مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با ابراز تاسف شدید از وضعیت نامناسب بازار چای کشور گفت: متاسفانه وضعیت به گونهای شده که بعضا چایهایی را که 30 سال در انبارها مانده با چایهای خارجی ترکیب کرده و به مردم میفروشند.
فریدون بلغاری در گفتوگو با ایسنا، با اعلام این که استاندارد چای از سال آینده اجباری میشود، اظهار کرد: تاکنون تنها چای وارداتی از نظر کیفیت واستاندارد بررسی میشد، اما از ابتدای سال آینده چای تولید داخل نیز مشمول بازرسی و نظارت موسسه استاندارد میشود.
او با اشاره به اینکه چایهای وارداتی تنها به صورت بستههای 20 کیلویی اجازه ورود به کشور را دارند، افزود: بنابراین چایهای خارجی که با بستهبندیهای کوچک در بازار مشاهده میشوند، قاچاق بوده و مجوز واردات نداشتهاند.
این مقام مسئول در موسسه استاندارد در پاسخ به این سوال که چرا حجم چای تقلبی و بیکیفیت در بازار داخلی به شدت افزایش یافته است؟ توضیح داد: متاسفانه مقدار زیادی چای سنواتی در انبارهای اطراف تهران، کرج و استانهای شمالی وجود داشته که در جامعه این شائبه را به وجود آورده که از این چایها سوءاستفاده میشود و این چایها با چایهای خارجی مخلوط شده و به مردم فروخته میشود.
وی افزود: متاسفانه وضعیت نگهداری چای در این انبارها در حد فاجعه بوده و خود من در بازدیدی که از این انبارها داشتم شاهد حضور جوندگانی مانند موش در این انبارها بودم!
به گفته وی برخی از این چایها به مدت 30 سال است که در انبارها نگهداری میشوند.
بلغاری در پاسخ به این سوال که چرا با وجود وقوع چنین تخلف آشکاری جلو فعالیت انبارهای چای سنواتی گرفته نمیشود؟ گفت: متاسفانه اراده قوی در این زمینه وجود ندارد و عدهای نمیگذارند که این چایها از رده خارج شوند. در سیلی که سال قبل در استانهای شمالی رخ داد، بخشی از این انبارها تخریب شدند. مگر اینکه سیل این انبارها را از بین ببرد، در غیر این صورت بعید میدانم عدهای بگذارند این انبارها تخریب و چای موجود در آنها معدوم شوند.
اخیرا نیز یک مقام دولتی اعلام کرد که بیش از 90 درصد چای دولتی مصرفی در ادارات و نهادهای دولتی کشور تقلبی هستند.
چایکاران کشور اعلام کردهاند که هزینه واردات هر کیلو چای خارجی بیشتر از دو هزار تومان تمام نمیشود، اما واردکنندگان چای خارجی را به چند 10 برابر قیمت در بازار میفروشند.
با توجه به اینکه مردم ایران از چایخورترین مردم در دنیا محسوب میشوند، بازار چای در ایران از ارزشی چند صد میلیارد تومانی برخوردار شده است. این وضعیت باعث شده تا مافیا در بازار چای ایران نیز ورود پیدا کرده و با ترفندهای مختلف سود کلانی را از این بازار به جیب بزند.
تحقیق جدیدی نشان میدهد دریافت ناکافی نور در طول روز و قرار گرفتن در معرض نور زیاد در شب با افزایش خطر مرگومیر ارتباط دارد.
جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، با اشاره به نگرانیهای مرتبط با تشدید تنشها در جهان، خواستار حفظ همکاری جهانی شد.
البته وزیر فناوری بریتانیا میگوید برای ممنوعیت حضور افراد زیر 16 سال در شبکههای اجتماعی نیاز به شواهد علمی بیشتری است.
به گفته محققان برخی از افراد مبتلا به اختلال ADHD در دورههای پراسترس، علائم کمتری از این اختلال را نشان میدهند.
دانشمندان رباتهای کوچکی ساختهاند که میتوانند به درمان آنوریسمهای مغزی کمک کنند.
تأمین اجتماعی در پیامکی اطلاعرسانی کرده است که از این بهبعد هزینهای بابت نسخ الکترونیک ارائهشدهی پلتفرمهای آنلاین پرداخت نمیکند.
قدیمی ترین تقویم جهان در یک معبد ۱۳ هزار ساله در ترکیه کشف شد. این کشف نشاندهنده سطح اطلاعات بالای انسانهای اولیه از علوم نجوم خواهد بود.
مرد آلمانی مبتلا به اچآیوی ملقب به «بیمار برلین بعدی»، پس از دریافت سلولهای بنیادی غیرمقاوم دربرابر اچآیوی، عاری از این ویروس شده است.
داروی جدید HIV در پیشگیری از گسترش ویروس موثر کاملا موثر است و برخلاف داروهای موجود که هر روز خورده میشوند، فقط دو بار در سال تزریق میشود.
کارشناسان درباره شیوع تب دنگی در ایران هشدار میدهند. بیماری تب دنگی که درمان خاصی برای آن وجود ندارد، در مواردی میتواند خطرناک باشد.