تحقیق پژوهشگران دانمارکی که به تازگی نتایج آن منتشر شده، به بررسی این مسئله پرداخته که آیا طول عمر زنان بیشتر از مردان است یا خیر. آنها در پایان کار به این نتیجه رسیدهاند که اگرچه امید به زندگی در مردان پایینتر است، اما مردان متاهل و دارای تحصیلات دانشگاهی معمولا شانس بیشتری برای زنده ماندن نسبت به جنس مخالف دارند.
این مطالعه که روی دادههای موجود در دو قرن اخیر در تمامی قارهها انجام گرفته، نشان میدهد که مردان امید به زندگی کمتری نسبت به زنان دارند، اما شانس زنده ماندن آنها نسبت به جنس مخالف بسیار بیشتر است. محققان میگویند مردان بین 25 تا 50 درصد بیشتر از زنان زنده ماندهاند. این واقعیت نشان میدهد که تفاوت بزرگی که در امید به زندگی وجود دارد، گاهی اوقات موجب نادیده گرفته شدن طول عمر واقعی افراد میشود.
این پژوهش که نتایجش در مجله BMJ Open منتشر شده، طول عمر زنان و مردان در حدود 200 سال اخیر را در 199 کشور بررسی کرده است. نتیجه این بود که مردان، بهویژه آنهایی که متاهل یا دارای مدرک دانشگاهی بودند، شانس بالاتری داشتند تا بیشتر از زنان، بهویژه آنهایی که مجرد بودند و مدرک دیپلم داشتند، زنده بمانند.
نرخ امید به زندگی با طول عمر واقعی تفاوت دارد
محققان همچنین دریافتهاند که شانس بقای بیشتر مردان نسبت به زنان در کشورهای توسعهیافته تا دهه 1970 نزولی بود اما رفتهرفته رو به افزایش گذاشت. افزایش و کاهش تفاوت در بحث امید به زندگی هم عمدتا تحت تاثیر مصرف دخانیات و دیگر تفاوتهای رفتاری است.
پژوهشگران میگویند: «اگرچه امید به زندگی بهطور کلی در مردان کمتر از زنان است و نرخ مرگ و میر در مردان معمولا در تمامی سنین بالاتر است، ولی جنس مذکر شانس بسیار بالاتری برای بقای بیشتر نسبت به جنس مونث دارد. این یافتهها تصور عمومی مبنی بر این که مردان به اندازه زنان عمر نمیکنند را زیر سوال میبرد و نابرابری ظریفتری را میان طول عمر مردان و زنان نشان میدهد.»
البته محققان میگویند برای بررسی دقیقتر این مسئله بهتر است طول عمر هر دو جنس در کشورهای مختلف بررسی شود.
به گفته محققان برخی از افراد مبتلا به اختلال ADHD در دورههای پراسترس، علائم کمتری از این اختلال را نشان میدهند.
دانشمندان رباتهای کوچکی ساختهاند که میتوانند به درمان آنوریسمهای مغزی کمک کنند.
تأمین اجتماعی در پیامکی اطلاعرسانی کرده است که از این بهبعد هزینهای بابت نسخ الکترونیک ارائهشدهی پلتفرمهای آنلاین پرداخت نمیکند.
مرد آلمانی مبتلا به اچآیوی ملقب به «بیمار برلین بعدی»، پس از دریافت سلولهای بنیادی غیرمقاوم دربرابر اچآیوی، عاری از این ویروس شده است.
داروی جدید HIV در پیشگیری از گسترش ویروس موثر کاملا موثر است و برخلاف داروهای موجود که هر روز خورده میشوند، فقط دو بار در سال تزریق میشود.
کارشناسان درباره شیوع تب دنگی در ایران هشدار میدهند. بیماری تب دنگی که درمان خاصی برای آن وجود ندارد، در مواردی میتواند خطرناک باشد.
این آزمایش خون اگرچه هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد، اما میتواند در آینده برای بیمارانی که سرطان داشتهاند، بسیار مهم باشد.
این بیمار حالا 33 ماه است که انسولین تزریق نکرده است.
این دارو Amtagvi نام دارد و بر پایه سلولهای سیستم ایمنی بیمار عمل میکند.
محققان با اسکن مغز دوندگان ماراتن دریافتند که بافت میلین اطراف عصبهای مغزی آنها پس از مسابقه نازک شده است.