فیروز نادری، دانشمند ایرانی و مدیرکل اکتشافات منظومه خورشیدی در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (از سال 2011 تا 2016) که از نزدیک به دو هفته پیش بهدلیل آسیب نخاعی در بیمارستانی در آمریکا بستری بود، در سن 77 سالگی درگذشت.
خبر درگذشت دکتر نادری با انتشار بیانیهای در حسابهای توییتر و اینستاگرام او اعلام شد: «با غم فراوان، این پست درگذشت دکتر فیروز نادری در روز جمعه، 9 ژوئن را اعلام میکند. فیروز در آخرین ساعات زندگیاش مانند تمام عمرش محصور عشق و ستایش بود.»
دکتر نادری در تاریخ 5 فروردین 1325 در شیراز متولد شد و در سال 1964 به آمریکا مهاجرت کرد. او دوره کارشناسی خود را در رشته برق در دانشگاه ایالتی آیووا و کارشناسی ارشد و دکترای خود را در سالهای 1972 و 1976 در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به اتمام رساند. وی پس از پایان تحصیل به ایران بازگشت و ضمن گذراندن خدمت سربازی، مدتی در مرکز «سنجش از دور ایران» فعالیت کرد.
دکتر نادری در قریب به 37 سال فعالیت در ناسا وظایف مختلفی را بر عهده داشته است. او در سال 1979 به «آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا» (JPL) پیوست و در این سالها در زمینههای مختلفی مثل مهندسی سامانهها، توسعه فناوری، مدیریت برنامه و پروژه سامانههای ارتباط ماهوارهای، رصدخانههای سنجش از دور زمین، رصدهای اخترفیزیکی و سامانههای سیارهای کار کرد.
فیروز نادری در سال 2011 به بالاترین پست دوران کاری خود دست یافت و به عنوان مدیرکل اکتشافات منظومه خورشیدی در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا منصوب شد و تا سال 2016 که از سمت خود استعفا داد، در همین پست مشغول به کار بود.
در سال 2016 ناسا به پاس خدمات ارزنده دکتر نادری، نام سیارک (5515) EL1 1989 که در منظومه شمسی قرار دارد را به سیارک نادری تغییر داد.
برادران رایت در 17 دسامبر سال 1903 چهار پرواز را انجام دادند و باعث تحول کامل صنعت هوانوردی شدند.
رویدادهای انفجاری در فضا این پتانسیل را دارند که لایه اوزون زمین را که سپر محافظ ما دربرابر تابشهای مضر خورشید است، بهطور موقت تخریب کنند.
دانشمندان با توپهای پینگ پونگ سطوح آکوستیک برای حذف نویز فرکانس پایین ساختهاند.
طرفداران تیلور سوئیفت در کنسرت اخیر او در سیاتل آمریکا چنان جنبوجوش کردهاند که گویی یک زلزله 2.3 ریشتری رخ داده است.
دوشنبه، ۱۲ تیرماه (۳ ژوئیه ۲۰۲۳)، بهعنوان گرمترین روز کره زمین در طول تاریخ برمبنای دمای جهانی گزارش شد.
باستانشناسان بهتازگی در جزیرهی آتشفشانی ایستر، یک مجسمه موآی جدید پیدا کردهاند که با خشکشدن دریاچه از زیر آب سر درآورده است.
محققان فسیل موجودی را پیدا کردهاند که حدود 120 میلیون سال پیش زندگی میکرده است و میتواند فرایند تحول پرندگان را به ما نشان میدهد.
جمعیت جهان در تاریخ 24 آبان به 8 میلیارد نفر میرسد و در 2023 هند پرجمعیتترین کشور دنیا میشود.
محققان میگویند فسیلی از استخوان فک یکی از اجداد انسانها که چند هفته پیش در شمال اسپانیا پیدا شده بود، احتمالا قدیمیترین فسیل تاریخ از انسانها در اروپاست.
بر اساس نظریهای به نام مجموعهی سببی ممکن است جهان هیچ آغازی نداشته باشد و بیگبنگ تنها یکی از مراحل تکامل جهان باشد.