براساس مطالعه جدید دانشمندان، بدن دوندگان ماراتن ممکن است در اواسط مسابقه بافت مغز را بهعنوان منبع انرژی تلقی کند و چربی میلین اطراف عصبها را از بین ببرد و آن را به سوخت تبدیل کند. البته دانشمندان دیدهاند که دو هفته پس از مسابقه این چربی مغز به سطح معمولی خود بازگشته است. این یافته احتمالاً بتواند پیامدهای درمانی برای افراد مسن و بیماران عصبی بههمراه داشته باشد.براساس مقاله منتشرشده در bioRxiv، بهنظر میرسد بدن دوندگان ماراتن برای کسب انرژی در طول مسابقه به میلین، بافت چربی اطراف رشتههای عصبی، روی میآورد. اسکن مغزی دوندگان نشان میدهد که در یک الی دو روز پس از ماراتن، این بافت بهشدت کاهش مییابد. اما دو هفته پس از مسابقه، چربی مغز به سطح تقریباً قبل از مسابقه بازمیگردد. این یافته نشان میدهد که ورزشکاران در دویدن آنقدر انرژی میسوزانند که باید از یک منبع سوخت جدید برای حفظ عملکرد مغز استفاده کنند.
استفاده از بافت مغز بهعنوان سوخت بدن
در پژوهش جدید، محققان با استفاده از MRI، مغز چهار دونده ماراتن را در روزهای قبل و بعد از مسابقه اسکن کردند. مغز دو نفر از دوندگان نیز دو هفته بعد از مسابقه اسکن شد. یک یا دو روز پس از مسابقه، محققان شاهد کاهش میزان میلین در مغز بودند. به عبارت دیگر، میلینِ پیچیدهشده در اطراف رشتههای عصبی نازک شده بود. پس از دو هفته، مقدار زیادی از میلین به حالت اولیه خود بازگشته و دوباره در اطراف رشتههای عصبی ضخیم شده بود.
بخش اعظم مغز انسان حاوی میلین است؛ بافتی که رشتههای عصبی را میپوشاند و همانند پوشش لاستیکی سیم برق، نقش عایق را دارد. این عایق به پیامهای الکتریکی اجازه میدهد از یک سلول عصبی به سلول عصبی دیگر منتقل شوند و امکان ارتباط با سرعت بالا را فراهم کنند که برای عملکرد مغز بسیار مهم است. همچنین میلین یک ساختار پویاست که خاصیت «پلاستیسیته» دارد. این خاصیت به میلین امکان میدهد که بسته به شرایط سلولی، اندازه و فراوانی، رشد کند یا کوچک شود.
یافتههای جدید محققان میتواند به راهکارهای درمانی نیز کمک کند. درک چگونگی بهبود سریع میلین دوندگان ممکن است سرنخهایی برای ایجاد درمانهای احتمالی ارائه دهد. میلین مغز بسیاری از افراد بهدلیل پیری یا بیماریهای عصبی بهمرور از بین میرود. چنین پژوهشهایی میتواند در آینده به درمان این افراد کمک کند. بااینحال، باید ذکر کرد که پژوهش حاضر هنوز به همتاداوری نرسیده است.
به گفته محققان برخی از افراد مبتلا به اختلال ADHD در دورههای پراسترس، علائم کمتری از این اختلال را نشان میدهند.
دانشمندان رباتهای کوچکی ساختهاند که میتوانند به درمان آنوریسمهای مغزی کمک کنند.
تأمین اجتماعی در پیامکی اطلاعرسانی کرده است که از این بهبعد هزینهای بابت نسخ الکترونیک ارائهشدهی پلتفرمهای آنلاین پرداخت نمیکند.
مرد آلمانی مبتلا به اچآیوی ملقب به «بیمار برلین بعدی»، پس از دریافت سلولهای بنیادی غیرمقاوم دربرابر اچآیوی، عاری از این ویروس شده است.
داروی جدید HIV در پیشگیری از گسترش ویروس موثر کاملا موثر است و برخلاف داروهای موجود که هر روز خورده میشوند، فقط دو بار در سال تزریق میشود.
کارشناسان درباره شیوع تب دنگی در ایران هشدار میدهند. بیماری تب دنگی که درمان خاصی برای آن وجود ندارد، در مواردی میتواند خطرناک باشد.
این آزمایش خون اگرچه هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد، اما میتواند در آینده برای بیمارانی که سرطان داشتهاند، بسیار مهم باشد.
این بیمار حالا 33 ماه است که انسولین تزریق نکرده است.
این دارو Amtagvi نام دارد و بر پایه سلولهای سیستم ایمنی بیمار عمل میکند.
مطالعه انجامشده توسط محققان نشان میدهد آلودگی هوا بوی گلها را ضعیف میکند و بر توانایی زنبورها در یافتن گرده گلها تأثیرگذار است.