترل سه محوره انجام دادند که باعث میشد با تغییر زاویه بالها، سکان و سکان افقی هواپیما را هدایت کنند. آنها همچنین موتور و پیشران هواپیما را با مهارتهای مکانیکی و دانش آیرودینامیک خود طراحی کردند و ساختند.
برادران رایت در 17 دسامبر سال 1903 چهار پرواز را انجام دادند که هر کدام طولانیتر و سریعتر از پروازهای قبلی بود. طولانیترین پرواز آنها 59 ثانیه طول کشید و حدود 260 متر را طی کرد. پنج نفر شاهد این پرواز بودند که عکس گرفتهشده توسط آنها به یکی از نمادینترین تصاویر تاریخ تبدیل شده است:
برادران رایت باعث تحول جهان شدند
اختراع برادران رایت باعث تحول کامل صنعت هوانوردی شد و طی چند سال بعد، از هواپیماها برای اهداف نظامی، تجاری و تفریحی استفاده میشد و در مجموع فرصتها و چالشهای جدیدی برای بشریت ایجاد کردند.
در جنگ جهانی اول اولین مأموریتهای رزم و بمباران هوایی صورت گرفت و هواپیماهای جنگنده و بمبافکنها توسعه پیدا کردند. اولین پرواز هوایی تجاری نیز سال 1914 انجام شد که مسیر «سنت پترزبورگ» (دومین شهر بزرگ روسیه) تا شهر «تمپا» در ایالت فلوریدا را در 23 دقیقه طی میکرد. اولین سرویس پست هوایی نیز سال 1918 تأسیس شد.
اولین پرواز برادران رایت همچنین الهامبخش چندین نسل از فضانوردان بوده است که به فضا رفتهاند و دنیاهای دیگر را کاوش کردهاند. در واقع 65 سال پس از پرواز پیشگامانه آنها، فضانوردان آپولو 11 برای اولین بار ردپای بشر را روی سطح غبارآلود ماه قرار دادند.
امروزه هوانوردی به بخش مهمی از زندگی ما تبدیل شده است و به انسانهای سراسر جهان در زمینههایی از جمله سفر، ارتباط و تجارت کمک میکند. با این وجود، میتوان گفت که اولین پرواز برادران رایت نقطه عطفی بود که 120 سال پیش دنیا را برای همیشه تغییر داد.
رویدادهای انفجاری در فضا این پتانسیل را دارند که لایه اوزون زمین را که سپر محافظ ما دربرابر تابشهای مضر خورشید است، بهطور موقت تخریب کنند.
دانشمندان با توپهای پینگ پونگ سطوح آکوستیک برای حذف نویز فرکانس پایین ساختهاند.
طرفداران تیلور سوئیفت در کنسرت اخیر او در سیاتل آمریکا چنان جنبوجوش کردهاند که گویی یک زلزله 2.3 ریشتری رخ داده است.
دوشنبه، ۱۲ تیرماه (۳ ژوئیه ۲۰۲۳)، بهعنوان گرمترین روز کره زمین در طول تاریخ برمبنای دمای جهانی گزارش شد.
دکتر فیروز نادری که از نزدیک به دو هفته پیش به علت حادثهای در بیمارستانی در آمریکا بستری بود، شب گذشته درگذشت.
باستانشناسان بهتازگی در جزیرهی آتشفشانی ایستر، یک مجسمه موآی جدید پیدا کردهاند که با خشکشدن دریاچه از زیر آب سر درآورده است.
محققان فسیل موجودی را پیدا کردهاند که حدود 120 میلیون سال پیش زندگی میکرده است و میتواند فرایند تحول پرندگان را به ما نشان میدهد.
جمعیت جهان در تاریخ 24 آبان به 8 میلیارد نفر میرسد و در 2023 هند پرجمعیتترین کشور دنیا میشود.
محققان میگویند فسیلی از استخوان فک یکی از اجداد انسانها که چند هفته پیش در شمال اسپانیا پیدا شده بود، احتمالا قدیمیترین فسیل تاریخ از انسانها در اروپاست.
بر اساس نظریهای به نام مجموعهی سببی ممکن است جهان هیچ آغازی نداشته باشد و بیگبنگ تنها یکی از مراحل تکامل جهان باشد.