محققان آزمایش خون جدیدی را بهوجود آوردهاند که میتواند ریسک بازگشت سرطان سینه را تا سه سال زودتر از ظاهرشدن تومورها در اسکنها، پیشبینی کنند. این دستاورد مهم میتواند به بیمارانی که سرطان داشتهاند کمک کند تا مقابله بسیار مؤثرتری با این بیماری داشته باشند.
بهگزارش گاردین، تحقیقی تازه که نتایج آن در بزرگترین کنفرانس سرطان جهان در شیکاگوی آمریکا ارائه شد، نشان میدهد که با نمونهبرداری شخصیسازیشده از خون بیمار میتوان در مراحل بسیار ابتدایی، نشانههای بازگشت سرطان را مشاهده کرد. از طریق این آزمایش میتوان مشخص کرد که کدام زنان به درمانهای پیشگیرانه نیاز دارند.
این آزمایش میتواند حتی مقادیر اندک DNA سرطانی را در جریان خون شناسایی کند. کارآزماییهای این آزمایش نشان داده که حساسیت آن چنان بالاست که میتواند بهطور دقیق ریسک بازگشت سرطان را ماهها یا حتی سالها قبل از آغاز نشانههای معمول بیماری، پیشبینی کند.
عملکرد موفق آزمایش خون برای تشخیص بازگشت سرطان سینه
محققان مرکز تحقیقات سرطان Breast Cancer Now Toby Robins لندن موفق شدند با این روش در کارآزماییها همه بیمارانی را که مریضی آنها بعداً دوباره عود کرد، زودتر شناسایی کنند. میانگین زمان بازگشت بیماری 15 ماه بود، اما طولانیترین مورد به 41 ماه رسید. این یعنی آزمایش مذکور میتوانست حداکثر از 41 ماه زودتر بازگشت سرطان را پیشبینی کند.
پژوهشگران در این کارآزمایی خون 78 بیمار با انواع مختلف سرطان سینه را بررسی کردند. این آزمایش خون جدید بهدرستی ریسک بالای بازگشت بیماری در 11 بیمار را که در طول 5 سال دوباره با عود سرطان مواجه شدند، پیشبینی کرد. در تمام 60 زنی که آزمایش مذکور موفق به شناسایی سرطان نشد، بازگشت بیماری رخ نداد؛ یعنی این آزمایش منفی کاذب نداشت.
در آزمایش خون سه بیمار ابتدا DNA سرطانی مشاهده شد، اما آزمایشهای بعدی نشان داد که این موارد برطرف شده است. اطلاعاتی درباره چهار بیمار دیگر منتشر نشده است.
دانشمندان امیدوارند که یافتههای این مطالعه به ایجاد استراتژیهایی منجر شود تا امکان آغاز درمان از مدتها زودتر فراهم گردد. البته این تحقیق هنوز در مراحل اولیه قرار دارد اما میتواند در آینده بهشکل مؤثری به کمک مبتلایان به این سرطان بیاید.
سلولهای سرطانی حتی پس از جراحی یا دیگر روشهای درمانی در بدن بیمار باقی میمانند اما تعدادشان ممکن است آنقدر کم باشد که در اسکنهای بعدی مشاهده نشوند. اما همین سلولها حتی چند سال پس از درمان اولیه ممکن است دوباره بیماری را به بدن برگردانند.
به گفته محققان برخی از افراد مبتلا به اختلال ADHD در دورههای پراسترس، علائم کمتری از این اختلال را نشان میدهند.
دانشمندان رباتهای کوچکی ساختهاند که میتوانند به درمان آنوریسمهای مغزی کمک کنند.
تأمین اجتماعی در پیامکی اطلاعرسانی کرده است که از این بهبعد هزینهای بابت نسخ الکترونیک ارائهشدهی پلتفرمهای آنلاین پرداخت نمیکند.
مرد آلمانی مبتلا به اچآیوی ملقب به «بیمار برلین بعدی»، پس از دریافت سلولهای بنیادی غیرمقاوم دربرابر اچآیوی، عاری از این ویروس شده است.
داروی جدید HIV در پیشگیری از گسترش ویروس موثر کاملا موثر است و برخلاف داروهای موجود که هر روز خورده میشوند، فقط دو بار در سال تزریق میشود.
کارشناسان درباره شیوع تب دنگی در ایران هشدار میدهند. بیماری تب دنگی که درمان خاصی برای آن وجود ندارد، در مواردی میتواند خطرناک باشد.
این بیمار حالا 33 ماه است که انسولین تزریق نکرده است.
این دارو Amtagvi نام دارد و بر پایه سلولهای سیستم ایمنی بیمار عمل میکند.
محققان با اسکن مغز دوندگان ماراتن دریافتند که بافت میلین اطراف عصبهای مغزی آنها پس از مسابقه نازک شده است.
مطالعه انجامشده توسط محققان نشان میدهد آلودگی هوا بوی گلها را ضعیف میکند و بر توانایی زنبورها در یافتن گرده گلها تأثیرگذار است.