خدمات سایت


متن کامل خبر

ویروس کرونا می‌تواند سیستم ایمنی را مجبور به حمله به بدن ‌کند

آرشیو
ویروس کرونا بزرگترین بحران کنونی بشر است و بسیاری از کشورها با موج جدید شیوع آن دست و پنجه نرم می‌کنند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که این بیماری می‌تواند سیستم ایمنی را مجبور به حمله به بدن بیماران کند.
1399/08/05 02:26:33 ب.ظ

دانشمندان زیادی در حال کار روی واکسن و درمان این بیماری کشنده هستند و یکی از بخش‌هایی که روی آن متمرکز شده‌اند، تولید آنتی‌بادی است. آنتی‌بادی‌ها می‌توانند پاتوژن‌ها مانند ویروس‌ها را غیرفعال کرده و از بین ببرند. در این میان یک نگرانی وجود دارد که آن، «آنتی‌بادی‌های خود واکنش‌پذیر» است که بجای هدف قرار دادن میکروب‌های بیماری‌زا، بافت بیماران را هدف قرار می‌دهد.

مطالعات اولیه نشان داده‌اند که این اتوآنتی‌بادی‌ها در تشکیل لخته‌های خون بیماران بستری شده در بخش مراقبت‌های ویژه نقش دارند. حالا پژوهشی جدید مشخص کرده که آن‌ها با غیرفعال کردن اجزای حیاتی دفاع سیستم ایمنی در برابر ویروس، احتمالا در افزایش شدت بیماری نقش داشته‌اند.

در این تحقیق نشان داده شده که تولید اتوآنتی‌بادی در بیماری شدید رایج است که می‌تواند روی نگهداری از بیماران با شرایط حاد و همچنین بهبود بیماری تاثیر زیادی داشته باشد.

اتوآنتی‌بادی‌ها برای هر بیماری متفاوت هستند، برای مثال در بیماری «لوپوس» آن‌ها DNA خود را هدف قرار می‌دهد. افرادی که دارای بیماری خودایمنی روماتیسم مفصلی هستند، کمتر با چنین آنتی‌بادی‌هایی مواجه می‌شوند، با این حال تست آن‌ها برای عامل «روماتوئید» اغلب مثبت است که آنتی‌بادی‌های دیگر را هدف قرار می‌‎دهد.


در پژوهش جدید وضعیت ۵۲ بیمار مورد بررسی قرار گرفته که هیچ‌کدام از آن‌ها دچار بیماری خودایمنی نبوده‌اند، با این حال در طی ابتلا به کرونا، برای اتوانتی‌بادی‌های بسیاری از بیماری‌ها مورد آزمایش قرار گرفتند.

نتایج نشان دادند که بیش از نیمی از این ۵۲ بیمار دارای اتوآنتی‌بادی هستند. در دو سوم بیمارانی که بیشترین میزان «پروتئین واکنشی سی» را در خون خود داشتند، مدارکی مبنی بر تولید آنتی‌بادی توسط سیستم ایمنی آن‌ها برای حمله به بافت‌های بدن پیدا شد.

در حالی که این یافته‌ها نگران‌کننده هستند، داده‌های ما برخی مسائل را روشن نمی‌کنند. در حالی در بیماران با وضعیت وخیم واکنش اتوآنتی‌بادی به چشم می‌خورد، هنوز نمی‌دانیم این اتوآنتی‌بادی‌ها تا چه اندازه در وخامت وضعیت بیماران نقش داشته‌اند. علاوه بر این مشخص نشده که این اتوآنتی‌بادی تا چه زمانی باقی می‌مانند.

در حالی که احتمال مفید بودن این اتوآنتی‌بادی‌ها وجود دارد، می‌توانند در وخامت حال بیماران مبتلا به ویروس کرونا نیز نقش داشته باشند. شاید درمان با «دگزامتازون» باعث تولید اتوآنتی‌بادی‌ها شود که برای بیماران با وضعیت وخیم مورد استفاده قرار می‌گیرد. موضوع نگران‌کننده این است که شاید این واکنش‌ها ادامه پیدا کنند و منجر به اختلالات خودایمنی دائمی شوند.

آزمایش‌های مورد استفاده در پژوهش جدید تخصصی نیستند و در اکثر آزمایشگاه‌ها در کشورهای مختلف وجود دارند، بنابراین شاید با انجام چنین آزمایش‌هایی بتوان به دنبال روش درمان بهتری برای مبتلایان به ویروس کرونا بود.
منبع : دیجیاتو
به این خبر امتیاز بدهید :
برچسب های خبر:
کلمات کلیدی :
  • کرونا,
هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است! اولین نفری باشید که نظری را ارسال می کند!
Captcha




پژوهش جدید: شرایط پراسترس می‌تواند علائم ADHD را در برخی افراد تسکین دهد image پژوهش جدید: شرایط پراسترس می‌تواند علائم ADHD را در برخی افراد تسکین دهد 1403/08/07

به گفته محققان برخی از افراد مبتلا به اختلال ADHD در دوره‌های پراسترس، علائم کمتری از این اختلال را نشان می‌دهند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 69

تحولی بزرگ در پزشکی؛ ربات‌های میکروسکوپی با خونریزی‌های مغزی مقابله می‌کنند image تحولی بزرگ در پزشکی؛ ربات‌های میکروسکوپی با خونریزی‌های مغزی مقابله می‌کنند 1403/06/20

دانشمندان ربات‌های کوچکی ساخته‌اند که می‌توانند به درمان آنوریسم‌های مغزی کمک کنند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 156

فعالان حوزه سلامت دیجیتال: اقدام تأمین اجتماعی غیرقانونی و خلاف مسیر حاکمیت سلامت کشور است image فعالان حوزه سلامت دیجیتال: اقدام تأمین اجتماعی غیرقانونی و خلاف مسیر حاکمیت سلامت کشور است 1403/05/30

تأمین اجتماعی در پیامکی اطلاع‌رسانی کرده است که از این به‌بعد هزینه‌ای بابت نسخ الکترونیک ارائه‌شده‌ی پلتفرم‌های آنلاین پرداخت نمی‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 288

درمان هفتمین بیمار نجات‌یافته از ایدز، امیدها برای مقابله با این بیماری را افزایش داده است image درمان هفتمین بیمار نجات‌یافته از ایدز، امیدها برای مقابله با این بیماری را افزایش داده است 1403/05/11

مرد آلمانی مبتلا به اچ‌آی‌وی ملقب به «بیمار برلین بعدی»، پس از دریافت سلول‌های بنیادی غیرمقاوم دربرابر اچ‌آی‌وی، عاری از این ویروس شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 87

داروی جدید شرکت گیلیاد با اثربخشی صد درصدی از انتشار HIV جلوگیری می‌کند image داروی جدید شرکت گیلیاد با اثربخشی صد درصدی از انتشار HIV جلوگیری می‌کند 1403/04/30

داروی جدید HIV در پیشگیری از گسترش ویروس موثر کاملا موثر است و برخلاف داروهای موجود که هر روز خورده می‌شوند، فقط دو بار در سال تزریق می‌شود.

امتیاز:
تعداد بازدید: 147

تب دنگی چیست؟ علائم، پیشگیری، درمان و هرآنچه باید بدانید image تب دنگی چیست؟ علائم، پیشگیری، درمان و هرآنچه باید بدانید 1403/04/20

کارشناسان درباره شیوع تب دنگی در ایران هشدار می‌دهند. بیماری تب دنگی که درمان خاصی برای آن وجود ندارد، در مواردی می‌تواند خطرناک باشد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 161

این آزمایش خون جدید می‌تواند بازگشت سرطان سینه را از سه سال زودتر پیش‌بینی کند image این آزمایش خون جدید می‌تواند بازگشت سرطان سینه را از سه سال زودتر پیش‌بینی کند 1403/03/13

این آزمایش خون اگرچه هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد، اما می‌تواند در آینده برای بیمارانی که سرطان داشته‌اند، بسیار مهم باشد.

امتیاز:
تعداد بازدید: 181

ادعای دانشمندان چینی: درمان دیابت نوع ۲ با «سلول درمانی» برای اولین‌بار در جهان image ادعای دانشمندان چینی: درمان دیابت نوع ۲ با «سلول درمانی» برای اولین‌بار در جهان 1403/03/08

این بیمار حالا 33 ماه است که انسولین تزریق نکرده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 145

اولین داروی سلول‌درمانی سرطان پوست ملانوما توسط FDA آمریکا تأیید شد image اولین داروی سلول‌درمانی سرطان پوست ملانوما توسط FDA آمریکا تأیید شد 1402/11/29

این دارو Amtagvi نام دارد و بر پایه سلول‌های سیستم ایمنی بیمار عمل می‌کند.

امتیاز:
تعداد بازدید: 250

بدن دوندگان ماراتن احتمالاً در طول مسابقه بافت مغزی خود را هم مصرف می‌کند image بدن دوندگان ماراتن احتمالاً در طول مسابقه بافت مغزی خود را هم مصرف می‌کند 1402/08/15

محققان با اسکن مغز دوندگان ماراتن دریافتند که بافت میلین اطراف عصب‌های مغزی آن‌ها پس از مسابقه نازک شده است.

امتیاز:
تعداد بازدید: 191